Új hozzászólás Aktív témák

  • bbchris

    senior tag

    válasz Soká #8566 üzenetére

    Keményfémlapkát gyémántos koronggal kell élezni emulziós hűtéssel de ott is megvan a megfelelő szemcsesűrűség mert különben kicsipkéződik vagy pedig csak tükrözi de nem élezi jól .
    Vidiás fűrészlapoknál pl többrétegű gyémántkoronggal kell élezni a hátszöget egyéb esetben elég az egyréteg is .
    A fenőkövek a HSS szerszámokra valóak általában és a vidiát nem fenjük mivel az porkohászati úton készült wolfram és egyéb fémek keverékéből , nem szálasodik és ezáltal nem lesz sorja az élezés során . Többfajta vidia anyag van - ugye van a fémipari , építőipari faipari stb mindegyik keménységben és rugalmasságban tér el .
    Azért is írtam hogy kár próbálkozni mert csak elmegy az időd és a szerszám sem lesz jó és ezért célszerű elvinni az élezőhöz . A fenéssel csak rontani fogsz a helyzeten mert a fenőkő csak kopik a vidián és teljesen csipkés lesz a marókésed éle , még rosszabb lesz mint amilyen most utána meg jön a szentségelés hogy nem visz a kés pedig mennyit szenvedtem vele . A javaslatom az hogy a keményfémlapkás cuccokat inkább vidd az élezőbe és ne kínlódj vele , hidd el megéri mert egyrészt nem kell vele szenvedni és sok macerát megspórolsz vele és akkor olyanra élezik amilyennek lennie kell .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák