Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz HSM #4312 üzenetére

    Igazad van, fixálva valóban lehet ilyen.
    Ebben nem vagyok otthon mennyire lehet program szinten fixen dedikálni. OS szinten biztosan lehet.
    Mondjuk az AoTS gyorsulás mértéke és módja úgy rémlik, hogy ilyesmi lehetett. Meg végül is adja magát, hogy az appnak (és programozójának) kellene a legjobban tudnia mi az optimális erőforrás-kiosztás. Minél lentebb megyünk, OS vagy hw/bios szintre annál inkább black box.

    szerk:
    Mindenesetre ezt nem érzem akkor gondnak a tesztek alapján. A rossz kiosztás nagy perf. hit lenne... ilyen gond talán egyik teszt alapján sem sanszos. Ha a kiosztás jó akkor meg csak a cpu usage kijelzés marad szar. Az meg egy régi és nem túl jelentős probléma.

    Jack@l:
    Nem értem honnan veszitek hogy jobb egy első gen HT klón mint az intel amit tol 10 éve.
    Mert a 10 évnek mennyi köze van hozzá? Annyi mint a céglogó színének kb. Az SMT maximuma elég egzakt kell legyen, ezt látod a legnagyobb eltérésű tesztekben. A többi meg programfüggő. Én is írtam, hogy kb. mínusz 5 és plusz 30% között skálázódik, nem fix. De hidd el, SMT nélkül sem fix egy program hatékonysága. Ha nekiállnál biztos tudnál olyan egyszálas kódot is tákolni ami adott pipeline-on, elágazásbecslővel, stb... az egyik architektúrán kicsit szarabbul fut a másikon meg jobban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák