-
IT café
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
garak
csendes tag
Az umount -l /opt elintézte!
Bepésztelem a ps-t , én nem látok különbséget, de az umount-ot megcsinálja, ez a lényeg!
Köszi a segítséget!
[admin@router init.d]$ umount -l /opt
[admin@router init.d]$ df
Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 2944 2944 0 100% /
[admin@router init.d]$ ps
PID Uid VmSize Stat Command
1 admin 664 S /sbin/init
2 admin SW [keventd]
3 admin RWN [ksoftirqd_CPU0]
4 admin SW [kswapd]
5 admin SW [bdflush]
6 admin SW [kupdated]
7 admin SW [mtdblockd]
57 admin 376 S httpd vlan1
59 admin 500 S nas /tmp/nas.lan.conf /tmp/nas.lan.pid lan
62 admin 364 S klogd
63 admin 396 S syslogd -m 0 -O /tmp/syslog.log -S -l 7
65 nobody 440 S dnsmasq
66 admin SW [khubd]
75 admin 276 S lpd
77 admin 260 S p9100d -f /dev/usb/lp0 0
80 admin 340 S waveservermain
82 admin 344 S rcamdmain
86 admin SW [usb-storage-0]
87 admin SW [scsi_eh_0]
92 admin 320 S infosvr br0
93 admin 456 S watchdog
95 admin 340 S ntp
109 admin 432 S udhcpc -i vlan1 -p /var/run/udhcpc0.pid -s /tmp/udhcpc
110 admin SW [kjournald]
127 admin 436 S dropbear
128 admin 752 S dropbear
132 admin 544 S -sh
348 admin 1004 S /usr/sbin/smbd -D -l /opt/var/log/smbd.log -s /opt/etc/samba
350 admin 1012 S /usr/sbin/nmbd -D -n router -o -l /tmp -s /opt/etc/samba/smb
357 admin 620 S /opt/sbin/xinetd
372 admin 412 R ps -
seaky77
tag
Ájjáj Ez nem nez ki túl jól:
[admin@router init.d]$ umount -l /opt
[admin@router init.d]$ df
Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 2944 2944 0 100% /
[admin@router init.d]$ ps
PID Uid VmSize Stat Command
1 admin 664 S /sbin/init
2 admin SW [keventd]
3 admin RWN [ksoftirqd_CPU0]
4 admin SW [kswapd]
5 admin SW [bdflush]
6 admin SW [kupdated]
7 admin SW [mtdblockd]
57 admin 376 S httpd vlan1
59 admin 500 S nas /tmp/nas.lan.conf /tmp/nas.lan.pid lan
62 admin 364 S klogd
63 admin 396 S syslogd -m 0 -O /tmp/syslog.log -S -l 7
65 nobody 440 S dnsmasq
66 admin SW [khubd]
75 admin 276 S lpd
77 admin 260 S p9100d -f /dev/usb/lp0 0
80 admin 340 S waveservermain
82 admin 344 S rcamdmain
86 admin SW [usb-storage-0]
87 admin SW [scsi_eh_0]
92 admin 320 S infosvr br0
93 admin 456 S watchdog
95 admin 340 S ntp
109 admin 432 S udhcpc -i vlan1 -p /var/run/udhcpc0.pid -s /tmp/udhcpc
110 admin SW [kjournald]
127 admin 436 S dropbear
128 admin 752 S dropbear
132 admin 544 S -sh
348 admin 1004 S /usr/sbin/smbd -D -l /opt/var/log/smbd.log -s /opt/etc/samba
350 admin 1012 S /usr/sbin/nmbd -D -n router -o -l /tmp -s /opt/etc/samba/smb
357 admin 620 S /opt/sbin/xinetd
372 admin 412 R ps
[Szerkesztve] -
seaky77
tag
Hogy én mit szívok ezzel a rohadvány ctorrentel. Basszus küldök egy kérést és félbehagyott válaszok jönnek vagy nem is válaszol vagy simán megdermed a process.
Kezdem érteni miért nem készült hozzá normális webes felület...
Nincs véletlenül köztetek gyakorlott C programozó? Szivesen megosztanám vele a tapasztalataimat hátha van ötelete (több ész többet lát) én már kezdek kifogyni...
[Szerkesztve] -
H.Z.
csendes tag
openwrt - első csalódás.
A nas nem tud logolni. -
seaky77
tag
A winyót bármikor lekapcsolhatod A kérdés az mi történik azokkal a programokkal amik használják az adott inode-ot. Többnyire simán meghalnak
Elvileg tönkre nem tudsz tenni semmi mivel Oleg esetében a filesystem readonly max lesz egy reboot.
De ha korrektül akarod lekezelni az usb eltávolítását akkor érdemes.
killall-ozni mindent ami az usb lévő filesystemhez hozzáérhet
pl igy:
#!/bin/sh
echo ''Kill all usb services''
killall stupid-ftpd
killall smbd
killall nmbd
sleep 2
echo ''Swich off swap''
swapoff /tmp/harddisk/swapfile
sleep 1
echo ''Unmount /opt''
umount /opt
sleep 1
echo ''Unmount /tmp/harddisk''
umount /tmp/harddisk
sleep 1
rmmod usb-storage
echo ''USB drive is safe to remove!''
Amúgy ha rmmod usb-storage sikeresen lefut akkor elvileg teljesen el van távolítva az usb.
Visszaillesztés pl lehet igy:
#!/bin/sh
# usb ki
rmmod usb-storage
# usb be
insmod usb-storage
mount /dev/discs/disc0/part1 /tmp/harddisk
i=0
while [ $i -le 30 ]
do
if [ -d /tmp/harddisk/data ]
then
break
fi
sleep 1
i=`expr $i + 1`
done
mount -o loop /tmp/harddisk/opt.img /opt
swapon /tmp/harddisk/swapfile
üdv,
seaky
[Szerkesztve] -
garak
csendes tag
Enhanced-ctorrent megy Oleg FW-vel?
Umountos kaland után továbblépünk , szeretném beüzemelni a ctorrentet -
htoms
tag
Nah abban nem vagyok kompetens mert nemigen torrentezem mostanaban.
De elvileg megy tudomasom szerint.
seaky77
nezted a chipek homersekletet mar menet kozben?
Egy kicsit tulfutjak a normalisat. VIA chip eget, Broadcom szinten tuz forro mindegyik. Kaptak bordakat igy sikerult 10 fokkal lenyomni. Nem szoktam ilyennel foglalkozni, de szeretnem ha az elkovetkezo 3-4 evben ahhoz a rendszerhez nem kene nyulni... Talan ha nem futik az elkokat es a tobbi alkatreszeket 80 fokos hotermelok akkor nem lesz ra szukseg. -
Leoman
csendes tag
Hali
-
Leoman
csendes tag
Sziasztok !
A múlt héten vettem egy Asus Wl 500 gP routert. Eddig hagyományos Wireless-es SMC routerem volt, amiken az alapfunkciókat használtam.
Múlt hét csütörtök óta szívok ezzel a routerrel. Én is azért vettem a ezt a routert, mert szeretnék a számítógép bekapcsolása nélkül letölteni FTP, http és bitorrenteket. - Mint ahogyan ezeket a lehetőségeket a különböző reklámoldalakon megfogalmazták. Ezzel szemben kínlódás az egész. A gyári fw egy kapal szar, állandóan lefagy, a download master nem kompatibilis, vagy nem működik. Nekem nem enged letölteni semmit, mindegyik network errorral megáll és eltűnik a listából a behúzott szál. Ha workgroupban megnézem, akkor látszik a winyó, rendesen tudom írni olvasni (250 Gb-os SATA winyó USB 2.0-ás házban). Egyelőre csak egy 25 Gb os fat 32-es partíciót hoztam rajta létre, mert olvastam, hogy a download master kényes erre. Most xxx 7.2-es fw van fent.
No, szóval elvileg mindent beállítottam a rúteren ami szükséges hozzá, de ez a download master sehogyan sem megy. Már beletörődtem, hogy átvertek, reklámkampány áldozata lettem (azért még bizakodom) lemondtam a download masterről -egyelőre-.
Két Kérdésem lenne:
1: Hogyan tudok egy hasonló programmal olyat megcsinálni, mint amire a download master hivatott ?
2: Hogyan tudok dyndns- szolgáltatón keresztül, ahol már regisztráltam magam, elérni kívülről a winyómat. ezeket is próbálgattam, de nem igazán látom magam kívülről. A routeren beállíttottam szerintem mindent, ami ehhez kellett.
Internetelérésem az AMTEL-en keresztül történik, egy 420 lakásos társasházban lakom, és tulajdonképpen egy belső switchen keresztül kapok egy belső hálózatos IP címet. Így is működhet a Dyndns ?
Kérem aki tud válaszoljon, de egyszerű érthető nyelven, lépésről lépésre leírva a teendőimet a fentebb feltett két kérdéssel kapcsolatban. Linuxhoz nem értek, csak annyit tudok róla, hogy egy sárgatalpú pingvin a logója....
Előre is jöszi: Leoman, alias Sasparipa -
htoms
tag
Hát kezdésnek ajánlanám, hogy ess neki a topik olvasásának mert sok sok munkától megkíméled ezzel a fórumozókat. Nem szereti ugyanazt leírni senki sem kétszer. Amúgy igen sajnos a download master nemsokat ér, és részben a marketing áldozata lettél. Ennek ellenére kisebb hozzáértéssel és olvasgatással egy igen jó szolgálatot tevő routert tudsz faragni belőle mert ha már megvetted használd is.
-
Leoman
csendes tag
Szia !
Köszi a gyors választ, sajna végigolvastam a topicot és nem találtam kézzelfogható megoldást. Amik voltak azok linux-guruknak szóltak, valami telnet parancsokon keresztül programozásról írtak, ami számomra Ó-HÉBER nyelven van .
Szóval nekem egy olyan segítség kéne, ha nem nagy kérés, aki elmondja lépséről lépésre, -láma nyelven- hogy mi a teendő, esetleg telefonon felhívom és úgy, vagy messengeren keresztül . Az általános beállítások mennek, intenet beállítás, wlan megosztás, stb....
Előre is köszi !
Üdv: Leoman, alias Sasparipa -
Oly
őstag
Én is itt járok...
Lövésem sincs a linuxhoz... de szeretném használni a routert FTP-ről (gép nélkül) letöltésre...
De asszem feladtam...SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Fisha
őstag
Nektek milyen uploadot/downloadot hoz lanon at a cuccos?
Ha a gepemrol masolok a vinyora samban keresztul, akkor szepen hozza a 10Mb-sec folotti erteket. De a masik iranyba (routerrol gepre) alig hozza a 3Mb/sec-et. Samban keresztul probaltam meg csak, majd este megnezem ftp-vel is. Nalatok mi a helyzet? Ez a 3Mb/sec nagyon karcsu. -
Fisha
őstag
Hat ez veszettul rosszul hangzik.
Pont emiatt csereltem le a wlhdd-t erre a csodara. Azt azert nem ertem ha folfele birja a 10Mbyte/sec-et akkor lefele miert csak a 3-at hozza.
Amugy termeszetesen mindegyik adat megabyte az elozo hozzaszolasomban.
Nalatok is ilyen aszimmetrikus a cucc? -
seaky77
tag
Elvileg:
VIA VT6212(L) chip felelős az USB adatátvitelért ez ami a datasheet szerint 480Mb/sec-et tud!!! (ez ugye 60MB/sec) képes ami megfelelel az usb 2.0-ás szabványnak. Ez a sebesség meg is lehetne az USB device és a router CPU-ja között(!!!!) de a szg és a router között maximálisan csak 100Mb/sec lehet (!!!) ami már rögtön lecsökkenti az átviteli sebességet 12.5 MB/sec-re. Tehát az elméleti átviteli sebesség ez lehetne.
De a CPU is igen erősen limitál, mivel ez csak egy 266Mhz-es csöppnyi operatívtáras.
Gyakorlatban:
Mikor teszteltem az átviteli sebességet a CPU és az usb storage között swap nélkül 1-1.5MB/s tudtam elérni. 64MB swappel már közel 4MB/s-re tudtam feltornászni és a proci alig 2-8% on pörgött ugyhogy van ott még valami más is Sejtésem szerint az usb driver illetve a ip csomagok taggelése is lassíthat. Igy szerintem a WAN-LAN között is valahol 4-5MB/sec körül lehet a maximális átviteli sebesség
LAN-LAN az más azt külön chip csinálja -
Fisha
őstag
Koszi.
Valoban nem adtam meg minden adatot. LAN-LAN-rol van szo, es zsinorral termeszetesen.
Nekem tenyleg csak az a fura, hogy ha egyik iranyba hozza a 100Mbit koruli erteket, akkor a masikba miert csak a harmadat kepes kitolni magabol. Raadasul, ugyebar az irasi irany a gyors, es az olvasas a lassu. Fene se erti. Na majd otthon kiprobalom meg ftp-vel is, talan az gyorsabb lesz, mint a samba.
Amugy ilyen parameterekkel ti hogy hasznaljatok letoltesre a cuccot? Lejon egy dvd, marha jo ott van a vinyon, de ahhoz, hogy kiirjam elotte at kell toltenem, ami igy fel ora. -
-=Jam=-
őstag
seaky77: Hogy állsz a webes torrent kezelővel?
Sikerült megoldani a problémát, amit írtál hétévégn? -
garak
csendes tag
Légyszi mondja már meg valaki mi a különbség az enhanced-ctorrent és a
sima ctorrent között, Illetve az előbbi megy Oeleg FW-n is?
Erre nezve nem találtam egyértelmű utalást sehol, de a macsat féle e-ctorrent tutorial az openWrt szekcióban szerepel csak.
Illetve az egyik forum beli, hasonló kérdésre macsat ezt a választ adta:
The file is available here for Olegs firmware :
http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/unslung/wl500g/ctorrent_1.3.4-2_mipsel.ipk
Na de ez most az e-ctorrent vagy a sima?
Előre is köszi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
Rákerestem a topicban a szóra, de nem találtam választ...
Mac adresst lehet-e klónozni ezzel a routerrel?
Mert mintha valahol azt láttam volna, hogy alap gyári firmware-val nem megy. -
LordX
veterán
válasz Szten Márs #480 üzenetére
Rosszul láttad. Alappal is megy.
-
Fisha
őstag
Erre van valami otletetek. Elvileg beuzemltem a sambat. Ha wincommanderben nyomok egy cd \\hostnavet, akkor szepen at is valt a gepre. Viszont ha fol szeretnem mappelni halozati meghajtonak, akkor azt mondja, hogy:
''53. számú rendszerhiba történt.
A hálózati elérési út nem található.''
Ip-vel is probaltam hosttal, wincommander alol is, net use-zal is.
Elore is kosz,
Fisha
u.i.: amugy kiprobaltam, es ftp-vel is lassu a letoltes a kicsikerol.
Kicsit banom, hogy kiadtam plusz 25 rugot, pedig a wl-hdd se volt nala sokkal rosszabb, mindegy most mar megprobalom kisajtolni belole, amit lehet. -
-=Jam=-
őstag
Simán csak a hostnevet nem tudod felmappelni.
Samba configban meg kell adni, hogy melyik mappát milyen néven ossza meg, és az már menni fog.
Samba config file-ba így néz ki:
[smbshare1]
comment = Router megosztás (Ezen a néven fogod látni a hálózaton)
path = /opt/etc/samba/Share (Ezt a könyvtárat osztja meg)
writeable = yes
browseable = yes
[Szerkesztve] -
Fisha
őstag
Valami meg mindig nem kerek...
hostname: kobuki
smb.conf:
[fisha@kobuki fisha]$ more /opt/etc/samba/smb.conf
[global]
workgroup = WORKGROUP
guest account = nobody
security = share
browseable = yes
guest ok = no
guest only = no
log level = 1
max log size = 100
encrypt passwords = yes
dns proxy = no
[smbshare1]
comment = kobuki
path = /opt/etc/samba/Share
writeable = yes
browseable = yes
igy mapelnek:
net use x: \\kobuki\kobuki /user:fisha
es ez kerul ennek hatasara a samba logjaba:
[2006/11/21 19:15:36, 0] smbd/service.c:make_connection(214)
mantra (192.168.1.213) couldn't find service kobuki
Es tovabbra is ugyanaz a hiba.
Mi a gond?
Processek futnak elvileg:
135 admin 200 S /usr/sbin/smbd -D -l /opt/var/log/smbd.log -s /opt/etc/samba/smb.conf
137 admin 420 S /usr/sbin/nmbd -D -n kobuki -o -l /tmp -s /opt/etc/samba/smb.conf
Elore is koszi,
Fisha -
Leoman
csendes tag
Sziasztok !
elmondaná valaki, hogy hogyan tudok dyndns-t beállítan ?
1.9.7.2 firmware van fent.
elvileg az alábbiakat csinálom:
1. regisztráltam magam - ez sikerült, látszik is az ipm (pingelni nem tudom, mert az IP kiárása után válaszidőt nem ad /pedig a ping engedélyezve van/).
2. Virtual server lap kitöltése:
2.1. enable virtual server ? -yes
2.2. port range: 20:21
2.3. local IP: 192.168.1.1
2.4. local port: 1025
2.5. protocol: TCP
2.6. protocol No.: ez nincs kitöltve
2.7. Description: ftp szerver
ennyi van kitöltve. Mit csinálok rosszul ?
Egy 420 lakásos társasházban lakom, ahol van egy nagy közös swich: ami ezt a külső IPT osztja ki a routeremnek: 10.0.120.113
default gateway: 10.0.120.1
DNS servers: 195.184.181.4 ; 195.184.180.4
Aki tud kérem segítsen mert már beleőrülök !!
Lehetőleg láma nyelven, no linux
Üdv:Sasparipa -
Oly
őstag
Aki tud kérem segítsen mert már beleőrülök !!
Lehetőleg láma nyelven, no linux
Itt linux a hivatalos nyelv!
Szerintem nem publikus az IP-d, mint nekem...SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Én is kérnék ismét egy kis help-et!
Lehetőleg magyar nyelven válaszoljatok!
Eredeti firmware-rel simán látta a pendrive-omat!
Frissítettem Oleg-re... Vettem egy USB-s SATA racket...
Rádugom és semmmi! Nem találok semmi beállítást vagy valami...
Hol keressem?
A konkrét célom pedig az, hogy loginos FTP-ről gép nélkül töltsek le!
Szép és jó, hogy itt csinálgatjátok a torrentet... De az FTP nem müxik?SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
H.Z.
csendes tag
Már nem emlékszem pontosan a gyári gw beállítási lehetőségeire, de a WAN konfig környékén kell, hogy legyen egy DynDNS is. Ott kell megadni, hogy mely dns szolgáltatónál vagy, mi a usered, jelszavad, miképp óhajtod frissíteni a címed, stb.
Viszont az eleve gázos, ha 10.x.x.x címet kapsz ''külső'' címként.
Ez ugyanis az ú.n. nem route-olható tartományba tartozik, ami nem jut ki a netre. Kizárólag helyi kommunikációra alkalmas.
Szóval ezzel a felállással nem tudsz kívülről elérhető szervert üzemeltetni. -
Oly
őstag
A kérdésem töredékére köszönöm a választ...
Tudtok infót adni a többi dologról?
Szenvedjek még vele?
Mert, ha nem is fogok tudni FTP-zni... mmi a sznak kínozzam magam...SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Leoman
csendes tag
Szia !
Ha nyomok egy pinget a dyndns hostomra, akkor ezt az ipt adja rá válaszul: 80.99.232.226
Tehát valamit lát a dyndns. Csak nem pingelhető
Illetve a HAMACHI nevű programmal tudok működni minden további nélkül. (távoli asztali kapcsolat kintről, helyi hálózatba belépés kintről, ftp, stb.....
Szóval, van reményem ? vagy hagyjam ?
MIndenképp el szeretném érni, hogy a winyóra tudjak bárhonnan kintről belépni és FTPzni rá.
Üdv: Sasparipa -
seaky77
tag
A probléma az, hogy a ''kedves'' ház vett egy UPC-s vonalat és gondolom jó sokért szétszórja a lakók között.(Ezt nem is kommentálom) A gáz az, hogy a switch-et is configolni kéne, hogy a port forwardot csinálja meg a gépedre.
A torrent-el nincs gondod, megy aktiv módban? P2P szokott müködni?
A HAMACHI-t nem tudom, hogy müködik, de gondolom ott az a trükk hogy nem közvetelenül a géped a server hanem a hamachi tulajdonképpen egy kliens. NA ezt nem is feszegetem tovább...
Az ip (80.99.232.226) amit a dyndns lát chello-s ip cim tehát az amire a switch kapcsolódik.
[Szerkesztve] -
Oly
őstag
Már bánom, hogy megváltoztattam az aláírásom!
Az volt benne, hogy ''Ne csak nézz! Olvass is!''
[link]
Ki akar FTP szervert üzemeltetni! LEtölteni akarok!
MOD:
Attól függetlenül a helyi hálómon jól jönne az FTP szerver...
[Szerkesztve]SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
Oly
őstag
Jah!
A vinyón találtam a Routerről való lecsatolás után 3 db mappát:
-ftp_pub
-ftp_pvt
-part1
Ezeket gondolom a Router csinálta... Ergó: müxik a rack a Routerrel!SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
H.Z.
csendes tag
Egyelőre passz...
openwrt-m van, a gyári fw-t rövid úton feladtam, a tiédet még csak neten láttam, nincs vele tapasztalatom.
Viszont az esélyes, hogy a jelszóvédett ftp egyébként sem megy. Úgy emlékszem, a wget valami eszetlen módon le van butítva - pl. nincs neki user/password kapcsolója.
Egyébként ha be tudsz jelentkezni a routerre ssh-val v. telnettel, akkor elvileg egy mount parancs megmutatja, hogy látja-e az eszköz a vinyót.
legalább rájöttem, miért kevertelek össze benneteket: tök1forma az avatarotok.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Dell Optiplex 3010 MT,i3-3240,8GB Ram,500GB Samsung Evo SSD,Eredeti Win 10 Pro,számla,garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest