Aktív témák
-
terror
tag
Sziasztok!
Mint tudjuk az audio lemezeket 1x,2x max 4x -ene szabad csak megírni a jó minőség érdekében. :DD de ha kikapcsolom akkor meg esetleg ha bejön valami hiba amely leterheli a memoriát --->dobhatom ki a lemezt.
- Nekem is olyan tapasztalatom, hogy ha hallgatom a megírt AUDIO cd lemezet egy Hi-FI cuccon és Track-et váltok akkor egy ''kis-suhanás'' hangot hallok. Ez mitől van? (A ''számok végén a csend eltávolítása'' vagy a ''számok között nincs szünet'' NERO-opció befolyásolja ezt?)
- Audiót DAO vagy TAO vagy TAO/96 módban érdemes írni?
- Az mp3-at érdemes waw-ra átalakítani valamilyen softwerrel és úgy felírni, vagy a NERO -profin megcsinálja ezt, hogy mp3-ból audiót ír közvetlenül. Hogy kapok jobb minőséget?
Köszi a segítségeteket.ThunderDome, TerrorDrome, HardCoreGabba, HardCoreTechno, bembelterror.de, www.rotterdamterrorcorps.com
-
bélanéni
őstag
CD-írótól függ, milyen minőségben írja az Audio lemezeket. pl. LG író tökéletesen írja az én tapasztalatom szerint 8X-os sebességig. az a suhanás a CD-író gyenge minősége miatt lehet, egyébként nagyon profi HIFI cucc kell ahhoz, hogy meghalld a különbséget az eredeti és másolat között. ráadásul oda már kifinomult hallás is, és pl. nagyon jó minőségű komolyzenei felvétel kell.
az MP3 dekódolásáról csak annyit, hogy annyi rizikója van a NERO-val történő ''realtime'' dekódolásnak, hogy ha valami miatt hibás az MP3, leáll az írás---> dobhatod a lemezt. tehát érdemesebb (pl. LAME programmal) előtte kitömöríteni. ennek az az egy hátránya, hogy kell 600-700 MB üres hely a winyón. bár manapság ez nem nagyon probléma.
DAO-ban érdemes (illetve kell) írni, mert így nem kapcsolja ki az írást minden szám végén, hanem egymenetben felégeti az egész anyagot. ezen kívül be kell állítani 0 mp-re a 2.-tól az utolsó számig a szünetet. csak ekkor kapsz az eredetivel megegyező lemezt.
BufferUnderrunProt.: én nem tapasztaltam az említett hibát :DDHa mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
KovacsUr
addikt
Jeee! Mitsumi mindenekfölött! Keblemre, testvér! :)
Még hozzátenném, hogy a buffer underrun-védelmi technológiák elvileg tényleg árthatnak az audio CD minőségének, mert a régi CD-lejátszók nem tudnak akkorát ugrani, amekkora lyukat hagy az abbahagyott/folytatott írásnál a lézersugár.
CD-R FAQ szerint a Sanyo legalább 4X-es CD-ROM meghajtót vagy 1995-nél később gyártott CD-lejátszót javasol az így megírt lemezekhez.So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
Lunatic
aktív tag
Ez a suhanás amit track váltáskor hallasz konkrétan mikor jelentkezik. Amikor egy szám végére ér, és jönne a következő, vagy ha te avatkozol bele és lépteted a következő trackre?
Első esetre megoldás a DAO mód, és a Neroban állítsd a gapet 0-ra (jobbklikk properties az audiofileokon kijelölve, asszem).
A másodikban valószínüleg a a cdlejátszód mechanikáját hallod.Careful with that axe, Eugene! ...
-
iguana
őstag
én nem csinálok belőle problémát...16x oszt hadd menjen.
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
Marv
csendes tag
Szia Bélanéni!
Az alábbi infódra lenne 1 megjegyzésem, ill. kérdésem:
''DAO-ban érdemes (illetve kell) írni, mert így nem kapcsolja ki az írást minden szám végén, hanem egymenetben felégeti az egész anyagot. ezen kívül be kell állítani 0 mp-re a 2.-tól az utolsó számig a szünetet. csak ekkor kapsz az eredetivel megegyező lemezt.''
Mindez csak akkor igaz ha a wav úgy van ''behúzva'' hogy a végén ott marad a szünet? Mármint, hogy a gap-et 0-ra kell állítani...(NERO-nál a Remove silence nincs kipipálva pl.)
Köszigo!
-
bélanéni
őstag
nem, ez minden esetben igaz.
ha nem állítód 0-ra a szünetet, minden Track elé beszúr 2mp-et (vagy amennyi be van állítva).
ez főleg akkor zavaró, ha egybefüggő számok vannak a CD-n, pl. koncepciós lemezeknél.Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
bélanéni
őstag
...''ha nem állítod''... :D
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
KovacsUr
addikt
''csak ekkor kapsz az eredetivel megegyező lemezt.''
Akkor már inkább EAC->Copy image and create CUE sheet -> Burn image :DSo it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
DJ Mythos
aktív tag
Lehet már mindenki ''agyhugykövet kap'' tőlem de én simán megírok egy audio cd akár 32x-esen is! Lehet én vagyok a hülye, ami valószínű, de szerintem, ahogy aztmár párszor ilyen topicban elmondtam, semmi értelme lassan írni, csak a tényleg az ilyen hiper-szuper 500Fts audio CDket!
-
gericooper
aktív tag
egyetértek az előttem szólókkal, író függő -...na meg a lemezé- az írás minősége. 52x teac-kel írtama minap audio cd-t de csak 24x-esen. tökéletes másolat.
-
DJ Mythos
aktív tag
/OFF mert ez már tényleg nem ide tartozik, szal szerintem, ahogy az a szt-ban is van igen/nem szal vagy jól megírja a CDt és jó, vagy elrontja és akkor rossz! Sajna én csak digitálisan tudok gondolkozni! :) Ezért nem értem hogy lehet az, hogy féligmeddig jó csak... és akkor ez mér csak az audio-nál van így????
-
danzi
tag
nekem TEAC irom van, eddig Yamaha volt, 8x siman ir audiot, es nem ereztem kulonbseget, amugy hiba nem volt me'g... :D
A masik dolog, hogy szerintem nero igen jol megoldja ezt mp3-wav conversion-t...''A meggyőződés a tudás legnagyobb ellensége, erről szentül meg vagyok győződve'' - Vonnegut
-
bélanéni
őstag
azok a szuper Audio CD-k annyira szuperek, hogy annyi különbség van a másikhoz képest, mint általában két különböző CD között.
azért kerül olyan sokba, mert arra olyan jogdíjat kifizettetnek, amivel (nem tudom, pontosan milyen feltételekkel) írhatsz zenét, és ha elkapnak talán nem vágnak le 2 évre. :)
hangzásbeli különbség nem nagyon, csak ugrások, sercenések, egyéb oda nem való effektekHa mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
KovacsUr
addikt
/OFF Na jó, még egyszer: minden 32x-esen írni tudó íróval meg lehet írni az audio CD-t 32x-esen, de lejátszani már lehet, hogy nem fogod tudni minden CD-lejátszóval. Vannak (inkább voltak) olyan lejátszók is, amik semmilyen írható/újraírható CD-t nem tudnak lejátszani. Ha csak a PC-n akarod lejátszani az audio CD-t, akkor írjad nyugodtan 100x-osan, ha jólesik (bár akkor már nem tudom, miért nem inkább Monkey's Audio-ba teszed), de ha máshol is le szeretnéd tudni játszani, érdemes lassan írni.
So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
bélanéni
őstag
dj_mythos: nincs teljesen igazad (teljesen nincs :) )
azért vannak ennél árnyaltabb oldalai is a dolognak. pl. (erről már sokat vitatkoztunk másokkal más topicban) hogy a DATA CD-n a hibajavító kódok korrigálják a hibásan felírt biteket, mert ott egy-két hibás bit végzetes lehet a program futásakor.
nem így az AUDIO-nál: ott nincsenek hibajavító kódok/vagy egész más jellegűek , mert a zenében 1-2 hibás bit nem számít, csak a Jóisten tudná megmondani, hogy hopp, ott volt 3 hibás bit :DDDHa mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
bélanéni
őstag
lehetséges, hogy te nem hallod, de ha haver a 32X-esen másolt CD-dről le akarja másolni a tiédet 32X-esen, és annak meg annak... a haverja is, a 4. 5. tele lesz ugrással.
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
Marv
csendes tag
Szia!
''nem, ez minden esetben igaz.
ha nem állítód 0-ra a szünetet, minden Track elé beszúr 2mp-et (vagy amennyi be van állítva).
ez főleg akkor zavaró, ha egybefüggő számok vannak a CD-n, pl. koncepciós lemezeknél.''
1 kis értetlenkedés....
Amennyiben a WAV úgy van behúzva, hogy ott van utánna a szünet, akkor valóban 0-ra kell állítani, ez OK. DE ha úgy, hogy nincs utánna szünet, és 0-ra állítom, akkor viszont olyan lemezt kapok amin a különböző számok szünet nélkül vannak egymás után egyfolytában, magyarán nem lesz köztük szünet.
Így van valahogyan?
köszönöm...go!
-
Lunatic
aktív tag
Ez a cd levő számok keverésétől függ.
Alapvetően úgy jönnek ki a cdk a gyárból, hogy a számok között nincs gap (jóesetben).
Általában lekeverik a számok végét, úgyhogy nem feltűnő, ha +gap lesz benne az íróprogi miatt. Inkább az olyan koncepcióalbumoknál mint a Pink Floyd - Dark Side of the Moon, The Wall, vagy más elektronikus cuccoknál etc. okoz ez problémát, ahol az egész lemezen áttűnnek egymásba a számok, és zavaró, ha két track között megakad. Mintha mp3-t hallgatnál.Careful with that axe, Eugene! ...
-
Vaze
őstag
Egy kerdes!
nem nagyon ertek az Audio cd irashoz csak annyit tok hogykel leirni a cd et:))
szal egy 40 szeres cd iroval irok egy 40 szeresen irhato cd re az gaz??
esha igen akor miert?mekora sebesegel ajanlot a cd iras?
koszi a segitseget:)MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
jonnybravo2
csendes tag
én sem tudom pontosan, mert még sosem ''húztam úgy be'' a wavokat, hogy leszedje a szünetet. ha jól tudom ezt a Neroban az AUDIO CD második fülénél lehet beállítani, igaz?
a lényeg: ha a számokat abszolút semmi változtatással (nincs halk részek levágása...stb) grabbeled le, akkor a CD-vel megegyező anyagot kapsz, ugye? akkor ezeket 0 mp-es szünetekkel kell visszaírni!
egyébként semmi értelme levagdosni a szüneteket grabbeléskor, mert ha jól tudom, akkor egy bizonyos jelszint alatti részeket vág ki, és az nem feltétlenül egyezik meg a 2 mp szünettel! ráadásul az a 2mp szünet, ha megfigyeled, úgy jelentkezik, hogy a (asztali) CD lejátszó visszaszámlál 2 mp-et és utána kezdi lejátszani a számot. nekem ez nem túl szimpatikus :DDD . amúgy meg, ha lehetséges akkor már CDCOPY! :D -
Vaze
őstag
na ezisigaz:))
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Egon
nagyúr
Ahány ember, annyi féle választ fogsz kapni...:) ).
3. Nem mindegy mivel játszod le az anyagot (pl. néhány régebbi, illetve autó-hifi igen kényes a sebességre: egyik haverom emiatt 1x-esen ír audiót...).
4. Nem mindegy milyenek az igényeid, illetve a hangtechnikád (erősítő, hangfalak, fejhallgató stb.): sokan meg sem hallják a ''pattogásokat'' a zenében...
Általánosságban: a céges írómból kiindulva, én 4x-esen írok otthon audiót, egy 40x-es Teac íróval (lassabban nem bír írni), és tökéletes a minősége. Mivel személy szerint igen kevés audiót írok, így belefér az a lemezenként max. 20 perc...:P"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Marv
csendes tag
válasz jonnybravo2 #30 üzenetére
Halihó!
''ha a számokat abszolút semmi változtatással (nincs halk részek levágása...stb) grabbeled le, akkor a CD-vel megegyező anyagot kapsz, ugye? akkor ezeket 0 mp-es szünetekkel kell visszaírni!''
Hál' Istennek, ez a rész akkor tiszta! Ez tapasztalatom szerint is így van!. 1 példa: mp3-akból csinálsz WAV-ot, teljesen különböző számok, (nem koncepció album, nem egymásba áttűnő számok) nincs a számok végén a szünet. Ebben az esetben véleményem szerint a DAO írásnál meg kell adni a 2 mp-et, mert ellenkező esetben olyan album lesz belőle mint a koncepció albumok, amiknél ugye a CD (asztali) lejátszó a számok között nem számol vissza X mp-ről, folyamatosan játsza az albumot.
Jól sejtem?
Köszönöm!go!
-
Vaze
őstag
Egon nekem egy ATAPI cd irom van 40x16x48x-szoros honan tom meg hogy ezel a cd iroval milyen sebbesegel szabad irni cd-et??
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Vaze
őstag
ensem merek tobbet 40 szereresen irni egyszer vagy ketszer irtam de elis baxta a cd et:((
-
Vaze
őstag
4 szeresen irok akor nincsgaz?
-
terror
tag
Audio CD írásnál (4x-es írásnál) az ADAT BEOLVASÁSI sebességet mekkorára érdemes állítani egy 48X-os író esetében? :(
ThunderDome, TerrorDrome, HardCoreGabba, HardCoreTechno, bembelterror.de, www.rotterdamterrorcorps.com
Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sweet.tv - internetes TV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Milyen processzort vegyek?
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Suzuki topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest