Új hozzászólás Aktív témák

  • Celtis

    veterán

    válasz blakey #54745 üzenetére

    Szerintem itt valami félreértés lesz. Mivel a lejátszó nem interpolál, semmi jelentősége, hogy a 24 vagy 25fps-es forrást natívan vagy duplázva küldi el. A TV ígyis-úgyis ugyanazt a kockát jeleníti meg öbbször egymás után (feltéve, hogy nincs bekapcsolva interpoláció) Ha van interpoláció a TV szempontjából szerintem még rosszabb is a duplázott forrás képkocka.

    Ezt megerősíti a gyakorlat is. A 4K 50Hz leiltásával a CE-ben, sikerült rávenni, hogy a videót natív 25Hz-cel küldje a TV-re. Így átmegy a 10 bit az erősítőn de semmivel sem szaggatottabb a kép. Természetesen a 25fps-ből adódó darabosság megvan, de ez megvolt 50Hz-es lejátszás esetén is, sőt talán így 25Hz-cel egyenletesebb a darabosság.

    A segítségetekkel - amiért nagyon hálás vagyok - sikerült megértenem és megoldanom a problámát.
    Azt ugyan pont nem értem, hogy a CE miért erőlteti az 50Hz-et 25fps-es forrás esetén, főleg, hogy nem csinál ilyet 24(23.9x)fps-nél. Viszont a whitelist segítségével ez áthidalható.
    Az is kiderült, hogy a TV tudja a dolgát, ha az 50Hz 10-bithez bekapcsolom az enhanced HDMI módot. Továbbá az is, hogy az erősítőn viszont ez nem megy át. Utóbbinak még utána nézek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák