Új hozzászólás Aktív témák

  • super dríve

    csendes tag

    Sziasztok! 1.3-as 2007 swift az alany. Némi segítségre lenne szükségem, gyári fejegység helyére beépített androidossal kapcsolatban. A lényeg a következő: - amikor bedugom a slusszkulcsot és egyet fordítok rajta akkor a fejegység kapcsolt áramot kap és elindul a működése... Aztán még egyet fordítok a kulcson akkor kigyúlnak a visszajelzők a műszerfalon stb. a fejegység továbbra is megszakítás nélkül üzemel. Aztán a következő fordítás a kulcson az önindító. Ilyenkor az autó egy pillanatra mindenhonnan elveszi az áramot az indító motor részére. Viszont ez a pillanatnyi " áram kiesés" pont elég hosszú ahhoz hogy a fejegység úra kezdje a bebootolás (kb.50 sec.) ami bosszantó. Csak annyi a jó ebben az esetben, hogy amikor kiveszem a kulcsot a kocsiból akkor biztos hogy nem kap áramot a fejegység mert lekapcsol magától.
    Tudom hogy van egy kapcsolt 12V, és egy állandó 12V...sárga és piros vezeték...
    Próbáltam cserélni a fejegység bemeneténél. Ebben az esetben nincs megszakítás önindítózáskor sem, viszont hiába veszem ki a kulcsot( és még esetleg a képernyőt is kitudom kapcsolni) a fejegység a háttérben továbbra is működik mivel állandó áramot kap. A saját bekapcsoló érintő gombja nem kapcsolja ki teljesen, és persze kényelmesebb is lenne ha a slusszkulccsal tudnám egyszerűen ki és bekapcsolni. Így megvan rá az esély hogy esetleg leszívja az akksit, főleg ha 2-3 napot áll az autó.
    Szóval hogy tudnám megoldani hogy a gyújtáskapcsolóval tudjak áramot kapcsolni a fejegységnek, viszont önindító használatakor se vegye el! Viszont ha kiveszem a kulcsot a kocsiból akkor ne kapjon áramot a fejegység, vagyis kapcsoljon le....! Autóvillamossági szerelőt kérdeztem de csak hümmögött,...! A fejegység esetében az alvó mód használata nem hoz érdemi változást!
    Ha valaki tudna segíteni a megoldásban, megköszönném!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák