-
IT café
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strezi
őstag
Sziasztok, 3950x-et kinek merre sikerült vennie?
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
Sziasztok, maradt még Conductonautom egy laptop újrakenésből. Érdemes azt kenni 3950 és vizesblokk(réz) közé? Esetleg miért ne? Nem igen találtam példát hogy használnák, pedig ég és föld teljesítményben bármi más pasztához képest(lapolni is felesleges vele)
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
Sziasztok, 3950x gépet raktam össze. Sajnos a végleges ramok még nem jöttek meg, így egy 6700k-ból kinyert, hyperx 2666 16gb KIT-tel próbálom éleszteni.
Biosig minden rendben (Frissítve F11-re), de utána a windows install a legváltozatosabb kékhalálokat produkálja (nyelvválasztáson soha nem jutok túl).
Lehet ez a RAM, vagy a windows 10 installom kaka(valami régebbi)? Ha jól értem ez a KIT kifejezetten nem ajánlott az összefoglaló szerint
Proci 32 fok a biosban, ventik AIO pörög szépen ...[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz arabus #12577 üzenetére
F11, X570i AORUS PRO WIFI lap. Csináltam egy friss installt az MS től direktben, csak kicsit macerás a két gép között pakolgatni a RAM-okat.
Próbáltam csak egy modullal is, de mintha úgy még rosszabb lett volna. Kékhalál után írta, hogy a biost is visszaállította[ Szerkesztve ]
-
-
Strezi
őstag
válasz wwenigma #12582 üzenetére
Kösz, ez a deszka! A táp 600W Corsair Platinum SFX. Alapon csak eldöcög benne. Nem akarom húzni, de kell a sok mag, videóhoz meg szimulációkhoz (ez a munkám, bár ez csak otthoni hobbi gép lesz)...
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz wwenigma #12585 üzenetére
Igen, én is ezt néztem, hogy valós nyolc fázisos, fázisonként 70amperrel....
Ahogy olvastam előző szériákban nem remekelt a giga (B450), de most odatették magukat.[ Szerkesztve ]
-
-
Strezi
őstag
Köszönöm Mindenkinek a tanácsokat! Sajnos evvel az ideiglenes memóriával csak felesleges köröket fotottam. Gyártási éve 2015, akkor még talán tervben sem volt Ryzen proci..
Sebaj, Trident Z 3466, 32GB KIT úton van
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
Köszönöm mindenkinek a tippeket az Win install ban kék halállal kapcsolatban!
A 2015 gyártású próba ram volt a gond (hiába XMP 2666). A friss, végleges Trident Z Neo Kit-tel pöc röff megy minden
Valószínűleg kézi feszültséggel, időzítésekkel mentek volna azok a modulok is, de sem időm sem tapasztalatom nem volt próbálgatni...Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
válasz RECSKA #13396 üzenetére
Milyen terhelés ez? Nekem eddig úgy tűnik, hogy már az Aida64 teszt is túlzás a mindennapokhoz képest.. Pl. videót vágtam, rendereltem DR-rel, kevésbé tehelte a procit.
Mondjuk a célom is inkább az volt, hogy egy gyorsabb proci relatíve kisebb terhelésen menjen. Ezt remekül hozza a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
-
Strezi
őstag
válasz Cseneles #13701 üzenetére
Köszi a számokat! Igazából nem tudom Intelnél mi volt XTU-ban a limit, de szerintem Core + SOC. Elgé hatékony a Zen2, na! Neked meg gratula a jó példányhoz!
-
Strezi
őstag
Az másnál is előfordul hogy ha OC miatt ujraindul a gép tuning közben (GPU is), akkor eldobja a BIOS-beállításokat is? Vagy ez valami Gigabyte tulajdonság?
BIOS has been reset .... Igaz, hogy szinte csak az XMPt meg a ventillátorokat állítom ott, de eléggé bosszantó.Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
válasz Omli85 #13733 üzenetére
Csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel
Én is azt hittem, hogy milyen jól meghűtöttem a procit, aztán rádobtam ezeket a szintetikusokat(Aida 64 Stress, y chruncher) és lett nemulass, megláttam a 80+-okat az addigi 60-70-ek helyett...Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
válasz Nagynozi #13785 üzenetére
Működik a deszka, nincs vele gond.
Én egy 2015-ös 2666 kittel próbáltam éleszteni, de windows installba mindíg fagyott.
A végleges remokkal problémamentes lett. Az itt is ajánlott kézi memóriatuningot nem próbáltam ki a próba ramokkal, de valószínű hogy azokat is máködésre lehetett volna bírni (BIOS ban ment normálisan minden).Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
válasz wwenigma #14348 üzenetére
Én is kipróbáltam a kézi OC vs PBOt moat CB20 alatt. Nekem, jobban tetszik a kézi OC viselkedése, nem ugrál annyira a proci hőfok meg a feszültsége sem (1.495V max ).
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
Olvasgatom kb. egy hónapja a topicot, és csak ámulok mennyire bele lehet menni a tuningolásba Végül is, ez is egy "szakma"
Aki esetleg szeretne próbálkozni, optimalizálni az alábbi konfigomal, azt szivesen látom egy otthoni menetre nálam. Cél a max CB20 (és Davinci Resolve) + normál hőfokok pl. Witcher 3 alatt, magas FPS nem kritikus. Giga BIOS ismeret előny, a mérsékelt(ebb) szop@s miatt
Előtte, utána eredményeket majd bedobjuk ide Jutalmazás, Tesla utas kör
Pm, ha érdekel!Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
válasz fudi2002 #15160 üzenetére
Köszi! Nem lét kérdés, remekül megy a vas! Csak látom és elismerem, hogy ti milyen szinten belementek a dolgokba.
A felejánlás lényege az lett volna, hogy valakivel eltöltsünk pár órát egy érdekes problémán. Esetleg olyan hardveren, ami neki egzotikus, vagy kihívás lehet... Én szerintem nem gondolkodtam volna egy ilyen lehetőségen, mondjuk csóringer, koleszos, de lelkes éveimben
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz tomsolo #15180 üzenetére
Nem probléma konkrétan, csak a max kihozása a vasból, adott progikra. Teljesítményre vagy hőmérsékletre. Én elbogarászhatok vale napokat hogy VSOC, vagy VDD, vagy VCC stb
Nem értek ehez is, na Tudom, ott ahol mindenki mindenhez is ért, egy ilyen kijelentés zavart kelt az erőbenDe evvel abbahoagyom, aki folytatni akarja az pm, kérem!
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz Zilko87 #15222 üzenetére
Ventillátor görbén kell állítani. Mivel igencsak ingadozik a proci belső hőfoka 30 - 50 fok között is akár, ezért érdemes mondjuk 60 fok alatt fix 30%-ot állítani, és csak afölött feltolni a fordulatszámot. Így a tartósan, sokszálas CPU terhelésre fog csak felpörögni a ventillátor.
Lehet hogy ez csk annyi, hogy a BIOS-ban csendes (quiet) profilra teszed a CPU hűtő vezérlést, nem is kell hozzá szerkesztett görbe.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
Tök jó stabilitási tesztnek a folding@home
Eddig azt hittem, hogy stabil a 4.2GHz, tesztel(get)tem, játszottam sok-sok órát, videót rendereltem stb.
Na, evvel a foldinggal két újraindulás után elengedtem a manual OC-t Ment vissza a PBO, meg auto voltHasznált 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
válasz TESCO-Zsömle #15881 üzenetére
Ez ilyen a 7nanométer miatt kicsi a procimag valós felülete, így megnőtt a dT ebben a generációban. 60 fok környékén, terheléssel már igen jó vagy...
-
Strezi
őstag
PBO használata max all core OC kitalálására? Egy hosszabb CPU forralás után ezeket látom. Gondolom logikus feltételezés, hogy ha a hűtés és a VRM nem korlát, akkor max 4.33GHz all coret lehetne kihozni a vasból?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Strezi
őstag
válasz Gróf... #17680 üzenetére
Nekem nem működik Ritka gyenge a BT vétel. Gép mellett, szinte karnyújtásnyira forgolódnom kell a fülessel hogy ne szakadozzon a vétel. Ugyanott, ha a TV-ről szedem a hangot(ami a monitor a gép mellett), kisétálhatok a házból és még mindíg tökéletes a vétel...
Lenti alaplap, bíztam benne, hogy antenna segíthet, de nem próbáltam BT-re. WiFi re is hulladék értékeket produkált, szóval amúgy is hanyagolom az antennázást ...Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
válasz devast #18378 üzenetére
nem válasz akart lenni
Mintha a legújabb chipset driverrel nem lenne annyira hektikus a PBO működése. Nem látok olyan hirtelen csúcsokat a HWinfó grafikonon nézve. Csak nekem tűnik így? (Vagy összeérett a rendszerem két hónap 0-24 folding@home alatt??)[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
529 CB20 single elég jó, nem? (alap PBO, meg DOCP ram)
Mintha alacsonyabb lett volna a konszenzus 3000 sorozatra pár oldallal előbb. Multi is fejjebb ment, jelenleg ~9308 környékén hoz. Vagy csak tényleg a hűtés állt be és engedi fejjebb magát a proci ...Á, találtam pár eredményt. Nem kiugró az 529.
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz gaben88 #19371 üzenetére
Nekem 16mp a desktop bekapcsológomb megnyomásától. Ennek a java a BIOS képernyőig teleik el. Onnan viszont nem "karikázik", villan egyet aztán a desktopon vagyok(auto login). Nincs fast boot bekapcsolva BIOS-ban... Hmm, mindjárt ki is próbálom!
[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz #32839680 #19410 üzenetére
Ugyan ilyen alaplapod van? Kb teljesen konfig függő. Két SSD között már minimálisak lesznek a különbségek. Mi indul boot-ra, stb. stb. Csak nagyságrendileg lehet ezeket a számokat összevetni, konkrétan ne méregessük már
-
Strezi
őstag
válasz SirRasor #20030 üzenetére
Van az a tábor, aki szerint az egymagos teljesítmény (is)fontos(abb).
Amit tapasztalsz, az mindenkinél így van, és sokan használjuk megelégedéssel. A manual all core OC, multi teljesítményben jellemzően elpicsázza az agyon húzott PBO multi eredményeket, hűvösebben.
Ha neked a multicore teljesítmény fontos(abb), akkor használd megelégedésselHasznált 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Strezi
őstag
válasz jokeph #20032 üzenetére
Ugyan már, ne essünk túlzásokba Ezeknek az egyszálas teljesítménye sehol sincs a 3000-es sorozat 4.1GHz-hez képest. Viszont ehhez képest a PBO reálisan 10%-al tud többet egymagon... És messze nem 4.1 allcore OC a legtöbb mostani proci vége.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Milyen NAS-t vegyek?
- Motoros topic
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Hálózati / IP kamera
- Energiaital topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest