Új hozzászólás Aktív témák

  • topee

    tag

    Üdvözletem!

    Az asus F3U-mban egy Realtek HD Audio 7.1-es hangkártyám van. Egyetlen egy bajom van ezzel a hankártyával. Ez az ún. jack-sensing.
    Magyarul nem mechanikailag érzékeli a csatlakozót, hanem annak jelföldjét. Ez addig nagyon jó ímg az erősítőmhöz kötöm, vagy nem nagy AKG füles van rajtam.

    Megmondom miért. A nagy fülesnél annyira el van szigetelve az egész füles, hogy a hangkártya nem érzékel jelföldet és így néha úgy dönt, hogy nincs bedugva füles. Ez nem kontakt hiba, egyszerűen ez a föld érzékelés csapja be.
    Persze ez a helyzet csak akkor áll fennt, hogyha tápon van a notebook. Ha nincs tápon, akkor az AKG füles sem szórakozik.

    Először villamosmérnök ember lévén kontakhibára gondoltam, de trükkösen kiméregettem a dolgot, tehát biztos hogy ez a föld érzékelés csapja be.

    Ezt persze csak a Vista idézi elő, mert ha bebútolok Ubuntu-n, akkor egyből működik a hangkártya rendesen. Gondolom mivel a driver nem ismeri ezt a föld érzékeléses hülyeséget nem törődik vele, és mechanikailag érzékeli, hogy be van-e dugva csati.

    Magyarán a vistás HD audio drivernél kéne ezt letiltani valahogy. Asztali asus alaplapok biosában találtam ilyen beállítást, meg hivatkoznak is rá fórumok.

    Hogy tudom letiltani ezt a túlzott intelligenciáját a hangkártyának? Ez sok esetben úgy jelentkezik, hogy ha hozzáér az ember a csatlakozóhoz akkor visszajön a hang (ezért látszik úgy mintha kontakt hiba lenne)

    A szakáll nem szúr, csak a megfelelő oldalára kell születni

Új hozzászólás Aktív témák