Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz NeoPampalini #57046 üzenetére

    "ha lesz rá felesleges forintom." - úgy érted: amit az asszony előtt le tudsz tagadni? :D Vagy kellően olcsó árat tudsz mondani

    Én ezeket a késeket (Massiv) használom, apránként, évek alatt veszegettem meg annyit, hogy már lassan egy nagy Triton ÉS egy kis DeWalt is kijönnbe az árukből. SZóval ez is olyan kicsit, mint a DSLR fotózás .... "pénztemető" is tud lenni :U De .. jók.

    #57021nikilauda:
    Fűrészlap. Mások is írták már a Freud-ot, nekem nagyrészt azok vannak. (2 hossz-, egy kereszt- és egy bútorlapvágó) illetve van egy 72 fogas Pilana (gérvgóban), meg teszt kedvéért egyszer vettem egy 80 (?) fogas Leman (francia márka) bútorlapvágót. Ez utóbbi árban és minőségben is Freud-ra hajaz. Naszóval, nekem a gyári Bosch lappal volt az első összehasonlítási alapom, amit a Bosch GTS 10 XC-hez kaptam (24 fogas Optiline, hosszvágó), hát zongorázni lehet a különbséget. A Bosch gyári lap "üvölt", a Freud "ciripel". Teljesen más feeling egy mondjuk tölgy 32-es deszkát, vagy bükk 50-es pallót egy Freudon áttolni. De a fenyőt is. Úgy mindent.

    Rétegelt lemeznél arra figyelj, hogy azért annak is van (szálban) keresztiránya, és egy hosszvágó lap - még egy Freud is - megszaggatja kicsit olyankor a szálakat. Száliránynál persze nincs ilyen gond. Vagy veszel egy sűrűbb keresztvágót (pl egy ilyet), vagy maszkolószalagozol (azért az sem tökélestes módszer).

    Írtam én is már konkrétumot is itt, pl ebben a hozzászólásban, (vagy a hobbista fórumon itt) ha rákeresel a Freud szóra itt, mást is találsz bőven. Nem állítom azt, hogy Freud-on kívül nincs se világ, és a fű sem nő .... de ezek tényleg jó lapok, és biztos nem fogok csuklani ha ilyet veszel :) Szerkernél meg ráadásul tök segítőkészek, bár én eddig csak emailben vagy telón értekeztem velük, lévén Vácrátót nekem nem a comcédban van.

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák