Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz Archanon #5728 üzenetére

    Yoroshiku.
    Vagy En Taro Tassadar. :D

    Ezennel kezdetét veszi a kiképzés. A lelkesedés dícséretes, csak ne hagyd, hogy tévútra vezéreljen. :)

    "Elég merész dolog volt tőlem, fiú létemre, hogy egy ilyen elsősorban lányoknak készült animébe belekezdjek, de hát megtettem."

    Nincs abban semmi. Én is sok shoujo-t meg josei-t nézek. Szerintem vagyunk még ezzel így egy páran. :)

    "[ezt már sajnos csak japán lányok irritáló visítozásával voltam kénytelen végignézni, felirattal]"

    "Valahogy a magyar szinkron jobban átadja a poénokat [sokszor jobbak is]."

    Na ez az, ami nem igaz.
    Khm...ne legyél szakbarbár. Az eredeti hangsáv MESSZE-MESSZE túlmutat BÁRMILYEN újraszinkronizáláson. Mind beleélés, mind érzelem-közvetítés, ill. jellemrajz szempontjából.
    Sok dolgot egyszerűen nem lehet fordítani más nyelvre, s az eredeti szinkron hiányában rengeteget veszítünk mind a szereplők személyiségét, mind pedig a szereplők közti (gyakran meglehetősen árnyalt) viszonyok ábrázolását illetően (a különböző szóviccek, ill. vicces szóhasználatokról nem is beszélve). Mindemellett a más szinkronok alapvető minőség szempontjából mennyire fényévekre vannak (negatív tartományban) az eredetiekhez képest...Van, hogy csak azért szedek le valami sorozatot, mert egy kedvenc seiyuu-m (szinkronszínész) játszik benne.

    Sailor Moon: a mahou shoujo-műfaj dédnagyanyja. Ha nem követnél el blaszfémiát :), s nem magyar szinkronnal néznéd, akkor rájaébrednél, hogy nem egy franciák által szanaszét cenzúrázott és megvagdosott verziót kell végigülnöd. ;)

    Pokémon, Naruto, Bleach: a kommersz "csodák". Hidd el, ez az alja amúgy. Ne ragadj le ezeknél, mint a magyar "anime-rajongók" (v. "animések" - de úúútálom ezt így leírva látni. :W :) ) nagy hányada. Vagyunk itt páran, akik el tudnak látni ajánlásokkal az elkövetkező 20-30 évre. ^___^

    [ Szerkesztve ]

    Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

Új hozzászólás Aktív témák