-
IT café
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Montesantos
senior tag
Engem is megszivatott már, azóta frissítésnél mindig kihúzom a hdmi kábelt..... igaz a legutolsó frissítésnél (14.9 ) újra kellett rakni a rendszert mert egyszerűen nem kapcsolt fel 3d-be.... hiába pakoltam vissza a 14.4-et
Friss 8.1 felment utána 14.9 és azóta hibátlan....a mai napig nem tudom mivel akadt összeGabi
-
-
brumi1024
veterán
válasz zimi1991 #19506 üzenetére
Ezt milyen monitornál tapasztaltad? A színtérbeli eltérést. Azonos minőségű, dual link DVI és HDMI között nem kellene, hogy jelentős eltérés legyen. Persze előfordulhat, hogy egy adott csatlakozó dekódoló áramköre nem olyan minőségű egy monitoron, mint egy másik csatié, de a DP előnye leginkább a magasabb felbontások és/vagy képfrissítési ráták esetén jön ki, a nagyobb elérhető sávszél miatt. A HDMI egyébként PC-k esetén azért nem szerencsés, mert sok monitorról lehagyják.
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
DVI-os HDMI átalakítóról mi a véleményetek? HDMI élményt kapok?
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cole86
senior tag
válasz daveoff #19486 üzenetére
Megy hát, brutális gépezet.. nyilván kellett némi szerencse is hozzá ,de nálam már rengeteg 290es járt, vaporból pedig az első egy ilyen darab... na ne!
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Cole86
senior tag
válasz deadwing #19517 üzenetére
Ott van.. 1188mv
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Cole86
senior tag
válasz deadwing #19520 üzenetére
Az lehet.. válts te is vapor-x re, van talán még 1-2 elfekvőben..!
-
Cseneles
őstag
válasz deadwing #19520 üzenetére
Ne a gpu-z maximum erteket vedd alapul! Az a neha 1secre fellepo csucsot kepvaltasnal is bele veszi! Ha van tobb megjelenitot akkor tedd ki arra a es nezd full terhelesnel mire all be! Az en 290-em +200mv mellett ment 1215mhzt viszont ez 1,281v droppolt erteket jelentett! Ha az alapfeszhez hozza adom a 200mv pluszt akkor 1,341v kellene h legyen!
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Joshi
titán
Olvastam hogy többek szerint sokkal jobb képet ad a DisplayPort mint a DVI és fel is tettem a kérdést egy hozzáértő topikban. Ezt a választ kaptam. Nekem ez azt jelenti hogy tök mind1. A DP port inkább a nagyobb sávszélessége miatt lehet jobb néhány esetben, a képminőségben nem annyira.
-
zack
nagyúr
Ez a hardveres kalibrálásról szól, nem arról melyik milyen minőségű képet ad. Brekk azt írja, hogy a DP-nek csak akkor van jelentősége, ha a VGA tudja. Illetve nem egészen. A monitornak is tudnia kell, ami abszolút a felső kategória, és itt jön az amiről nem esett szó, hogy a szoftvernek is tudnia kell. Tudtommal a gamer VGA-k csak D3D keresztül támogatják a 10bit-et, a többihez FirePro és specifikus hardver kell a megfelelő szoftver mellett (pl Photoshop). Ki is lukadtunk oda, kiknek , illetve melyik rétegnek van szüksége a 10bit-re. Nekik is azért, mert itt fontos a még pontosabb szín reprodukció. Arra amire mi használjuk, lényegében teljesen felesleges a 10bit, és az erre alkalmas monitorok is azért drágák, mert általában munkára veszik őket. Volt 27"-es 10bit-es 1440p monitorom, szép képet adott DP kábellel, de a mostani 8bit-es is szép képet ad DP-on. Lehetne még csűrni csavarni, de az én meglátásom, hogy DP-on keresztül szebb képet ad még egy 8bit-es monitor is, mint DVI és HDMI-n keresztül.
Keresd meg ezzel a kérdéskörrel old_artist kollégát, aki keni-vágja a témát. Biztos jobban ki fogja tudni fejteni, mi miért van, és miért van az, hogy DP-n szebb a kép 8bit esetén is.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Cseneles
őstag
válasz daveoff #19505 üzenetére
Na utána olvastam én is! DVI/HDMI ugyan azt a képminőséget továbbítja, különbség az hogy HDMI hangot is visz! Amitől esetleg javulhat a kép az nem más mint, hogy a monitorban minőségibb a HDMI rész mint a DVI de ezt kétlem egy átlag 60K-s FULL HD display esetén
-
t72killer
titán
Üdv mindenkinek, a legújabb bétával (14.9.2) van tapasztalata valakinek? Érdemesebb ezt használni, mint az alap 14.9-et/stabilabb?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
zack
nagyúr
válasz t72killer #19534 üzenetére
Szerintem nem. Rakom vissza én is a WHQL-t. Beta1-et is próbáltam, és most a Beta2 van fent. Beta1-el nem nagyon volt gondom, de a Beta2-vel anomáliákat generál a tuning.
(#19532) Cseneles
DVI vagy HDMI az tök mindegy. A VGA-n és a monitoron lévő be illetve kimenetek dönthetik el ki melyiket preferálja. De itt tényleg semmi különbség ami a képminőséget illeti.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Joshi
titán
Pont azért kerekedtek ki a szemeim mert szó volt olyanról hogy a DP kábellal jobb képe van a monitornak mint DVI-vel. Brekk is leírta hogy kb mi a különbség a két foglalat között de ez csak a színvisszaadáshoz van köze a képminőség ettől miért lenne más? Ha elolvassátok a foglalatok specifikációit akkor láthatjátok hogy inkább a sávszélesség az amiben nagy a különbség. Egy digitális jelátvitelére készült kábel nem fogja megváltoztatni a képminőséget olyan mértékben ahogy leírták egyesek. Az előfordulhat hogy valamelyik oldalon(ki és bemenet) valami nem stimmel. Nekem van DP kábelem is csak azért használom a Dual DVI kábelt mert a DP kábel rövidebb, én nem látok semmilyen különbséget közöttük a képminőséget illetően. Nekem ez olyan mint az 5ezer Ft-os HDMI kábel és a 300ezer Ft-os HDMI kábel közötti különbség, gyakorlatilag XMen-ek tudnak csak különbséget tenni a kettő között. Nyilván max 2m-es kábelekről beszélek és nem 10-15m-ről.
(#19532) Cseneles: a DVI-n is kimegy a hang, talán pont az AMD volt az első akinél ez működött. Csak az nem mind1 hogy melyik fajta. Most ne kérdezd hogy melyik de az alábbi képen látható típusok vannak.
-
m0h0senator
őstag
válasz bladegery #19538 üzenetére
dvi-d dual link
Joshi: ha jól tudom ezek az első ilyen kártyák amikkel már nem használható a dvi-vga átalakító pont emiatt, mert a dvi kimenet már nem visz analóg jelet.
bladegery: amit linkeltél az akkor fog működni ha a baloldali vízszintes körüli 4 pöcköt kitöröd. Mert az felelős az analóg jelért. Ennek van olyan csatlakozója ami csak digitális jelet visz át.
[ Szerkesztve ]
An odyssey through the realm of consciousness.
-
bladegery
senior tag
Nekem is, viszont azon csodalkozok hogy akarok venni atalakitot, es itt mintha mashogy nezne ki..
http://ipon.hu/webshop/product/kolink_dvi_d___hdmi_adapter_dual_link/580901Bale_E: en is erre jutottam, de amit kuldtem linket, ott mintha lenne meg ket plussz pin.
[ Szerkesztve ]
gergely-szabo.com
-
Joshi
titán
válasz m0h0senator #19540 üzenetére
Kösz de én tisztában vagyok vele ellenben mások nem annyira.
(#19541) bladegery: Ha kimondottan DVI-D Dual link átalakítót veszel akkor biztos hogy jó lesz, szerintem a kép csak illusztráció. Ha rosszat küldenek akkor visszaviszed. Na most annyit hozzátennék hogy a DVI-D Dual Link-HDMI 1.4-nek semmi értelme nincs mert a HDMI 1.4 miatt úgy sem lesz magasabb felbontásod mint FullHD. Neked jó a sima DVI-D-HDMI átalakító is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Nézelődtem az AMD oldalán és észrevettem hogy hivatalosan is támogatva van a DX12. Ez az info már a Wikipedián is ott van. A Tahitiről(7000-es széria) semmi ilyen infót nem találtam. Ha volt már akkor bocs.
-
Joshi
titán
Itt van a Wikis teljes táblázatos lista, ezek szerint csak az R széria kapja meg a DX12-őt?
-
Cseneles
őstag
válasz daveoff #19533 üzenetére
az annyival több, hogy 2 usb csatornát is szállít! Képminőség szempontjából mind1 egyenlőre
-
mazacar
tag
válasz m0h0senator #19540 üzenetére
Amikor megvettem a 290x-et..nem voltam eleg korultekinto..bele is szaladtam ebbe..el is adtam a monitorom..
azota tv-n van hdmi-n keresztul... -
t72killer
titán
Asus DirectCU II (290x) karija van valakinek? Elég keményen forrósodik a VRM1 furmarkozás alatt - a szélkereket automatára állítva 120fok feletti hőfokokat is láttam, de fix 70%-ra téve is megugorja a 110-et . Érdekes módon Firestrike alatt nyugi van, 80-90 fok között lazsálunk.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest