- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xmister
senior tag
válasz fatal1ty1984 #26328 üzenetére
3 monitorig nem kell aktív gcn 1.1 és felett.
-
Xmister
senior tag
válasz fatal1ty1984 #26358 üzenetére
Nem véletlen, hogy a 125 °C-os VRM-nél kezd throttlingolni a kártya.
A másik pedig, hogy Furmark alatt ennyi, játékok alatt 70-80 körül van.
Ettől függetlenül szerintem sem okés valami a kártya VRM hűtésével, de szétszedni nem fogom, mert még garis.(#26359) asturel: Ezeknél a kártyáknál a lényeg inkább a hő elvezetése. Próbáld úgy szervezni a ventiket, hogy a kifelé fujók több levegőt szállítsanak, és a légáramlat minél gyorsabban tolja kifelé a meleg levegőt.
[ Szerkesztve ]
-
Xmister
senior tag
válasz fatal1ty1984 #26362 üzenetére
A ref-ek VRM hűtése nagyon jó....csak hangos. A vapor meg egy másik kategória minőségben és árban is.
A másik pedig, hogy én 3 monitort hajtok róla, ami az idle hőfokot is megemeli egy 10°C-al.
[ Szerkesztve ]
-
Xmister
senior tag
válasz helkis #26378 üzenetére
Ha a legjobb kell, akkor Vapor-X vagy Lightning.
Utánuk jön a Tri-X és a Gaming.A többi pedig nagyjából egy kategória. DC2 VRM hűtésének elkél egy plusz venti ami fújja a hátát, WF3-nak talán jobb a VRM hűtése, de hangosabb is azonos terhelésen. (Jól szellőző házzal, saját venti profillal ez is csendben tud maradni)Rosszul értelmeztem a kérdést, bocsánat.
[ Szerkesztve ]
-
Xmister
senior tag
válasz asturel #26382 üzenetére
Elég random. Én általában kaptam egy fekete képernyőt, és látszott, hogy időnként próbált újraindulni a driver, de nem sikerült neki.
Ilyenkor alvás gombot párszor megnyomtam (lehetőleg akkor, amikor villan a kép), és el is aludt a gép, majd ébresztéskor az összeomlott játék, de működő rendszer fogadott. -
Xmister
senior tag
válasz 2thletme2day #26438 üzenetére
Nekem Phanteks Enthoo Pro-ban tökéletes, jól szellőző és nagyon szép ház.
-
Xmister
senior tag
válasz 2thletme2day #26455 üzenetére
Enthoo Pro az 26-33 között van, színtől és ablakos kiviteltől függően.
Hűtési teljesítményét itt megnézheted, a legjobbak között van. (És ez még mindig csak az alap 2 ventivel, összesen 7-8 fér el benne mérettől függően, +2 a HDD cage-en.)
(#26459) miklosss2012: Nagyon jó a Primo, csak 2x annyiba kerül, és még a Pro-nál is nagyobb. Vízhűtésnél lehet igazán előnye.
[ Szerkesztve ]
-
Xmister
senior tag
válasz 2thletme2day #26462 üzenetére
Nekem sokat segitett. Foleg a kozepso HDD cage kivetelevel, majd egy 12-es venti berakasaval az also cage tetejere. Na meg a cpu huto felfele szivasaval (Az elozo hazam felul zart volt).
Tegyuk hozza, hogy nekem csak egy WF3 van, de igy az sem szolal meg. Neked a Tri-X -el nem fog kelleni ennyi optimalizacio.
-
Xmister
senior tag
válasz slloyd #26549 üzenetére
Catalyst-ban némely kártyánál lehet állítani a max. hőfokot a teljesítménynél, ez lehet az egyik.
A másik pedig lehet, hogy a VRM melegszik túl. Ha indítasz egy GPU-Z/HWiNFO64-et -t játék előtt, akkor meg tudod nézni utána, vagy akár közben is. Ha a VRM eléri a 125°C-ot, akkor ugyanúgy visszavesz.
-
Xmister
senior tag
válasz Andrej1 #26604 üzenetére
Abban az 5-15 percben véletlenül nem rakja fel a drivert a windows update?
Nem tudom megoldható-e, de megpróbálhatod átkötni a tápod egy másik ágára. Nekem is 18A-s ágaim vannak, és amin már volt terhelés, az nem bírta el a kártyát is. (Bár az én tápom már elég régi, még csak egy Chieftec)
-
Xmister
senior tag
válasz Andrej1 #26639 üzenetére
Akkor lehet, hogy a kártyával kicsit nagyobb a táp fesz ingadozása, ami nem túl jó.
Driverből az Omega (14.12) vagy új 15.3 beta. Én a 15.3-at használom, nincs vele gondom.
Afterburnert mindenképp érdemes felrakni, nem csak a tuning, meg fesz szabályozás miatt, hanem a statisztikák meg a játékok alatti OSD miatt is.
-
Xmister
senior tag
válasz proci985 #26654 üzenetére
Azért ez kicsit pesszimista hozzáállás.
Az elfogadható az, ha a gyári OC órajelet tartja 90 fok alatt furmarkban. Ha ez nincs meg, akkor variálj kicsit a hűtéssel. Pl.vVedd ki a középső HDD Bay-t, tegyél ventit felülre és/vagy az alsó HDD Bay tetejére, ha a CPU hűtőd variálható, akkor felfelé szívja a levegőt, ilyesmi.
-
Xmister
senior tag
válasz 2thletme2day #26658 üzenetére
Alapvetően rendben lenne, csak TDP limited van, ha jól látom, így nem teljesen mérvadó.
Told ki a power limitet maxra afterburner-ben, vagy catalyst/teljesítménynél.
-
Xmister
senior tag
válasz 2thletme2day #26660 üzenetére
Abból , hogy az órajel csak 999, mikor 1050 környéke a gyári.
-
Xmister
senior tag
válasz 2thletme2day #26666 üzenetére
Tudtommal a sima 290 Tri-X az gyarilag 1000MHz-en megy.
A leirtakbol arra gondolnek, hogy a power limit helyett az orajelen emeltel, ezert nem futott le a teszt.
Szoval szerintem azt allitsd vissza gyarira, es a power-t told ki, utana probalgathatod, hogy mekkora orajel emelest bir stabilan.
-
Xmister
senior tag
Netről rendelted? Mert akkor 14 napon belül a pénzt is vissza kell adniuk.
Boltban vásárlásnál nem vagyok otthon az aktuális szabályozásban.Szerintem a Tri-X az aminek érezhetően jobb a hűtése, és nem egy vagyonnal drágább.
Viszont ez a fekete képernyő ellen egyik típus sem garancia, mindnél lehetnek ilyen példányok.
-
Xmister
senior tag
válasz Ghoula #26695 üzenetére
Na ezzel lehetett volna jól demózni/eladni a mantle-t...
Szerintem NV-nél mikor meglátták a lehetséges Mantle API-t a GTA-nál, akkor hívták a bankot, hogy kellene gyorsba pár millió...
(#26696) Silgard:
A 780Ti nem lesz érezhetően gyorsabb a 290-nél ([link]). A 290 CF viszont már elég közel lesz egy 980SLI-hez. Már ahol működik.[ Szerkesztve ]
-
Xmister
senior tag
válasz Olajka02 #26732 üzenetére
Ott van az idézetedben, hogy a táp specifikációja a leadottra vonatkozik.
A vargáné kategóriás tápokon kívül mindegyik a leadottat tünteti fel.Nálad tényleg az ágankénti 18A limitálhatott, nekem is ennyi van, és meg kell gondolni, hova kötöm a 290x-et, pedig 750W-ból gazdálkodom.
-
Xmister
senior tag
válasz Mosqu!to #26737 üzenetére
Hali!
Két fő esetben eshet az órajel:
1. TDP/Temp limit (Milyen hőfokon fut a kari?)
2. Alacsony a GPU kihasználtság (CPU limit?)1. Esetben a powerplay kikapcsolása csak rontana a helyzeten, a 2. esetben pedig nem segítene semmit.
Ha nagyon akarod Afterburner settings-ben Disabled-re rakhatod a PowerPlay-t, de ez egyáltalán nem támogatott út, és üresjáratban jócskán megemeli a fogyasztást.
-
Xmister
senior tag
Szerintem nem.
However, the FSP RAIDER 750W suffers from a number of issues that start off with the unit’s documentation and initial support being atrocious. That is followed up by voltage regulation that is well outside of ATX12v specifications; Transient Load Tests results which are out of specification; and only "OK" DC output quality. [link]Viszont a további kérdésekre ajánlom ezt a topicot: Melyik tápegységet vegyem?
-
Xmister
senior tag
válasz lezerkard #26846 üzenetére
Ubisoft játékok általában jobban futnak NV-n. Én játszottam (játszom is) minden AC-el, de bugokkal nem találkoztam AMD kártyákon sem.
EA játékok viszont egyre inkább AMD felé hajlanak. Hardline meg DA:I -ben a 290X és (húzott) 980 között kb. 10-20% a különbség.DX12-ben egyre inkább úgy tűnik jobb lesz az AMD, már csak a PH-n fórumozó SEGA fejlesztő méréseiből kiindulva is. Ha sokáig akarod megtartani, akkor inkább AMD.
-
Xmister
senior tag
válasz Casoli #26961 üzenetére
A sok venti önmagában nem biztos, hogy elég. A lényeg, hogy minél gyorsabban szívd ki a meleg levegőt a VGA körül. Ha csak sokat fújsz arra felé, lehet, hogy "csapdába esik" a meleg.
Ha több ágas tápod van, keress egy kevésbé terhelt ágat a VGA-nak, és megszűnik az újraindulás.
-
Xmister
senior tag
válasz asturel #26979 üzenetére
Nálam olyan ~60% és 88° a vége Furmark-ban, pedig elvileg rosszabb a kártyám hűtése, mint neked.
Játékok alatt vsync nélkül ~55% és ~80°.Milyen proci hűtőd van? Nem tudod elforgatni, hogy elszívja a meleget a VGA-tól? Ha csinálsz egy képet a házad belsejéről, lehet többet tudok segíteni.
-
Xmister
senior tag
válasz Sontir Fel #26985 üzenetére
Valószínűleg hibás a szenzor. Önmagában ez nem baj, de ha nagyon melegszik a VRM, akkor így "elfelejthet" visszavenni a kártya, és leolvadhat a VRM.
Én a helyedben a garancia vége felé vinném vissza a kártyát.
-
Xmister
senior tag
válasz Sontir Fel #26988 üzenetére
Kártya csere. Ilyen javításokat csak komolyabb szervizekben csinálnak. (Itthon nem fognak vele szenvedni szerintem)
[ Szerkesztve ]
-
Xmister
senior tag
válasz Sontir Fel #27020 üzenetére
A stabilitás 12 óra prime95 után kezdődik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest