Új hozzászólás Aktív témák

  • Energy52

    csendes tag

    Ezek a régi 14"-es Delta fűrészek nem nagyon készültek 1HP-nál nagyobb motorral. Ahogy nézegetem az újabbak is max. 1.5HP-sek. Tény, hogy nem említik, hogy gyári motorral használják, de gondolom ha cserélgették volna azt megemlítenék, mert ezek nem parasztvakító videónak készültek szerintem, hanem azt mutatja be, hogy lehet ilyen deszkákat vagy furnérokat fűrészelni.
    Amúgy tegnap olvastam egy cikket ahol arról van szó, hogy egy 14"-es fűrészre felesleges feltenni nagyobb motort, mert nincs értelme. Minden mérethez van egy maximum ami még optimális, a felett már hiába raksz fel nagyobb motort egyéb dolgok miatt nem fogsz úgy sem nagyobb teljesítményt elérni. Nem tudom, hogy ebben mennyi az igazság.

    Én nem írtam, hogy naphosszat ilyen kuglikat akarok felvágni, vagy, hogy az említett videón ezt teszik, csak azt, hogy furán nehezen vagy inkább sehogy sem sikerült elfűrészelnem 12cm vastag fát, míg a videókon még ha nem is gyorsan de szépen egyenletesen, szép vágási felülettel elvágják még a 20cm is. Ti állítottátok, hogy kevés az 1HP ehhez a vágáshoz.

    De mindegy úgy sem akarok ekkorát vágni vele, arra ott a nagyobb házi.

Új hozzászólás Aktív témák