Új hozzászólás Aktív témák

  • csaboca66

    csendes tag

    válasz Badb0y #1774 üzenetére

    És hogy éred el a géped?

    Ha a gépen a routert érted, akkor azt ssh-val (windowsrol putty-tyal) a 22-es porton (a post-firewallban a 2. es 3. iptables szabaly, mondjuk itt sem ertem, hogy a nat mire kell), belso halorol is, meg pl. cegtol is be tudok lepni (dyndns rulez :K ).
    Ha a belso halon logo barmelyik gepet gondolod, akkor azokat sehogy, de nem is akarom. Router mindent tud, amit kivulrol akarok (max ftp szokott kelleni), belso gepek meg ugysem mennek, ha nem vagyok itthon.
    Gondolom meg lehetne azt is csinalni, pl forwardolsz egy tetszoleges portot a belso gep ip cimere a 22-es portra. Es akkor kivulrol a tetszoleges porton inditott keresek a belso gep 22-es portjara mennek, ahol meg figyel az ssh daemon. De ennyire meg nem ertek hozza :( . Ja, es a webadmin feluleten is van valami ilyen lehetoseg, talan virtual server, vagy mi a neve.

    Végül is akkor le tudod a torrentet is állítani nem otthonról :) ?

    Tulajdonkeppen igen, de nem szabalyosan :( . Ahhoz be kellene engedni a 8080-as porton erkezo kereseket (az sctcs web adminhoz) de en nem engedem. Ha nagyon muszaj lenne, akkor ssh -> kill <a leallitani kivant ectorrent processz> :K . De eddig meg nem kellett ilyet csinalni.

Új hozzászólás Aktív témák