Új hozzászólás Aktív témák

  • Peci

    csendes tag

    Az én routerem is még az elejéről származik, 800 MHz-es proci van benne.

    Úgy vélem ez az eszköz az egyik legjobb ami létezik. Mondjuk mindig gyári fw volt rajta, ezek között volt jobb, problémásabb. (A mostani teljesen jó szerintem!)
    Megy a routolás nem natolt hanem valós IP-vel. Működik FTP, Samba, VPN szervíz. Van 2,4 és 5 GHz Wifi, saját és vendég hálózattal.
    Lassan 1 hónapja megy a mesh egy erre a célra vásárolt új AC58U v3 routerrel vezetékkel összekötve.
    Az egész 0-24-ben működik UPC/Voda 500-as kábelnettel bridge módban.

    Soha-soha semmi gondom nem volt vele és néha 1-1 torrentet is leszedek vele. A megbízhatóság szobra itthon.

    Gondban is vagyok, leszek ha cserélni akarom majd. Nézegetem a dolgokat de egyelőre nem tudom mi legyen majd utána... Bizonyára ax-es kell, sok rammal, sok procival, Linux alapon.

    Anno úgy 6 éve ez 60 000 felett volt egy kicsivel, talán 64... Akkor sziszegtem egy picit, hogy sok ez, hülye vagyok. De ez idő igazolta a választást és az értéktartást, valamint a használhatóságát, megfelelőségét.
    És hiába 800-as proci. Jelenleg 5-20% közötti terheléssel megy, és a Ram is 35-45% között mozog. (1000-es nethez viszont már nem lesz ideális...)

    Szóval nem sürgős, de lassan gondolkodom kell az utódján és attól tartok, hasonlóan kiváló cuccot nehéz lesz találnom. Egyelőre gyűjtögetem, figyelgetem az infókat. :-)

    És még egy meglepő érdekesség:
    - Sok, sőt nagyon sok volt UPC user panaszkodik, hogy amióta a Voda megvette az UPC-t azóta beteg a net, és szakadozik. Ezzel kapcsolatban azt tapasztaltam, hogy a szakadozás oka a kábelmodem random újraindulgatása volt. Ez nálunk is gond volt egyre komolyabb mértékben. Más fórumokon taglalják az UPC csodamodem bajait, gyengeségeit, nem térnék ki rá. Viszont amióta élesítettem a mesh-t és ennek okán 6 év után az AC68U-t teljesen kipucoltam és nem mentésből hanem kézzel újra beállítottam mindent, azóta a modem újraindulások is teljesen megszűntek!! Ez döbbenetes mellékhatása az egésznek!! Ráadásul roppant pozitív is mert a jelenlegi helyzetben tőlünk időnként komolyabb mértékű távoktatás is megy kifelé... Így csak javasolni tudom, hogy ha valaki esetleg volt UPC ügyfélként szakadozó nettel kínlódik, tegyen egy próbát egy teljes resettel, nvram törléssel...

Új hozzászólás Aktív témák