Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Vikusz77 #2623 üzenetére

    Jött a villanykommandó, és nem tudtam befejezni az választ, mert kilőtték az áramot...

    ... Hú, náluk volt jó csavarozógép: Egy 3 A/h-s kis Hilti. (jó volt babrálni)

    Ott tartottunk, h fordulatlassítás a csiszoláshoz:
    Egyik gépemen sincs fordulatválasztás. Tavaly pl 20 m vaskerítést azzal tisztítottam. Még külön örültem, h pörög ész nélkül, mert gyorsan ment. A drótot tördeli, de csak akkor, ha helytelenül vezeted fel az anyagra - akkor még életveszélyes is, mert a combodat úgy telelövi forró dróttal, mint ha egy gránát repeszei közé kerültél volna.
    Fát is rengeteget csiszoltam vele - hisz azért lett véve. A legyezőkorongot nem szeretem - az hamar eltömődik. Hanem tegyél rá gumikorongot, és arra szerezz be jóféle smirglit. Ez a leghatékonyabb csiszolási mód - ráadásul igen olcsón.

    A polírozógépekre szoktak fordulatszabályozást tenni, de az másra nem is való, mert már alapban is lassú. (A kisebbik Makitát (150) öcsém megvette anno 75 ezerért - most biztosan 100 felett van az ára.)

    Erő:
    Vasat előszeretettel a legolcsóbbal, a B&D-vel koptatok. Még sose sikerült lefullasztani, pedig általában sietek. Javaslom, erre a munkára szerezz be Te is egy ilyet. (öt rugóért? ajándék!) Ha jól emlékszem, 700 W, és 115-ös. Ezzel kíméled a jobbik gépedet egyrészt, másrészt pedig nem jársz úgy, hogy összepiszkítod a szép fát a vasporral, a korunddal, amit kifúj a gép vas után. És a kezed is tiszta marad.
    Ha 700 W-ot nem Kínában, Koreában írták rá, akkor az elég erős ahhoz, hogy nyomhatod, mint süket a csengőt. Én 600W-al (szintén B&D) sok ezer csempét szabtam. sose égett meg, sose lassult be. A kapcsolót már újkorában mindíg kidobtam, és készítettem egy pedált - mert még a Kress szuper porvédett kapcsolója is gyakran tisztításra szorult a finom kőpor miatt. Erős gép kifejezetten puha fémek megmunkálásához kell csak (alumínium, réz, etc) mert azok igen megragasztják a korongot.
    Más: A 115-ös gép mindig léptékkel erősebb változat, mint a 125-ös. (Icipici fizika, és belátható) - ráadásul a kerületi sebessége is kisebb, így kevésbé éget. A korong persze hamarabb lekopik, és kínlódás vele 50-es zártszelvényt darabaolni - de hát arra találták ki a kétkezes gépeket.

    A Makitámról nem tudok semmi rosszat mondani - bár elég ritkán hugyoztattam eddig meg. Majd megnézem Neked a pontos típusát.
    Én a Flex-re esküszök. Azok tisztességgel meg vannak eddzve is és csapágyazva is. Agyonüthetetlen harckocsik.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák