Új hozzászólás Aktív témák

  • beaver1981

    csendes tag

    válasz shabbarulez #1659 üzenetére

    Az a helyzet szerintem, hogy ilyesmiket már réges-régen lehetne csinálni (technológiailag). Szóval a hírnek örülök, de nem dobok tőle hátast.

    A VIA amit a Nano-ITX platformmal csinál 7cm x 7cm -en az sem újkeletű.

    A dolgok mélyén olyasmi lapul (bár nem vagyok villamosmérnök, hogy egy beültető gép iszonyatosan drága (kb. 20-30 millió $ 1 db) és nem éri meg pusztán azért leselejtezni hogy a késztermék pár centivel kisebb legyen, ugyanis a részegységek összekötése, szerelhetőség, skálázhatóság miatt még mindig vezetékek vannak, amiknek hely kell egy házban (nem feltétlenül számítógépház, inkább termékház). Illetve bejönnek a áram, ellenállás stb.. szempontok is. Alapvetően 2 út van:
    1., Célhardver (realtime rendszer, nettop): Ez van, ezt tudja, ezt fogod szeretni, de nem is bővíted
    2., Általános hardver

    Miért van az, hogy a chip gyártóknál a chipsetek mindig eggyel régebbi gyártási technológiával készülnek mint a processzorok? Mert nem akarják kidobni az SMT gépeket, hanem használják amíg lehet és csak utána passzolják el.. Ez tömeggyártásban az Atom vonatkozásában annyit tesz, hogy azért raktak 945GC chipsetet a lapra mert volt több százezer darab készleten, a laptopos verzió jobban fogy amúgy is, tehát nem az kerül rá.

    Az Intel ezzel kisöpri a beragadt készletet, és azt amit most valójában gyárt, azt majd jövőre debütálja, mint világmegváltást és örülünk, hogy az Atom "architektúrába" kapunk olyan chipsetet ami hozzá illik. Persze ez majd nagy csinnadrattával lesz bejelentve a PR/Marketing miatt.

    Bizony az Intelnek is nagy befektetés a gyártósor lecserélése, pláne most amikor 27%-os a bevétel visszaesése és valami 4000 dolgozót bocsátott el és a megmaradottak is 5% bércsökkentésen estek át.

    Jelenleg az összes elektronikai késztermék gyártónak rosszul áll a szénája, kinek mennyire, de a fejlődési folyamat lassulni fog. Marketing okokból bejelentik az új technológiát, terméket, hogy a részvények ára felfelé menjen, de ez csak arra megy ki, hogy kihúzzák a válságot valahogy.. és majd szépen halasztgatni fogják a kiadás dátumát, mert hát van valódi kapacitása a cégeknek? Nem nagyon. Nagy megrendeléseket 2009-re senki sem predesztinál, inkább a "behúzzuk fülünket, farkunkat" elv érvényesül.

    A fejlődés ezekre a - még sikeres és nyereséges - területekre fog összpontosulni:
    - Közvetetten petrolkémia iparága
    - Űrkutatás/hadászat
    - Orvosi műszerek

    Jelenleg ezeken a területeken lehet profitot termelni. A szórakoztató elektronikai eszközök volt még egy ilyen nagy húzóágazat, de azok a termékek többnyire lakossági termékek, és azt eladni manapság nem könnyű.

    Ez nem vitatkozás volt, csak egy adalékos információ.

    Szabi

    Szabi

Új hozzászólás Aktív témák