Új hozzászólás Aktív témák

  • aszamóca

    aktív tag

    válasz python1 #37683 üzenetére

    Bemásolok két felhasználói véleményt, ami összefoglalja a Bernardo-Holzmann kínai vonal gépeit.

    Holzmann lapszabász körfűrészem van, az én tapasztalataim: gyárilag gyenge minőségű csapágyakkal, szíjakkal szerelték a gépet -érdemes azonnal tartalékot beszerezni és a garancia lejárta után cserélni nehogy meglepetés legyen. Osztrák márka, osztrák konstrukció, kínai alkatrészek. A gép alapvetően folyamatos karbantartást és körültekintő használatot igényel, ezért családi vállalkozások, illetve kis- és közepes műhelyek ideális darabja lehet. Szakértő kezelők, pontosan be tudják állítani, a gép könnyen kalibrálható de bizonyos alkatrészek pontatlan megmunkálása-illesztése-kialakítása miatt nem lehet olyan pontosan beállítani mint a nagyobb márkák nagyobb gépeit. Röviden, ha nincs sok pénz, viszont van kellő tudás és türelem akkor jó választás lehet -nem kell sokat várni tőle, mert nem érdemes. Ha arra van használva amit a teljesítménye enged akkor nem lesz vele gond. A magyar Holzmann forgalmazók ismeretei a gépekkel kapcsolatban hiányosak, az alkatrészek pedig drágák (érdemes közvetlen rendelni és kikerülni az itthoniakat) a géphez mellékelt gépkönyv egy régebbi konstrukció leírását-ábráit tartalmazza -szóval nem pontos segítség.

    Nekem bernardo adh-260 kombinált gépem van... Hát hogy is mondjam lehet használni de vannak vele érdekességek nem mondanám hogy borzasztóan sz.r. Az egyengetőjét be lehet állítani pontosan a vastagoló résznél van mumus amitől kiakadtam a kitoló henger is bordás így keskeny léceknél benne marad a nyoma. Az elszívó jól működik szeretem. Egyébként úgy van összerakva hogy minden állítható tehát lehet finomhangolni. Erős a motorja 25 centi széles tölgyet szépen vitte. Új ára kissé húzós nekem úgy sikerült olcsóbban venni hogy valaki megrendelte a kereskedőnél s nem ment érte így 220.000 vettem tavaly. Jah a gyalukés két csavarra fekszik fel imbuszfejűre hogy a késbeállítás könnyű legyen csak ha a kés benne van nem fér hozzá a kulcs....

    [ Szerkesztve ]

    Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

Új hozzászólás Aktív témák