Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #5328 üzenetére

    "Az egyikkel emelni lehet a marót, a másikkal reteszelni :)"

    Nem volt még dolgom profi maróval, egyedül a Bosch 2000 volt a kezemben. Állt a pöcsöm, olyan finoman működött minden állítási lehetőség. Nagyon tetszik, amikor felülről (alulról, nna, de biztosan érted) is lehet állítani a gépet, de én nem nagyon használnám ki. Azt a reteszelés lehetőséget meg most hallom először. Hát azért bőven kifizetném a felárat. Nem csináltam felhajthatóra az asztallapot, és gyakorlatilag emlékezetből babrálok az asztal alatt tök vakon, szűk helyen - még akkor is, ha le van engedve a gép. Én sajnos nem tudnám a kiemelt marószerszámot úgy befogatni, mint Te - pedig nekem is imponál az, h útját állja az asztal annak, h a forgács lefele tévedjen. Olyankor szenvedek ennek a hiányától, amikor holkerrel marok asztalnál, és a forgács java arra kényszerül távozni.
    Nem írnál kicsit bővebben a Freud maródról? Hogy vált be, mennyit ment, mennyi volt és hol?

    "így egészen más szempontok a döntőek."

    Igen, igazad van, köszönöm az észrevételt, és bocs, h kicsit önzőn közelítettem meg a véleményemmel ezt a témakört. Hát persze, h arra fájna nekem is a fogam (fáj az így is, de nem annyira, h tettlegességig fajuljon a dolog), ha nem ezresével kellene alakzatokat körbemarnom.
    (Én akkor szenvedek, amikor próbadarabokkal kell pöcsölni, mert áll a termelés addig, a piac pedig nagyon kemény. Ebben a szektorban percekkel is lehet előnyt szerezni.)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák