-
IT café
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
edari
őstag
válasz Zicokuka #2864 üzenetére
Megpróbáltam a 3600-ast elindítani fix fesszel és fix órajellel (p-state tuning a cél), de 4ghz még 1,425-el se indult el. 3,9 elindult 1,4v-on, de a win már nem tudott betölteni... Remélem sokat segítenek majd a bios updatek.
Lap: B450-F strixSzerk: nem válasz akart lenni bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
Palinko
tag
válasz Zicokuka #3296 üzenetére
Van ez a DRAM calculator for ryzen program de basszus nem tudom kitölteni minden mezőt a számoláshoz. Írtam a Kingstonnak belinkeltek egy olyan pdf-et amit említettem hogy nem találtam ott az adatokat meg megkérdezték hogy minek nekem ezek az adatok minthogy milyen die van a RAM-on stb Próbáltam a RAMmon szoftvert is de nem vagyok benne biztos hogy jól ismerte fel őket, de még azt sem tudtam biztosra megállapítani hogy milyen die van rajtuk és hogy single vagy dual rankúak-e.
-
weri
senior tag
válasz Zicokuka #4501 üzenetére
Hozza tennem ezt inteles gepen csinalja amiket irtam. Nalam megint csak no problem... Nem tudom egyebkent se mi okozhatja, mi akasztja ezt a "jo winfost" :d De ettol fuggetlenul lehet hogy nem jo a procid...
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
koko52
nagyúr
válasz Zicokuka #4626 üzenetére
Nekem 1.37-el van meg a 4.1 Ghz, viszont ebben az esetben hibázik a RAM @3200-on (aegis 3000). 1.35v és 4.0 Ghz esetén nem hibázik a RAM. Én így használom. (r5 2600)
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
vtomi2
őstag
-
vlevi
nagyúr
válasz Zicokuka #14018 üzenetére
"sokat malmozik a sok szál "
Euro Truck Simulator olyan 10-12%-ra tudja meghajtani, mert max 4 szálon fut, nagyjából azokból használ valamit, a többi 4 mag (8 thread) meg semmit nem csinálDe így is százvalahány fps-t tud a játék, FullHD Ultra beállítással. Mondjuk, nincs agyonbonyolítva a grafika, de azért nagyságrenddel jobb.
Doom pedig, ahogy korábban is írtam, kiakad 200fps-nél[ Szerkesztve ]
-
Bib
őstag
válasz Zicokuka #15197 üzenetére
Csak akkor tolja fel amikor kell ! Nem? Amúgy intelről jövet nagyon fura ez az egész, ott belőttem 4,7-re gyári vcore alá, azon ment 5 évig. Itt is variáltam már elég sokat de legjobbnak eddig az auto beállításokat találtam. ( 20 éve már a amd duronomon is grafitoztam az l1-es hidakat hogy 750 helyett 850mhz-en menjen )
-
Chaser
legenda
válasz Zicokuka #16796 üzenetére
nekem 4,3 megvan olcsó lapban, tovább nem néztem, most épp 3600-on megy
biztos hogy számít, se vga-t, se cpu-t nem vennék megjelenéskor meg úgy semmit, akik megveszik lesznek a beta teszterek, csak ők fizetnek érte_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
Chaser
legenda
válasz Zicokuka #17460 üzenetére
4,2-höz már még nagyobb fesz kell - ez ilyen, de mindig is ilyen volt ( :
az adott cpu függvénye mikortól kezd nagyon éhes lenni, nálam 4,2 még oké
lapodból ítélve gondolom nem idei vétel - feltéve ha lapot és cpu-t együtt vetted - , hanem valamikor tavaly nyár-tél közötti a cpu, azokból még több volt ami 4g fölött már éhes lett_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
fudi2002
veterán
válasz Zicokuka #19163 üzenetére
Legyen igazad! Csakhát kicsit gondolkodjunk. 14nm-en 1.35v kb hűthetetlen kategória. Namost a 14 elviseli, ez viszont 7nm. Itt vki ad ugyanannyit, miért elképzelhetetlen, hogy valóban károsodik? Hiszen ugyanakkora hőt enged, sokkal kisebb csíkszélességűre. Sajnos nagyonis elképzelhető, hogy ez megtörténik, nem is kell hozzá sok év, ahogy Te gondolod. (szerintem)
Nem véletlen, hogy intel sem tudta meglépni a 14 nanoról való lépést, vhogy a júzereknek majd meg kell magyarázni, hogy ez brutáljó, csakhát itt nem lesz 5.3ghz, ezzel együtt pedig a játékok alatti előny. Ez nagyon új és nagyon más liga, de ez a jövő. Az amd talán kissé túl korán, de meglépte (nem volt mondjuk más választása).
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.