Új hozzászólás Aktív témák

  • viktorhmv

    senior tag

    Sziasztok,

    Szeretnék beszámolni egy nagyon pozitív szervizes tapsztalatról.

    Van egy Macbook Pro mid 2010-es gépem aminek sajnálatos módon előjött az ennél a típusnál jellemző széria hibája, miszerint a gép kernel pánikkal újraindul nagyobb grafikai terhelésnél. Ennek az oka a fórumok és a szervizekkel való egyeztetés után az Nvidia gpu és alaplap közötti "összeköttetés" (nem tudom a pontos definíciót) meghibásodása. De...

    Ezzel ellentétben kiderült, hogy a hiba pontos oka nem ez. Így minden hivatalos és nemhivatalos szerviz által történő javítás csak félmegoldás vagy ideiglenes jellegű. (Video chip csere, újragolyózás, alaplapcsere. Ha egyáltalán vállalják.)

    Viszont sikeresen egymásra találtunk Head88 kollégával, kinek elmondása szerint a hiba a következő:
    "Nem a vga chip a hibás hanem a video vezérlő busz-ra szerelt kondenzátorok égtek ki.(apple tervezési hiba miszerint tantál kondenzátorokat raktak egy olyan sínre ahova polyfilm kondik kellenének a karakterisztikai jellegek miatt)"

    Utolsó szalmaszálként le is csaptam a lehetőségre, mert jobb ötletem nem volt plusz jelentősen kedvezőbb áron kínált megoldást a problémára mint a fenti szervizek. Mivel a kolléga vidéki, így a postát is be kellett vonni a dologba, de minden 1000%-osan a megbeszéltek szerint zajlott. A gép időben visszaérkezett hozzám és azóta is nyúzom a gpu-t játékkal, HD filmekkel és eddig tökéletesen teszi a dolgát.

    Nagyon örülök, hogy sikeresen zárult ez a projekt és mivel tudom, hogy többen küzdenek ezzel a problémával és segédprogramokkal teszik tünetmentessé a hibát, így talán hasznotokra válhat ez az információ.

    A részletekért nyugodtan írjatok PÜ-ben, hátha tudok hasznos infóval szolgálni.

    További szép napot mindenkinek! :R

    Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com

Új hozzászólás Aktív témák