Új hozzászólás Aktív témák

  • sugarforce

    őstag

    válasz dgyuri0123 #32748 üzenetére

    Újraindulások? :O Milyen újraindulások? DLNA? Azon mit szívtál? Ha van kész dlna szervered, kb ez az egyik legegyszerűbb forrás tallózás is a kodiban is, van upnp, lát mindent elsőre.
    Persze, hogy nem egyszerű hibaforrást keresni, nekem nem kell mondanod, ez a munkám. Nem, nem táplálta beléd senki azt, hogy nálad minden rossz. Lehet neked ez így csapódott le, mert Te vagy
    az érintett és rosszul esik az, hogy a cuccaidat esetlegesen negatív szó éri, de nem mondta senki, hogy mindened rossz. A problémáid nagy részére mindig is volt logikus magyarázat, csak Te mindig ragaszkodtál a saját igazadhoz, aztán megmagyaráztad, hogy eddig a és b ment, akkor nem a c-vel van a baj, ami épp tüneti kezelésnek felel meg, mert d eszköz megy vele, bár teljesen más protokollon és módszerrel, de az most mindegy. Annak a fagyásnak is megvolt a maga oka, hibás csomagok, pillanatnyi szakadások, handshake, config gond, akármi lehetett, de ezt már fogjuk megtudni.

    Van rendes samba megosztásom linux épített nasról, a kodi mindenféle hekkelgetés és szívás nélkül látja és látta az LE első indítása után is. Most kipróbáltam Win10 alól is, ahol semmilyen fileshare nem volt eddig beállítva. A starttól számítva 10 percen belül már néztem a tartalmat a bescannelt metaadattal együtt, úgy hogy távirányítóval pötyögtem be az ip címet, jelszót, mindent... A teszt kedvéért csak egy filmet másoltam bele a mappába(laptop d meghajtón egy film nevű mappa), de ennek igazán sok jelentősége nincs.
    Hogy ne csak a levegőbe beszéljek még fotókat is csináltam róla, nincs a beállításaimban semmilyen különleges varázslat, egy sima 1709-es windows 10 up-to-date, így rajta van még a samba szigorító frissítés is. Így ennek fényében nem igazán értem, hogy miért szenvedsz három napja a sambával, én sem vetettem be informatikai bájaimat sem a windowsnál sem a libreelecnél. Mi a gondod? Miért nem megy?

    Milyen DLNA szerver-ed van? Milyen program? A DLNA meg furcsa dolog tud lenni ebből a szempontból, több tv-m és dlna szerverem volt már az elmúlt évek alatt, de konzisztensen soha nem működött. Ugyanaz a szerver egyik kliens állapotát megjegyezte, másikét nem. Itt minden a dlna szerver és a kliens közötti kommunikáción múlik, milyen infót milyen formán küld a szerver és kap vissza a klienstől, ez lehet szerver konfigurációs gond is, lehet kliens kommunikációs gond is, meg lehet ám hálózati gond is, upnp-n kommunikál le egy csomó mindent a szerver, amiben pl a router is lehet ludas, de ezt nehéz megmondani, pláne látatlanban.

    Az Androidos boxok most is idegesítenek a dualboot-al és a számomra tök felesleges Androiddal..... az Eminent ezzel szemben úgy bootol, mint egy dedikált médialejátszó, nyilván, hiszen csak LE van rajta. Ez nekem nagyon bejön... Egyben ez a magyarázat arra is, hogy miért vittem vissza pl. a Minixet.

    Próbáltál LE-vel ilyen dobozt? Min vetted észre, hogy van rajta android is? SD kártya benne, arról bootol és kész. Ez annyira dual boot csak, mint ha a pc-ben van két hdd és le húzkodod épp azt, amire nincs szükséged, azaz semennyire.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák