Új hozzászólás Aktív témák

  • Mister_X

    nagyúr

    Koi to Uso

    major spoiler ahead

    Mivel a legtöbb slice of life-ra kapható vagyok, így a szezon elején adtam neki egy esélyt. Két epizód után azt mondtam, hogy ez értelmesnek fog kinézni, hiába a romance SoL-ok nem inkább az én terepem. Kicsit várnom kellett, mett Crunchyrollon nincs fent és előbb onnan pótoltam a lemaradásom a szezonban.

    Az alapfelállás se igazán hétköznapi. Mivel a japán társadalom az elöregedés szélén állt, a kormány bevezette, hogy minden állampolgárnak "érdekházasságot" ajánlanak fel, ahol a párokat kiskoruk óta gyűjtött adatok alapján hozzák össze - ez a Yukari Marriages, a tumány vörös fonala, ráadásul rendkívül sikeres is: stabilizálódott a társadalom a gyermekvállalások miatt, szinte a válás nem létező fogalom lett, a visszautasítási arány is kvázi nem létezik. A gond ezzel csak az, hogy a rendszer elképzelése és az idióta kamaszok elképzelése nem sokszor egyezik. Van nekünk a főszereplőnk, Yukari, aki egy rakás szerencsétlenség (totál átlagos, semmi extra kategória), nem mellesleg bele van zúgva kőkeményen egy 9/10-es csajba, akit Misakinak hívnak. 16 éves születésnapja előestéjén (a minisztérium értesítője 16 éves koruk után kapják meg) szerelmet is vallott és minő véletlen módon Misaki is szereti őt. És rendre pontosan éjfélkor személyesen adták át neki az értesítőjét.

    -

    De ez a sorozat csak felkúrja az idegeimet

    Mi is a baj vele? Ott van Yukari minisztérium által kijelölt párja, az enyhén taundere beütésű, de elég moe + waifu material Ririna, aki tényleg cuki a maga módján. Látszik is rajtuk, hogy a Yukari System nem szarral gurigázik (ők már második generációsak, tehát a szüleik is a rendszer által házasodtak össze), rendkívül összeillenek és ki is egészítik egymást: Yukari sótlan, kicsit töketlen, de figyelmes, Ririna meg dominánsabb, de szociálisan zéró és mindenképp jót tesz neki Yukari társasága. Az epizódok során látható jellemfejlődésen mennek keresztül mindketten - de el van baszva az egész. Miért? Mert Yukari Misakiba is bele van zúgva, de nem vallja be magának, hogy Ririna jobb pár neki ÉS szereti őt, ahogy Ririna szintén hülye, mert meghatotta Yukari és Misaki szerelmi története és segít nekik, holott tisztában van azzal, hogy miféle hátrányokkal jár, ha a yukariházasságot visszamondják. Ja, várj, tsundere, tehát nem őszinte még magához sem. Meg ott van Yukari legjobb barátja, Niisaka-kun is, aki borderline seggfej, de inkább csak igyekszik elhatárolni magát a társadalomtól, Yukarival viszont jól el van. Ja, várj, csak azért, mert meleg és így lesz szerelmi négyszög a sztori.

    O
    M
    G

    Ez gyerekek egy 12 vagy 13 epizódos szenvedés (lesz) az Amazon szponzorálásával egy sztoriról, ahol egy srác nem tud/nem tudna választani két lány között, közben a két lány is gyötri magát, mert a másik lány miatt nem akarja a hálószoba felé ráncigálni a srácot. What the fucking goodness of mercy. Az art legalább kellemes / egyedi / miafasz a maga módján. 11 epizód alatt nem jutottunk egyről a kettőre, RIP plot. A plot twisttől eltekintve szokásos n+1 high school slice of life romance anime, egy-két érdekesebb jelenettel meg enyhén szexi csókjelenetekkel.

    Ha nem Yukari és Ririna jön össze "jogosan", akkor 6/10, meg amúgy se érné el a 7/10-et.

    [ Szerkesztve ]

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Új hozzászólás Aktív témák