-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMa_
tag
Szép jó estét!
Szeretnék kérni egy kis segítséget. A mai napon érkezett meg az új konfigurációm. Két problémám lenne vele összesen, és nem jövök rá, hogy mi lehet a gond. Előre is köszönöm a segítséget.
1. Az 1600MHz-es memóriákat 1333-nak látja. Az alaplap: Asus P8H77-M, vásárlás előtt megnéztem direkt, hogy támogatja-e túlhajtás nélkül is az 1600-as memóriákat és azt írta, hogy a 3. generációs Intel processzorokkal igen - és olyat is vettem: i5 3470 (Ivy bridge).
2. A 2. probléma már régebbre nyúlik vissza. 1-2 éve vásároltam egy 2TB-os Seagate HDD-t, amiből az akkori (talán már öregnek mondható) gépen csak 1TB-ot látott. Azt mondták az itteni szervizbe, hogy az új Sata 3-as alaplapok már kezelni tudják majd mind a két terát. De sajnos továbbra is egy terának érzékeli.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Gondolkozz globálisan - cselekedj lokálisan
-
PuMa_
tag
válasz spista222 #29818 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! BIOS-ban néztük is, de nem mertem hozzányúlni, de akkor holnap nekiesek.
A HDD-vel kapcsolatban pedig valami hasonlót olvastam azóta a gyártó honlapján, így biztos, hogy igazad lesz. Ezt is megpróbálom majd!Köszönöm szépen még egyszer! Jut eszembe, még egy kérdést engedj meg. Eddig maximum 4GB memória volt a gépemben, ám az új konfighoz 4x4-et vettem, azaz 16GB-ot, amiből a Win7 15.7-et lát. Igazság szerint nemigen számít, csak pusztán kíváncsiságból kérdezem meg, hogy az maradék merre kószál? Köszi még egyszer!
-
PuMa_
tag
Valóban... Látszik, hogy nem volt még (külön) VGA nélküli gépem! Köszönöm mester
[ Szerkesztve ]
-
PuMa_
tag
Szép jó estét!
Szeretnék kérni egy kis segítséget, egyszerűen nem jövök rá, hogy mit szúrok el... Az új házam előlapi LED-e marha erős kék fénnyel világít. Le is kötöttem, a Power led-et ls a HDD led-et is. Ám ekkor nem indult a gép... Ha visszakötöm, akkor minden oké. Elővettem az alaplapi kézikönyvet és biztos, hogy csak ezt a kettőt húztam le.
Olyan, mintha a power gomb nem működne, ha lehúzom a led-et, pedig annak a vezetéke rá van dugva. Előre is köszönöm a segítséget!
-
PuMa_
tag
Szép jó estét!
Szeretnék kérni egy kis segítséget, előre is köszönöm a válaszokat. Testvérem új házat vett, engem kért meg, hogy pakoljak át mindent az újba. Ez meg is történt, minden gond nélkül ment, majd rendszer reinstall', végül mikor épp másoltam vissza az adatait, másolás közbe támadt a hülye ötletem, hogy felrakom az oldallapot. Mikor hozzáért nem volt gond, csak mikor bepattantak a "karok" a helyükre kapcsolt ki a gép. Azóta nem is indul, de mikor bekapcsolnám, a ventik egy pillanatra megmozdulnak. Olyan, mintha rövidzár' lenne... Ilyen helyzetben mit tudok tenni? Az oldallaphoz nem érhetett kábel, se semmi (szerintem), összekötegeltem mindent... Előre is köszönöm az ötleteket
[ Szerkesztve ]
-
PuMa_
tag
válasz Vakegérke #32660 üzenetére
Leszedtem már, sőt mindent lekötöttem, majd vissza, hátha.. .de semmi. Pontos típust nem is tudok hirtelen, csak, hogy Eurocase márka. Valamilyen régebbi modell, az biztos, használtan vette. Van itthon elfekvőbe egy táp, talán megpróbálhatnám belerakni azt, csak akkor minden kötegelést szét kell szednem, ezért gondoltam, hogy rákérdezek előbb.
-
PuMa_
tag
Szép jó napot!
Szeretnék kérni egy kis segítséget, előre is köszönöm a válaszokat! Fel volt telepítve nekem a Win 7, fel akartam rakni mellé az XP-t is, mert néhány programhoz kellene, viszont... A Win 7 ugyebár C partíción volt, az adataim a D-n. Az XP telepítő pedig valamilyen okból kifolyólag D betűjelet adott az újonnan kreált partíciónak. Régóta foglalkozok rendszerek telepítésével,sose jártam még így, igaz, hogy XP telepítőt is rég láttam. Az elmúlt 10 évem volt azon a partíción, ami jelenleg "szabad hely"-ként van feltüntetve. Azt mondom, hogy minden pótolható, a képek és a dokumentumok mappát kivéve. Vissza lehet ezt hozni valamilyen úton-módon? Keresgéltem a neten, de nem találtam megoldást, hisz jelen esetben nem formatálva lett a partíció. Az XP-nek egyébként új partíciót hoztam létre, amennyi szabad hely volt, csak a D most nem az adatoké, hanem az XP! Előre is köszönöm a tanácsokat
-
PuMa_
tag
Szép jó estét!
Előre is köszönöm a segítséget és előre is elnézést, ha buta kérdés LGA775-ös gyári hűtőm meghalni látszik, ismerősöm pedig nemrég vett egy új 1150-es rendszert és neki nem volt szüksége a gyári hűtőre. Nekem baromira egyformának tűnik a kettő, a felfogatók is stimmelnek, ha jó látom, vagy nem jól látom? Felmegy rá elviekben? Köszönöm
-
PuMa_
tag
Ma szétszedtem a gépem amennyire csak lehetett CPU/GPU újrapasztázás stb... Most vettem észre, hogy annyira a CPU tetejének a tisztítására fókuszáltam, hogy nem vettem észre, hogy a szélén a peremnél vastagon áll a por... Szedjem szét, vagy maradhat a következő takarításig? Csak, mert már minden a helyén Köszönöm!
-
PuMa_
tag
Szép jó estét!
Elnézést, hogy ismét egy kérdéssel fordulok hozzátok, a héten már sokadszor. Ismét előre is köszönöm a segítséget!
Összeraktam egy gépet tegnap, „minden működik”, ezzel nincs gond, bár a procihűtő' egy kicsit rosszul teljesít, pedig jól raktam fel és pasztáztam is így nem értem, a másik gépben 8-10 fokkal jobban hűt ugyanazon a processzoron... A kérdésem nem is ez lenne (bár a véleményeket szívesen fogadom ), hanem az alaplapra kötött rendszerhűtő ventilátorok valamiért csak 470 fordulat/perc sebességgel forognak, BIOS-ban pirossal ki is van emelve. Amennyiben a tápra kötöm, akkor maximális fordulatszámon üzemelnek. BIOS-ban hiába állítom át manuálisan a hűtők sebességét, akkor se változik… Valakinek van valami ötlete? Köszönöm!
-
PuMa_
tag
válasz tornas #72497 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A módot állítottam BIOS-ban, de semmi változás nem volt. Mindkét venti 12CM-es és 3 pines. Az egyik a házhoz járt (Cooler Master K350), a másik egy Artic Cooling venti és TC jelölésű, ilyennel még nem volt dolgom, elméletileg az a hőmérséklethez maga állítja be a fordulatszámot. Feltételezem, akkor én szúrtam el és ezt felesleges alaplapra kötni, mivel önmaga szabályozza a fordulatot - csak azt hittem, hogy ehhez kell az alaplap is?! A másik pedig biztos nem PWM-es akkor, ugye, ami a házhoz járt). Azt hiszem akkor ki is derült minden, a kérdéseiddel meg is válaszoltad, de javíts ki, ha tévedek valamiben. Lényeg a lényeg, mindkettő mehet a tápra, egyik akkor is szabályozni fogja magát a hőmérő miatt, a másik meg így is úgy is maximumon fog pörögni.
-
PuMa_
tag
válasz tornas #72499 üzenetére
Holnap visszahozzák a gépet, akkor átkötök mindent. Valamiért a CM venti se pörög maximumon alaplapra kötve, de lényeg, hogy tápra kötve működni fognak. Bár ez a TC megoldás szerintem felesleges, jobb, ha az ember maga szabályozhatja. Köszönöm a segítséget!
-
PuMa_
tag
Szép jó estét!
Kissé bugyuta kérdéssel fordulnék hozzátok, de minden megkérdezett rokon és/vagy barát más véleményen van. Nem is olyan rég váltottam Windows 8.1-re (PC), mivel a telefonom is már jó ideje Windows alapú. Gondoltam, így minden egyszerűbb lesz, és így is lett. A rendszer mindent összeszinkromizált. Egy kérdésem lenne, kell emiatt aggódni? Mennyire biztonságos ez? Eredeti Win 8 vásárlására készültem, mivel nagyon bevált a rendszer ezalatt a pár nap alatt, de most elbizonytalanodtam, vagyis elbizonytalanítottak Például a OneDrive felhő is össze van kapcsolva a géppel, és bár a felhőben semmi privát adat nincs, a gépen azért akad... Kell aggódni bármi miatt is? Tudom, kissé paranoiás vagyok, de jobb félni, mint megijedni. Előre is köszönöm, ha valaki ilyen kérdés megválaszolására is szakít időt
-
PuMa_
tag
Szép jó napot!
Tegnap vásároltam egy új Mini hifit (Philips FX15), az igencsak régi Sharp hifim vezetékét meghosszabbítottuk itthon (összecsavar, leragaszt), ellenben az új Philips vezetékei máshogy végződnek, nem láttam még ilyet... Nem tudom, hogy miként lehetne meghosszabbítani a kábelt. Esetleg ezekhez a modern csatlakozókhoz már kapni standard’ hosszabbítókábelt? Vagy bontsam szét a végét és szimplán csavarjam össze az új kábellel – és ez befolyásolhatja a garanciát vajon? Elnézést, nem vagyok otthon a témában, ez édesapám területe volt mindig is. Előre is köszönöm a segítséget!
-
PuMa_
tag
Szép jó estét!
Előre is köszönöm a segítséget! Összekötöttem a gépet a TV-vel (2 DVI van a VGA-n, a TV-hez DVI – HDMI-vel csatlakozik). Eddig tökéletesen is működött, tegnap újraraktam a gépet, és ismételt rákötés után már a montort látta a kivetítőnek a TV-t pedig a monitornak. Amennyiben kiveszem a képmegosztást, hogy csak a monitoron jelenjen meg, akkor csak a TV-n fog és fordítva… Beállítottam, hogy a monitor legyen az elsődleges, de hiába. A beállításokban továbbra is a TV az 1 a monitor a 2. Valakinek lenne ötlete? Köszönöm!
Szerk.: Próbálgattam kicserélni a két DVI bekötését a VGA-n, de hatástalan.
[ Szerkesztve ]
-
PuMa_
tag
válasz MasterMark #86596 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, azóta külföldi fórumokon egy tucat ember írta ugyanezt Pedig az újratelepítés előtt nem így volt, ezt biztosan tudom. Viszont így beletörődök, csak bosszantó, hogy a BIOS-t csak a TV-n látom. Köszönöm még egyszer, minden jót!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest