Új hozzászólás Aktív témák

  • bnss

    veterán

    válasz c41r0^ #1026 üzenetére

    PCI-E vezérlő probléma lesz, erre írtak az Asus supportnál, hogy firmware frissítés megoldhatja a problémát, frissítettem. Patchből is próbáltam párat, mivel a fórumban olvasható, hogy valamelyik javítás megoldotta a problémát.

    Természetesen, ahogy azt már itt jeleztem, próbáltam PCI-E x1-es és x16-os slotot is - biztosan működnek. Spread Spectrum is volt ki és bekapcsolva is - tudomásom szerint gyártónként más és más a működése. A legújabb BIOS-t használom, ami nem rég jelent meg, PCI latency-hez nem nyúltam, utána kell olvassak, hogy milyen hatásai lehetnek. A PCI-E frekvencia 100MHz-re van fixálva, az elsők között szoktam ezt fixálni.

    Tisztában vagyok, hogy nem kell patch, ha jól működik minden, én sem szórakoznék vele, de nálam egyszerűen semmi sem úgy megy, ahogy kellene. Teljesen friss az operációs rendszer (XP ill. Win7 is volt), ez sem lehet a probléma forrása.

    Nem tudom, hogy honnan szedi össze a zajt, a föld hurok is ki van zárva. A Spread Spectrum-tól sem kell a megváltást várni, a gyakorlatban nem igen mutatkozik hatása, legalábbis az általam eddig olvasottak alapján.

    "Ép hardverben ép szoftver..."

Új hozzászólás Aktív témák