Új hozzászólás Aktív témák

  • Véreshurka

    senior tag

    Helló!

    Először is köszi mindenkinek a nagyszerű topikot! Igazán jól lehet tájékozódni benne, főleg az összefoglalóban.

    Ma megjött a Mecool M8S Pro+ készülékem, remélhetőleg a már javított kiadás... Már év elején a topik hatására vettem egy Minix Neo U1-et, de kellett még egy s905x is amin lehet kísérletezgetni is :D és mivel hirtelen nézve a mecool-t jó áron találtam meg + itt is ajánlva volt, nem haboztam hanem beleugrottam.

    Az összefoglalóban lévő leírások nagyon jók, mint már említettem, a LE-et pikk-pakk felvarázsoltam egy sd kártyára.

    Pár dolgot szeretnék csak ezzel kapcsolatban megosztani ami az összefoglalóból nem derült ki számomra:

    Ugye a Mecool M8S Pro+-ban elvileg már nincsen reset gomb, ezzel nem is foglalkoztam, hanem rögtön az alternatívákat kerestem. Innen is lestem a telepítés menetét az itteni összefoglalón kívül.

    A. Mivel volt előre telepítve Update app a boxon, így a "recovery method (2nd variant)"-ot kezdtem el, azonban itt valószínű, hogy más appra gondolhattak, mert így nem tudtam újraindítani.

    B. Az összefoglalóban van említve ADB-s lehetőség, és mivel nem ismeretlen számomra android vonalról, így az alapján indultam neki újra. Itt jelezném, hogy nálam a leírt módon nem működött, az utolsó reboot recovery parancs nem indította újra a boxot LE-el, hanem simán bejött a recovery menü. Azonban ha innen használtam a "recovery method (3rd variant)" adb reboot update parancsot már szépen beröffent a LE.

    C. Sajnos indulás után kiderült, hogy nem működik a távkapcsoló, viszont nem volt kedvem androidba visszaváltani. Addig is összepárosítottam egy Logitech K400-as bill-el, majd kis keresés után innen kiindulva és ide eljutva a letöltött remote.conf fájlt felmásolva az sd kártyára már szépen működött a dolog. Egy kis probléma, hogy a 0-át nem tudom beütni, de majd még tanulmányozom a remote.conf fájl szerkesztését, illetve lehet kimásolom majd android alól az eredeti fájlt is.

    D. Sajnos a pontos idő + dátum nem ment, de NTP szervert (0.hu.pool.ntp.org) beállítva már megy szépen.

    Illetve lenne néhány kérdésem is:

    1. érdemes a minix-en már meglévő source.xml fájlt átvinnem a mecool-ra? Már átvittem, lát is minden előzőleg felcsatolt helyet, csak kíváncsi lennék rá, hogy így is jó, vagy jobb ha tiszta forrás hozzáadást csinálok?

    2. Mindenhol ezt olvasom akkor ha mondjuk a remote.conf fájlt szeretném másolni: /storage/.kodi/userdata/ Én ezt az elérést nem találtam sehol, főleg a .kodi mappára gondolok. Az jó megoldás, ha SMB-n felcsatolva a //gép_neve/Userdata mappába másolok? Mármint így tettem, pl. az advancedsettings.xml-el + a source.xml-el, és működik is, de nem találtam egyértelmű leírást arra, hogy ez így jó, vagy hogy is van ez? A .kodi mappát hol kellene keresnem? Egyáltalán win-en nézzem, vagy LE alatt valahol? Gondolom ssh-n biztos meglenne, de ahhoz nem értek egyelőre...

    Hirtelen ennyi. Ha még lenne kérdésem, úgy is jelentkezni fogok! ;]

    [ Szerkesztve ]

    El Psy Kongroo

Új hozzászólás Aktív témák