Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Márton111 #10613 üzenetére

    Valószínűleg félreértettél. Nem az írtam, hogy minden Makita szar, hanem azt, hogy több gépjük is ordító hibával kerül a piacra, ezért aztán nem vágom magam hasra csak azért, mert valami Makita. A Hiltitől hasra vágom magam, mert még nincs tudomásom arról, hogy hibás szériával árasztották volna el a világot. Megtette ezt a DeWalt is, a Festo is, nem csak a Makita.
    Magam is úgy válogatom össze a gépparkot egy ideje, ahogyan kifejtetted - kimazsolázom a sikerültebbeket mások tapasztalatai alapján. Minden márkának megvan a maga tradíciója, megvannak a speciálisan nekik bevált gépjeik. Ilyen a Festo csiszolástechnikája, a Devalt körfűrésze, a Fein oszcilláló gépjei - nem sorolom tovább. Ha oszlopos gépről van szó, akkor nem sajnálok dupla pénzt ezekért a márkákért, ami kevesebbet megy, abból megelégszem az olcsóbb géppel is. Vannak márkák, amiket legvégső alternatívaként tartok csak számon - persze most nem a tecsógazdaságos gagyikra gondoltam. A Makita nem az utolsó, de számomra nem is élenjáró. Amióta munkaeszközeim lettek a komolyabb gépek, megtanultam, hogy bonyolult, soktényezős dolog a gépválasztás.

    A javításról írtakkal egyetértek teljesen. Magam is morfondírozok rajta, hogy hiába a garancia, megheftölöm én a Makita szalagfűrész törött szalagfeszesség állítóját, az akkor többé nem tud eltörni. Amiben különbözünk etéren, az inkább az, hogy nekem nem nagyon van időm javítgatni, olcsóbban jövök ki, ha inkább beviszem a gépet a szervizbe. De nagyon szeretnék egy olyan életformát elérni, hogy egy csapágycsrét megcsinálhassak magamnak jóízűen.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák