-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
q1w21
csendes tag
Sziasztok
ALAPLAP: ASROCK B85M Pro4
A bios verziója 2.10 UEFIA bioszban belehet állítani valahogy azt, hogy a gépem ne az Intel HD Graphics 6000-rel induljon hanem a NVIDIA GeForce GTX 960-al?
A számítógépem bekapcsoláskor nem mindig a VGA-val ad jelet a monitornak, gyakran előfordul, hogy a processzorba beépített IGP-vel indul a gép. A monitor egy HDMI kábellal van csatlakoztatva a VGA-hoz. Amikor bekapcsoláskor a monitor nem kap jelet, a HDMI kábelt a VGA-ból átdugom az alaplapba és innen tudom, hogy az IGP-vel indult a gép mert így már kap jelet a monitor. Azt akarom, hogy a gépem mindig a VGA-val induljon mert ha VGA van a gépben akkor így kellene normálisan működnie. Érintkezési hibára gyanakodtam, de hiába mozgatom a VGA-t, hiába szedtem ki és raktam vissza. Gondolom tápot is kap a VGA mert a ledjei mindig világítanak.
HÁZ: CORSAIR Carbide Series 200R Fekete CC9011023-WW
TÁP: FSP Raider 550
ALAPLAP: ASROCK B85M Pro4
PROCESSZOR: INTEL Core i5-4440 3.10GHz 1150 BOX
HŰTŐ: DEEPCOOL GAMMAXX 300
RAM: CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU
VGA: MSI GTX 960 GAMING 2G PCIE
SSD: Intel 520 120GB
HDD: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
MONITOR: LG 22MP55HQ-P
HDMI KÁBEL: LOGILINK HDMI Összekötő Fekete 3m CH0038
OPRENDSZER: win7 prof 64bitA bios verziója 2.10 UEFI
A bioszban az advanced > chipsetconfiguration > primary graphics adapternél - PCI Express van beállítvaA gép újraindításakor mindig ugyanazzal indul újra a gép. Tehát ha bekapcsoláskor a VGA indult el, akkor újraindításkor is a VGA indul, ha pedig az IGP indult el a gép bekapcsolásakor, akkor az újraindításkor is az IGP indul. Viszont ha a gépet lelállítom és ismét bekapcsolom, akkor kiszámíthatatlan, hogy melyik fog indulni, a VGA vagy az IGP. A HDMI kábel mindig a VGA-ba van bedugva mert azt szeretném, hogy mindig a VGA-val induljon a gép.
-
q1w21
csendes tag
válasz pendre54 #42681 üzenetére
Sajnos a másik kábellel is van hiba, de most egy javaslatra frissítettem az alaplap bioszát mert nem a legfrissebb volt és tesztelem a gépet.
Az eszközkezelőben csak az látszik amelyikkel épp elindult a gép. Egyszerre csak egy látszik, vagy az intel hd graphics 6000 vagy a nvidia geforce gtx 960.
Amikor az IGP-vel indul a gép, a VGA ledjei világítanak, de a monitor nem kap jelet. Ilyenkor ha átdugom a hdmi kábelt a vga-bó az alaplapba, akkor már kap jelet a monitor. Ha vga-val indul a gép, hiába dugom át a kábelt az alaplapba mert onnan ilyenkor nem kap jelet.
A vga drájverében a nvidia geforce experience-ben a vga ledvilágítását ki lehet kapcsolni, nekem ki van kapcsolva. A gép indításakor világít a vga ledje egy darabig, amikor a rendszer elindul vele együtt indul a vga drájvere is és életbe lépnek a beállítások és a beállításoknak megfelelően kikapcsol a led. Amikor a gép az igp-vel indul, nem kapcsolódik ki a vga ledje mert nem a vga drájvere indult el hanem az igp drájvere. Ilyenkor a vga ledje folyamatosan világít.Most frissítettem a bioszt és kipróbálgatom a gépet. Az az elmélet, hogy a vga nagyon újfajta és a régebbi biosszal az alaplap nem megfelelően kezeli.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest