Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz tvamos #4282 üzenetére

    A vakut is elég könnyű vezérelni. Ha régi vaku, akkor 200-300 V van a gyújtókábelen, ezt tirisztorral lehet rövidrezárni. Egy kondit süt ki, és így a tirisztor is kinyit, jöhet a következő villanás.
    Ha újabb vaku, akkor 5-10 V-os a gyújtófeszültsége, ezt egy tranzisztorral vagy fettel is el lehet sütni, pár mA az áram.
    Most nézem ez nem önálló vaku, hanem gépbe épített. Erre nem tudok módszert kívülről indítani. Exponálni kell a géppel. Ha van távkioldó menet az exponáló gombon, akkor a távkioldót már lehet működtetni egy kis motorral meg menettel, ha van hely, akkor autóba való ajtózár motorral. Kb. 3-5 N erő kell egy pillanatra. Ha elektronikusan távvezérelhető a gép, akkor még egyszerűbb, az valószínűleg nem több mint 5 V, le kell húzni testre egy kimenetet. Végső esetben a fényképezőgépen is meg lehet nyomni az exponáló gombot, de azt már nehezebb úgy megoldani, hogy a vaku fénye is látsszon, és a befogó szerkezet meg az egyéb kellékek ne takarják el. Esetleg lehet próbálkozni plexirúdból hajlítani fényvezetőt, és akkor be lehet építeni az egészet egy dobozba.

    [ Szerkesztve ]

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák