Új hozzászólás Aktív témák

  • 1Laci

    tag

    Hello,

    lehetséges új apple-notebook tulajdonosaként fordulnék hozzátok néhány kérdéssel:

    Lehetőségem adódott egy 2014-es Macbook Air ( i7 1.7ghz, 8GB, 256GB) -t vennem, használtan, viszonylag olcsón.

    A következők a kérdéseim:
    Az akkumulátorjan 440 ciklus van, ami allitolag 70%-os "health"-et mutat még. Létezik ilyen? Ha igen, akkor milyen akkuidővel számolhatok? (tesztekben 12 órát írnak újonnan ... akkor 12*0.7= 8.4 óra kb.?) Esetleg milyen várható élettartama van egy ilyen macbook akkumulátornak?

    Van e valami hibája, amivel ennyi idő után, ennyi ciklus után számolni kell?
    Néztem már akku cserét, nem vészes 30 - 40 ezer forintból meg is van eredeti akkuval. Szóval ez még nem is lenne akkora gond - de ezen kívül - a touchpad, billentyűk mennyire bírják a strapát?
    A legjobb lenne, ha egy olyan válaszolna, akinek konkrétan ez az évjáratú modell van, de minden vélemény jól jön. Ténleg, bármilyen tapasztalat hatalmas segítség lenne - h megéri még ezt megvenni vagy mennyi a valós értéke egy ilyen notebooknak, tehát h miért vegyem meg, v miért ne.

    Biztos felmerül a kérdés, hogy miért nem veszek egy újat? Mert túl drága nekem, diáknak (8gb/256gb a minimum elvárásom) - de mint passzív macbook rajongó mindig is szerettem volna kipróbálni, milyen is valójában.
    Felhasználás célja: jelenleg az a tervem h második notebookként cipelni magammal - programfejlesztőnek tanulok, a régi 15"-os asus i5/8gb/256gb ssd-vel pedig lenne az otthoni gépem - ami közel 3Kg, már csak ezért is nagyon vágyok egy ilyenre :))

    Elég sokat olvastam róla tesztekben már - azért fordultam felétek a kérdéseimmel, mert használt notebookot készülök venni, nem újat. Én szivem szerint azonnal megvenném, csak nem szeretnék csalódni benne. Egyébként ha ezt nem is veszem meg, a következő notebookot mindenképp macbookot terveztem - csak 13/15"-os retinat.

    Köszönöm előre is a válaszokat!! :)

Új hozzászólás Aktív témák