-
IT café
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Nem kell hozzá Afterburner. Telepíted, amit küldtem, indítod, külön progi. Csak az átlag FPS-re vagyok igazából kíváncsi 5-6 perc után, illetve a HWiNFO hőfokokra.
Ha bármit disznolkodott a kari a háttérben, az ebből már ki fog derülni.(#31650) KAMELOT: Azért érzékelhetően gyorsabb a 70-es.
[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
Az FPS nálam is ugrál 140-160 között, mint nálad.
Afterburner szerint nincs órajel mókolás...Kamelot: azért kíváncsi voltam, egyrészt nem volt még 70-es nálam, másrészt az R9280X-et mindenki fikázta, és akkor megláttam az első fecskéket...
Szerintem a 290x ára eleinte igen húzós lesz..
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Na, ez már igen derék eredmény! Ami ugyan érdekes, hogy nálad azért picivel magasabb órajelek voltak, mégis az fps egy picivel kevesebb, a fogyasztás pedig valamivel nagyobb. De ezt nyugodtan tekintheted szőrszálhasogatásnak, kitűnően helytállt a 280-ad, és jó áron is vetted. Pláne az alcsony ventifordulat tetszik nekem ilyen gyilkolások mellett.
És köszönöm, hogy szántál rá időt így is tesztelni!
[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
válasz daveoff #31658 üzenetére
Nem rosszak, de azonos áron továbbra is egy frankóbb 7970-et vennék.
Azért a sima 7970-em csak 164fps-t csinált 1ghz-en kisebb fogyival, míg ez 160-at 1070-en.
Szóval a régi használtpiaci árhoz képest a 20k értékvesztést sehol nem látom indokoltnak...
A kb. 10k viszont reális lehet. -
KAMELOT
titán
-
Tarill
őstag
na mi van nem lesz 290x ?azt ìrtàk 15.-èn rajtol... tecpowerup-on
-
MM
őstag
A nagyobb fogyasztás nem értem miért lenne furcsa, mikor nagyobb órajelen és feszültséggel ment a kártya?
(És ennek ellenére kisebb ventilátor fordulattal alacsonyabb hőmérsékleten...)A minimális FPS-beli eltérés simán lehet driver és beállítás kérdése, ezt meg fogom nézni majd újabb driverrel is, illetve én nem is szoktam semmit állítani a driver beállításokban.
a tesztben OpenGL2 és OpenGL 3 volt, "sima" OpenGL nem. A 2-essel futtattam.
-
HSM
félisten
"A nagyobb fogyasztás nem értem miért lenne furcsa, mikor nagyobb órajelen és feszültséggel ment a kártya?"
Ez rendben is lenne, csaképpen akkor miért csak 160FPS-t produkált? Ha azt veszem, hogy az enyém 1Ghz-en csinálta a 164-et, akkor a tiédnek 1070-en 170-175-öt kellett volna csinálni, nem pedig 160-at. Én a produkált sebességhez hasonlítom a fogyasztást, máskülönben nem sok értelme lenne nézni, a Logout tesztemben se véletlenül csináltam így. Azonos órajelen és feszültségen pl. a 7950-em 30-50W-okkal is többet eszik, mint pl a 70-esem... Ugyanis a villamos teljesítmény ugye P=U*I, de ugyanakkor a karin átfolyó áramerősség függ a feszültségtől, a GPU hőfokától és itt jön a csavar, a kártya szivárgásától. A 7950-emen pedig egy nagy szivárgású csip van, ami remek alacsony feszes működést tesz lehetővé, egy OC bestia a dög, a világból ki lehet tuningolni, ha meg bírnám hűteni, 1200 felett is menne az tuti, de a dolog árnyoldala, hogy többet is zabál tuningolva, mint a 7970-em, pedig jóval alacsonyabb feszen működik, és mégis, a fogyasztásmérő nem hazudik.... Cserébe a 70-es még gyorsabb is persze, miközben kevesebbet eszik...
És amiről regélek már hetek óta, hogy itt gyengítettek a korábbi két 7970 típushoz képest a specifikációkon, azaz a fogyasztáson. Így jelentős költségmegtakarítást tud az AMD elérni, mert nem kell 7950-ként eladni a nagyobb fogyasztású csipeket letiltott számolókkal, hanem mehet sokkal több 280X-nek... Marketing szempontból is jól mutat persze, hogy akár 1Ghz az órajel, azt le se kell írni, hogy csak 850Mhz boost nélkül.... Ja, és persze, sokat köszönhet ennek az új olcsósított árcédula.A feszültség, amin ment a teszt amúgy igen hasonló volt. De nálam is csak a VRM hűtés miatt pörgött annyit a kopter, abból tehettek volna nagyobbat a karira, ezt már korábban is írtam. Persze, játék alatt 1Ghz-en alulfeszelve a 70 fokot se érte el a VRM, 2000-2200RPM körül. GPU ilyenkor 60fok alsó fertályán.
Amúgy a csatalyst/beállításaim már ismered, OGL3-ban ment, meglestem, és win7 64bit SP1.
Jut eszembe, "ASIC quality" mennyi nálad a 280-on?
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
A kevesebb fps nem lehet driverből adódóan? Csak más széria...Azért 7970-re volt idejük tökéletesíteni a drivereket.
De ha ez tényleg igaz, hogy ez a 280X egy költség optimalizált megoldás, melyik 7970 ami most "must have"-nek tekinthető? Ha minden jól megy, és ha hétfőn elviszik a bringámat, aktuálissá válik.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
KAMELOT
titán
Lényegében kiadták ugyan azt a kártyát csak más néven akkor, hogy mehet driverből adódóan kisebb FPS-el? Ugyan az minden rajta. Amire majd tökéletesíteni kell az a 290, 290X. Többi kártyánál nincs semmi változás.
Ajánlom várd meg a 290 vagy 290X kártyákat azok jóval erősebbek lesznek.(#31666) HSM: Teszel rá másik bios-t és nem feszzáras semmi.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HSM
félisten
De, lehet, bár elég nagy lett a difi, ha az órajeleket is nézem. De akkor is több a fogyasztás kevesebb elvégzett munkával! Érted...
A 280x és a 7970 driveresen tökugyanaz, még az eszközazonosítójuk is megegyezik. Semmi különbség nincs köztük, ami a driveroptimalizálást illeti, ugyanaz a GPU, csak ahogy írtam, kevésbé szigorú fogyasztási specifikáció alapján válogatva.
7970-ből mit érdemes, amit kapni és olcsó is... Amit linkeltél Sapphire OC, bár ahogy írtam, picit lehetne jobb a VRM hűtése, de ezt leszámítva nagyon korrekt kis kari, jó áron, meg voltam vele elégedve. Asus DC2 is jó amúgy, bár feszültségzáras, és drága, nálam itt kiesett. Gigabyte-ot kerülném, HIS nálam kiesett, sok cicereg, feszzárról is volt, aki beszámolt.
-
HSM
félisten
válasz KAMELOT #31665 üzenetére
Szoftveresen akkorsem fogok tudni rajta állítgatni. A BIOS-csipek meg nem arra lettek kitalálva, hogy ide-oda flasselgessem rá a BIOS-verziókat. Persze, megoldható, de elég sánta megoldás, méltatlan egy 100 000-es karihoz.
Monitorozásod meg ekkor sem lesz.(#31667) zack: Lehet, hogy van, de az nem olyan árban van, ha egyáltalán kapni még.
Amúgy nem olyan vészes az a VRM hűtés, pl. 925/1375-ön bő egy óra folyamatos valley Extreme HD alulfeszelve 50% powerrel: [link] -
zack
nagyúr
280X-nél is fesz lockos? Ezeknek a VRM hűtése milyen? Pl. a Vapor-X-nek...A Toxic túl drága, az szerintem nem éri meg. A Vapor-X viszont jó ár/érték aránnyal rendelkezik.
Erre gondoltam ha már 7970...[link]
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
daveoff
veterán
válasz Dr.FantastiK #31671 üzenetére
És szerinted ki foglalkozik az alkatrészek minőségével, úgyis max a hűtést nézik. Szerintem teljesítményben nincs különbség a 7970 GHz, és 280x között. De nyugodtan nézz át a másik topikba, és olvass róla teszteket.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
-
HSM
félisten
A 280x-et nem tudjuk, bár van itt egy Asus tulaj már a topikban, és ahogy láttam, szépen állítgatja a feszt rajta. A VRM hűtése jónak tűnik, kicsit torkosabb gpu, sokkal erősebb hűtés, szóval kicsivel jobbra jön ki a végén.
A Vapor-GHz-et én annyira nem erőltetném, pontosan ugyanakkora a VRM hűtő rajta, ugyanaz a VRM is, mint a 7970 OC-n, viszont a Dual-X nekem azért jobb konstrukciónak tűnt, pláne, hogy ott a memória hőjét nem a fő hűtőnek kell letudnia, és a VRM környéke is szellősebb rajta. És még olcsóbb is. (75K nettóért már meg lehet kapni korrekt boltból.)
A Vapor hűtés 7950-ekre marha jó az átlag 2slotosokhoz képest, de 7970-ből jobb konstrukció a 2,5slotos Dual-X szvsz....[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
Akkor még 1x összefoglalva:
Asus R9280X DC2T 3GD5:
- 3 év garancia
- VRM monitorozható (HWInfo 64, GPUZ)
- feszültség állítható (Asus GPU Tweak állítja, Trixx beta force nélkül nem, force-al nem próbáltam)
- órajelet nem dobálja (egyébként 970Mhz a boost nélküli órajele, nem 850Mhz, boost-tal pedig 1070Mhz)
- hűtése (szerintem) kiváló[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
"(egyébként 970Mhz a boost nélküli órajele, nem 850Mhz, boost-tal pedig 1070Mhz)"
Ez a gyári tuning...(#31680) KAMELOT: A 7970-ek is elvileg csak BIOS-ból voltak hekkelve... A Sapphire 7970-em is BOOST/Nem BOOST BIOS-os volt. De a 280x-ből csak BOOST-os lesz. Persze, tuti ott is lehet hekkelni a BIOS-al...
-
-
MM
őstag
Akkor az utolsó kételyeket is eloszlatva:
A felső képen a #31653 hozzászólásomban beszúrt kép felső sarka látható.
Kombustor 2.4; CPU Burn in; MSI, post process nélkül, Opengl2 módban!!!!
(Ugye azt írtad nekem, OpenGL módban futtassam, de csak OpenGL 2 és OpenGL 3 között lehet választani... az elsőt választottam)És akkor minden ugyanez, csak OpenGL 3 módban - ahogy te is futtattad!!!
Így egyből kijött a különbség, az 1000Mhz vs 1070Mhz között, és levonhatjuk a tanulságot, hogy SEMMIVEL SEM ROSSZABB az R9280X, mint a 7970...
[ Szerkesztve ]
-
atomanti19
aktív tag
Asus HD 7950 TOP kártyánál ez(1100/1500 1150mV) már alul feszelésnek számít? Unigine és furmark lefut hiba nélkül mással még nem peróbáltam.
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
HSM
félisten
válasz atomanti19 #31686 üzenetére
Attól függ, mennyi a gyári fesze. A powercolor 7950-emnek pl. 1,18V a gyári fesze, ahhoz képest az 1,15V nem minimális alulfesz, de van kari, aminek 1,256V a gyári, ahhoz képest viszont korrekt csökkentés. Ugyanakkor olyan kari is van, ami 1V körül kap csak, ahhoz képest pedig bődület sok az 1,15V.
[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
-
HSM
félisten
Egyébként ugyan mégis mi értelme van a feszültségeket nézni, magyarázzátok már el? Állatira semmit nem mond.
-
oravecz56
aktív tag
Szia
Irod ( Gigabyte-ot kerülném)miért mert készülök venni de előtte megkérdezném a véleménedet mert nem kis pénzröl van szó.
A vétel ez lenne Gigabyte HD7970 GV-R797TO-3GDOszika
-
atomanti19
aktív tag
Hogy érted hogy semmit nem mond?
Én azt tapasztaltam hogy fontos hogy jól belődd a feszt.Sokan 1150/1500 on 1250mV al használják a kártyát.(asus7950top) Pár fokot rögtön számít a kicsit kevesebb, én így tapasztaltam.Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
HSM
félisten
válasz atomanti19 #31691 üzenetére
Igen így van. De el van rejtve egy feltevés az állításodban. Mégpedig, hogy UGYANAZON KÁRTYA esetén. Úgy persze, minél kisebb fesz, annál hűvösebb és kevesebbet fogyaszt azonos órajelen.
Ellenben hatalmas különbség lehet gpu és gpu között, ami az azonos órajel és feszültség melletti fogyasztást/hőtermelést illeti.[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
Van valakinek információja, hogy egy HD7950 1150 Mhz GPU mondjuk 1,175 V-on mennyit fogyaszthat?
-
demmer123
őstag
i5 2500k 4ghz-én kihajt crossfire 7970 ghz editiont?
-
demmer123
őstag
HeZzZ: akkor miért mondják hogy elég ? sokkan azt mondják alapon is kahajt 2-őt nem értem
Új hozzászólás Aktív témák
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest