-
IT café
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tarill
őstag
nv sem ül azért ölbetett lábakkal és nézi h a 290x mindent tarol(na).... [link]
-
nagyúr
-
aktív tag
válasz DroiDMester #31703 üzenetére
Mert mondjuk a 2600k vagy 2700k és a 3770k teljesítménye köztött azonos órajelen hatalmas szakadék (1-2%) van...
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Nem feltétlen. Nálam a 7970CF OC is kevés volt néhol.
De aki FullHD-ban akar két ilyen *szörnyeteget használni, az jobb ha alá tesz 10GHz processzort.
Ezt egyszerűbb megoldani egy normális nagy felbontású monitorral.
Én sokkal jobban élvezem hogy megy valami 50-60FPS WQHD-ban, mint 200al FullHD-ban.ÁdiBá
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
Sontir Fel
őstag
Akkor dobhatom elfele a frissen beszerzett 2700Kt@4.6
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Zsohi
őstag
válasz Sontir Fel #31707 üzenetére
Ja lesz 150 fps helyett 130...
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
ricshard444
veterán
válasz Sontir Fel #31707 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy ez nem ilyen egyszerűen definiálható, így általában átlagról beszélnek, az sem mind1 mi a cél, jó e a 90% vagy maxon kell pörögnie.
Vannak dolgok...
-
Olympos
aktív tag
válasz ricshard444 #31698 üzenetére
fejezzétek már be ezt a néphülyítést, kezd kurvára idegesítő lenni.
ha a 7970-es kártyájával magas felbontáson akar játszani, akkor simán elég a processzora.ha 1027x768-as felbontáson akarja tesztelni a játékokat és csak hajkurászni az FPS számokat meg posztolgatni, akkor tényleg jobb eredményt fog elérni jobb cpu-val, de ha FullHD vagy jobb felbontás a cél, akkor még gyengébb processzorral is "ki fogja hajtani" a maximum elérhető FPS számot abból a nyomorult vga kariból.
tényleg rohadt idegesítő, hogy az emberek maguk generálják a vásárlást, mert rossz helyen kérdeznek.
akik meg már megvették miatta az új űber-szuper procit, azok meg naná, hogy ezt reklámozzák mindenkinek.továbbra is ugyanazt a nyomorult fps számot tudom hozni a hd 7950-es kártyámmal minden olyan játékban, amit 10x ilyen jó procival állítanak fel hivatalos tesztek során.
és nem csak sinlgebe: erre nagyon jó teszt volt a BF4 béta 64 fős multi pályákon. (legújabb 6magos intellel sem lett több fps eredmény FullHD Ultra 4MSAA felbontáson,mint az én második generációs procimon...)[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz Olympos #31710 üzenetére
Nekem évek munkája van a CPU limit témájával kapcsolatban, a kollégák sem hiába mondják azt amit, még ha kicsit túlozva is, én elhiszem, hogy lehet játszani gyenge procival is, mert volt, de a minimum fps egyáltalán nem elhanyagolható ami egy gyengébb processzorral eléggé lehangoló tud lenni.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
KAMELOT
titán
válasz Olympos #31710 üzenetére
Már többször említve volt pár topikban. Erősebb proci nem azért van egy erős kártya mellett, hogy több FPS legyen, hanem azért, hogy a min. FPS magasabb legyen. Tehát ha neked beesik 30FPS-re vagy 10FPS-re az a nem mindegy. És ez a lényeg. Másik fontos....az a jó ha a min és max fps érték közel van egymáshoz.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Olympos
aktív tag
válasz ricshard444 #31711 üzenetére
ok.
én ezt olvasom itt is,külföldi lapokon is és a játék tesztek becnhmark eredményei is ezt támasztják alá: [link]
ha vki felsőkategóriás kártyát vesz (sőt, ahogy olvasom, már CF-be akarja kötni), akkor azért teszi, mert a játék nagyon VGA igényes és kell neki a plusz fps.
ha vga igényes, akkor vga limitje is lesz.
...és szerencsére a mai játékok vga igényes játékok. (far cry3, crysis 3, metro, bf4, gta, stb.)
(gondolom a stratégiai játékok, meg pl. a bf4 jobban igénybe veszi a cpu-t, de annyira nem, hogy aggódni kellene miatta a kérdező úriembernek...főleg úgy, hogy az én cpu-mal 80%-on voltam az utóbbival, 99%-on a vga-val.) -
-
fatal1ty1984
őstag
válasz Olympos #31714 üzenetére
neharagudj,de aki(mint te )külföldi forumot olvasva osztja az észt és kb nemérti mi miröl is beszéltünk,inkább neszoljon hozzá a témához.ottvan az én 7970-em 1300-on 4.8ghz-et kért bf4-en a 64-es multiban.CF -ben 5ghz is kevés volt 2 ilyen huzott vga-nak.lehet a tied elég de max egy alapon pörgönek.ja és mielött ilyet állitasz ird odda lkégyszives milyen is a te procid és mennyin megy?
lehet kicsit nyers voltam,de nevedd rossznéven,mert nem megbántásnak szántam.
-
Attix82
addikt
válasz fatal1ty1984 #31715 üzenetére
Sajnos a BF 3 és a 4 is érdekes CPU használatban.
Video: Mind2 esetben a GPU 99% , de tovább gyorsul és OC-zva a CPU 100% teker, alapon viszont csak 80% (CPU)
[link]Ez meg, hogy mennyire számít 1 magon mit tud a CPU: [link]
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz fatal1ty1984 #31715 üzenetére
A konfigjára én is kíváncsi lennék, mert nincs odaírva neki semmi. PC fórum...illene odaírnia.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
Attix82
addikt
válasz fatal1ty1984 #31718 üzenetére
Csinálok képet majd, hogy a mostani 2600k 4.4 Ghzen is van helyzet ,hogy se a CPU se a GPU nem 99%.....szarul van megírva ilyen egyszerű.
Meg is van
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz fatal1ty1984 #31720 üzenetére
Ugye most viccelsz? Miről beszélsz? Ultra beállítás egy 7950-el és nem hajtja ki a 2600k 4.4 Ghz?
Ezt magyarázd meg nekem.
(#31721) asdf2
Videot láttad + a fenti képeket? CPU alapon 80% terheltség, 4.4 Ghzen 100% Windows 8.
[ Szerkesztve ]
-
Neoteric
addikt
válasz fatal1ty1984 #31718 üzenetére
Bf3 pont h nem kezelte a 8szálat, semmi előnye nem volt ht-s prociknak. Most végre a 4ben használja.
PSN: ne0teric_sAN
-
Attix82
addikt
válasz KAMELOT #31723 üzenetére
2 Gb felett? 1.5 Gb volt eddig a max amit mutatott az MSI AB. Haver GTX770 4Gb kivitelén is max 1.5 Gb...nem értem nálad miért is menne 2 Gb felett.
Gyengén van megírva CPU ügyileg és ugyan ez van a Bf4be is ...ott is volt helyzet a Betaba, hogy se a CPU se a GPU nem pörgött maxon. (jelzem Ultrán)
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz KAMELOT #31727 üzenetére
Akkor valamelyik rosszul mér, gyanítom a Tied mivel a GTX660 (az volt nekem) megdöglött volna BF3 ultrán ha 2 Gb felett lenne a memória
Crysis 3 se evett annyit, 1500-1700 MB. A Legtöbb amit mértem BF4 2,2 Gb és ennyi.
De a lényeg, hogy a BF3 mint látjátok vannak helyzetek , amikor se a CPU se a VGA nem megy 99%on és még az fps se lesz 60.....
Edit: HIGH-ot kizárt, hogy 2 Gb legyen, szerintem cseréld le az a programot.
[ Szerkesztve ]
-
fatal1ty1984
őstag
válasz Attix82 #31722 üzenetére
azért irtam mert te egy olyan screent mutatsz ami vagy a map végén van a kilistázott eredmény vagy pont meghaltál .akkor mutass ilyet mikor bentvagy a map-on és élsz még.havernak a 760 2gb sli belaggolt bf4 alatt mert elfogyott a vram.megnézte és 20 perc után 2.4gb-nál járt.most hirdeti öket és csere lesz
amit te mutattál az kb olyan mintha elinditanám a grid2-t és van 200fps-em ugy hogy a vga 60% teker és akkor irom,hogy ez egy fos motor mert nem hajta ki rendesen
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz fatal1ty1984 #31729 üzenetére
Megsugom csak a TABot nyomtam, hogy lásd mennyi player van ott Nem haltam meg, csak a kezdőhelyet nézi a kamera.
Persze Bf4 2 + Gb ezért is javasoltak 3 Gbot. de a BF3 kizárt, hogy 2 Gb egyen...1.5 elég neki Ultrán.
Belaggolás 4 magtól is lehet BF4 alatt, de én az ő helyében megvárnám a teljeset...
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz fatal1ty1984 #31729 üzenetére
Gondolkozz kicsit, 60 fpst nem éri el ott abba na helyzetben.....nem 200, 60!
-
ricshard444
veterán
Kellemes egy éjszakai téma
Vannak dolgok...
-
fatal1ty1984
őstag
válasz ricshard444 #31734 üzenetére
én itt befejeztem.megyek filmet nézni,majd holnap hozzá szolok az ujtémához mert ennek semmi értelme.ugysem lehet neki megmagyarázni ahogy látom,és ezt remélem nemveszi sértésnek
-
KAMELOT
titán
válasz Attix82 #31735 üzenetére
Egyszerű a válasz! Olyan képet nyomja mikor bent vagy a pályán és éppen lövöd az ürgéket! Ne tabosat meg kutyafülét!
fatal1ty1984: Hosszászólok a 760 SLI-hez. Látod pont ez a gond. a VRAM. Hányan mondták nekem....váltok GTX760 SLI-re olcsóbban jövök ki és erősebb mint a 7970. Aztán tessék. Aki komolyan akar játaszni az HD7990 6GB vagy elég egy 7970 + waterblock 1300MHz körüli teljesítménnyel. Ja és ajánlott egy LGA2011 proci is.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
fatal1ty1984
őstag
válasz KAMELOT #31737 üzenetére
nállam volt 3770k és vna 3820 meg 3930k is de legjobban a 3820-t szeretem,olcso jo és iszonyt tuning van benne.
ehhez még annyit hozzászolok,hogy sokan azzal jönnek,hogy milyen drága az lga2011 és csak utánna kellene számolni,hogy egy normálisabb lap+3820 kb ugyanannyi mint egy z77+3770k -
KAMELOT
titán
válasz fatal1ty1984 #31738 üzenetére
Hát ezt én nagyon jól tudom! Tudod mennyi helyen magyaráztam ezt?!?! És még melegedési gondok sincsenek mint a 3770K skalpolós társainál. Elég sok embernek nem jutott el. Én is vennék LGA2011. Most néztem...gyerek árul 3820 + D14 hűtő 230eu
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HeZzZ
senior tag
tetszik ez a téma írtam volna én is egyhosszú szöveget, de így egy péntek esti hazaérés után elnyomkodtam mindent.
röviden: igazat adok arra hogy a BF játékok az egyik legjobban, sőt szerintem a legjobban optimalizált játékok.
szerintem is kiírhatna Olympos kolléga egy specifikációt, mert csak folyton azt halljuk hogy az én procim etc.
és amúgy elég a 2600k is megfelelő vga-val egy ultra BF4 hez csak azt jól meg kell nyúzni
[ Szerkesztve ]