Új hozzászólás Aktív témák

  • Str8 sk8r

    őstag

    ...üdv...van egy giga ITX-es atomos lapom, amit igyekezek passzív hűtésűre alakítani...a nagyon melegedős 945GC chip-et elláttam egy réztalpas glaci. S.B. bordával (kicsit módosítva), és bios-ban elég jók lettek a hőmérsékleti teszt eredmények is...kivéve az ICH7-es chip-é, mert az a gyári "bordával" 10-15 perc után felkúszik olyan 55-65°C-ra...ez a jelenség elég fura számomra, mert az atom proci elvben árnyalatnyival még tobbet is fogyaszt, (atom ~4W / ICH ~ 3.3W), és mégis : az atom proci úgy 40-43°C-körül mozog, míg az ICH7-esé kézzel mér égetően forró...ezek az eredmények kb 1.5 óra után is stabilak, de egy ~20°C-os szobába...

    ...1/a : mitől melegszik az ICH7 ennyire?
    ...1/b : normális-e (akinek van-másnak is ilyen) ?
    ...1/c : esetleg win alatt majd enyhül a jelenség (pl prociknál tudtommal a bios-ban teljes fesszel, és órajellel fur a proci, míg win alatt ugye visszavesz belőlük) ?

    ...2 : láttam ICH7-et borda nélkül (több helyen is) - talán, ha levenném a bordát, jobb lenne a szellőzése (nem hinném) ?

    ...3 : a intel oldalán lévő "T-case" hőértékek (99-108) engedhet arra következtetni, hogy nem gond, ha nyáron a melegbe felmegy az üzemi hője úgy 80-90°C-ra?

    ...a segítségeket előre is köszi... :R ...

    ×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

Új hozzászólás Aktív témák