- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz Bile Demon #98070 üzenetére
Köszönöm
Pure DOS alatt próbált valaki 3Dfx videógyorsítást?
-
envagyok
veterán
Wow
Jó buli lesz összevakarni a netről mindezt
A Tomb Raider és a Quake is megvan írt CD-n, de a 4cd-s NEC drive nem igazán akarja olvasni
Azért is kérdeztem, hogy nincs-e valahol a net bugyraiban bezippelve letölthetően készre patchelve, crackelve 3dfx játék kollekció.Tegnap du. voltam úgy, hogy már nem érdekel semmi végre készre építem az egyik DOS gépet.
Az Alaplap ASUS TX97 lett Pentium 233 MMX Procival 64M ram
Diamond S3 Virge videó
Diamond Voodoo1
Nec CD4300 4 lemezes
Music Quest MXQ32M mpu-401 2*be, 2*ki
Awe32 CT3900 8M ram
Soundblaster Pro 2 CT1600
Gravis Ultrasound Classic
Hátlapi CF kivezetés 4GB 133* CF kártya
Roland SC-55
Yamaha MU50Maradt még 1-2 elvarratlan dolog:
Nincs még keverő, egyelőre dugdosom hátul a kábelt
Kimaradt a hálókártya, mert nincs hátul szabad hely. Agyaltam hogy hátsó CF kártya, vagy hálókártya legyen belső, IDE portra dugott CF kártyával, de eddig nem volt időm megoldani azt, hogy DOS alól tudjak FTP-zni, vagy hogy a 4GB CF kártya hátsó 2GB partíciójára hogyan telepítsek Windows 95-öt.
Valamiért a Gravis Xterminator pad nem megy Descent-el, pedig átállítottam rá.
Prehistorik 2 hangkártya hibát dob, bezavarja a sok hangkártya
Hi-octane az intro video után megáll a garázskapus képnél.
Creative Camridge Soundworks lett ideiglenesen használva, mert az Altec Lansing ACS300-ason valami bezárlatolt, most próbálják javítani.
Tervezek még HDD-t betenni, ha már összeállt a játék lista, megfelelően patchelve.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
@Yutani
Igazad van, tényleg túlzás, és az is igaz, hogy nem volt jellemző ez.
Akkoriban a kisebb budget gépekben volt valami crystal, ess, jobb esetben ysmaha oem kártya, tehetősebbeknek awe 32,64, vagy Gold, utóbni mellett a Midi meg a csúcs volt.
A CT1600 sb pro2-t a teljes Soundblaster Pro (sztereó) kompatibilitás miatt tettem csak be, meg alapvetően nagyon jó és kompatibilis kártya.
Az awe32-t pár újabb játék miatt a 16 bit és 44khz miatt, mert azt meg a Soundblaster Pro2 nem tudja, illetve pár játék, bár még azt sem tudom pontosan melyikek, használja az awe midi részének a ramját, tölt bele saját hangmintát.
A Gravis, meg a Roland nem kérdéses, mi célból lett betéve a rendszerbe.
Ha az sb pro2 és az awe32 között választanom kellene, nagy dilemmát okozna, nem tudom melyik kivétele okozna kisebb veszteséget. Erről nektek mi a véleményetek?@arn
A tagan felirat a házon csak egy matrica, ez normál ház, én legslábbix így gondolom.
Nagy floppyt azért tettrm bele, mert ez egy mindig az asztalon lévő számítógépem lesz, és ha szükségem lesz egy nagyfloppy megírására egy régebbi géphez, ezzel azonnal meg tufom csinálni.
Eddig nem volt gondom, sikerült mind3 kártyán keresztül hangot kicsikarni. Ami gyárilag tud Gravist, ott azt szoktam kiválasztani, ami tud sb16/32-t, ott a ct3900-t, a többinél sb pro. Midire meg minfig RolandAmikor a játék setupjába zenére is SB kártyát adtam meg, mintha kérte az i/o címet, vagy az irq-t.
Nem lehet hogy az alapján választ kártyát?
Azt olvastam, hogy az Adlib kompatibilitás igazából regisztereken át történik.
Azt figyelheti akkor az összes kártya?
A Prehistorik2 az, ami elvileg Önmaga detektál speaker/adlib között, nem tudom miért problémázik.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
A gameport a gravison és a sb pro2-esen tiltva van, a ct3900-ét használom, nem egészen értem, de tudásban az tűnik a legfejlettebnek.
Írtam is emiatt régebben:
"Még egy kérdésem lenne.
Joystick kimenetek közül melyiké a legjobb?
Egyelőre a ct1600-án van bekapcsolva, gravison tiltva.
De egy vogons fórum szerint nem egyformák:
Standard : Sound Blaster 1.0-Pro 2.0
Speed Sensitive : Sound Blaster 16-AWE64
Speed Adjustable : Gravis Ultrasound
Ezek mit jelentenek?
Eddig naívan azt hittem, egyformák." -
envagyok
veterán
Lehet az awe család ezt automatikusan állítja?
Sb16-ra azt írják standart, gondolom azzal vannak gondok.
A gravis speed adjustable, azaz állítható a sebesség.
A speed sensitive az awe kártyákon nekem a szavak alapján úgy tűnik, hogy a sebességtől függően állítja az érzékenységet. -
envagyok
veterán
Annyira azért nem szólnám le, végülis egykártyás megoldásnak aránylag jó. Jobb mint az sb16, mégis opl3 van rajt, nem úgy mint az awe64-en, bővíthető könnyen a ram, de alapból is van, és rom is van rajta.
Hanging note is ritkább, és társkártya is tehető rá.
Egyedül digitális cd bemenetet nem találtam hirtelen rajta. -
-
envagyok
veterán
Az IBM PS2 Model 30 8088-as PC-be gondoltam betenni egy Aztech MMSN810 Pro16 kártyát.
Az gond lehet, hogy 8 bites a csatlakozó a pc-n?
Illetve a driver install nem megy, hibaüzenettel leáll.
Itt vannak a file-ok: [link] [link] [link] [link]
Miért lehet gond?
Kevés neki a 8088? -
envagyok
veterán
Még mindig a hangkeverőn hezitálok a DOS-os számítógépekhez, milyen legyen.
Legalább 8 csatornás lenne jó, találtam egy ígéretest, ami kis helyen elfér:
Saffire Pro40
Annyi a gond vele, hogy mindenképp windows xp-pc is kell hozzá, önállóan nem működik.
Nem tudtok hasonló lapos, rackba rakható 8 csatornás keverőt, amilyet érdemes keresni?
Csatornánkénti kivezérlésjelzés, és hangerőállítás lenne jó, önàlló működéssel. -
envagyok
veterán
Azt írja, hogy:
Error opening setup.inf
Program abort
A setup.inf ott van pedig, igaz a hdd-n.
Lehet floppyn keresné?
De a spéci floppy csatis 720k-s ibm ps2 model 30-ason rohadt nehéz lesz 1.44-es floppyt kreálni.
Azon agyalok, hogy meglépem a telepítést egy 386-oson a gotekkel, vagy floppyval, aztán visszateszem a cf kártyát a ps2-be.
Csak hogy ne legyen egyszerű az élet -
envagyok
veterán
Nem emlékeztem a subst parancsra :/
És lehet vele A: meghajtóra is helyezni mappát?
3 órán keresztül szivatott...:
Közben fogtam a háttértárat, és rátettem egy 386 40mhz lapomra, gotekre feltettem a 3 floppy képét, és telepítettem a drivert.
Frankón felment, csak iszonyatosan szólt.
Line out nem is ment, hangszóró kimenetnek meg torz hangja volt, de nem hangos.
Elkövettem mindent, jumperek ellenőrzése, kontaktok tisztítása.
Semmi javulás.
Gondoltam biztos rossz a driver.
Sajnks nem.
Végső kínomban a biosban kezdtem turkálni.
Ott se segített semmi.
Utoljára gondoltam, hogy 486 dx2 66-al próbálom.
Wow
Megjött a line out és egyik kimenet se torz.
Van erre magyarázat? -
envagyok
veterán
Ugyanaz a táp.
Minden komponens ugyanaz maradt az alaplap/proci/ram triót kivéve.
Másik két Aztech kártyával is próbálkoztam a 386-osban, mindegyik ugyanúgy első genes, és ugyanezt csinálták.
Akkor kezdtem gyanakodni... Hogy ha hibátlanként raktam el őket tesztelve, akkor fura lenne, hogy mindegyik torzítana mist.
Régen meg valószínűleg p3-assal 440bx lapban win 98se-vel teszteltem[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Reggel olvasgattam bacsis cikkeit, és egxikben szembejött egy cikk 2000-2001 körüli procikról. [link]
Annak idején imádtam oldman írásait
Nem ismerte közületek valamelyikőtök, vagy a hardverembe járt innen valaki? -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Tényleg, awe32 ct3900-ára ha ráteszem a yamaha db50xg midi társkártyát, dos alatt akkor automatán azt használja?
Vagy lehet kapcsolni, hogy rom/ram/társkártya?
Illetve qindows 95 alatt hogy van?Másik kérdésem:
Van a 4GB CF kártyám.
2GB C meghajtó, Dos 6.22
2GB egyelőre nincs partícionálva.
Higy érdemes megcsinálni, hogy ott legyen egy másik partíció, amire win95 megy, és bootkor tudjak választani? -
envagyok
veterán
Akkor az awe-nek van egy saját midi rom/ram portja, és a game port vagy társkártya midi port?
A ct3900 ha jól tudom, már a kicsit bugos, de ha a ct1600 adja a digit, és a yamaha társkártya a midit, akkor nincs bug.Szerk.:
Most nézem, meg kell adni egy midi portot a gameport vagy társkártya midire, és egy 400 hex offsetes midi portot az e-mu midire initnél.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Akkor
A verzió: az mpu-401 címén megy ki a joystick porton és/vagy (közül melyik? ) a társkártyára a midi vezérlés általában a 300-330 porton
B verzió: A játékokban awe32-t választva midire az emu szintetizál a beépített romban lévő hangmintákkal általában 620-640 porton.
C verzió: AWEUTIL tsr program segítségével elkapja a szabvány mpu-401 ált. 300-330 portra érkező jeleket (ezek akkor a game portra és a társkártyára már nem jutnak ki), és az aweutil indításkor a ram-ba betöltésre kijelölt hangmintával szintetizál a kártyán lévő EMU? De ezt más hangkártya csak akkor tudja ha vsn rajta mifi chip, pl. Dresm stb+ ram.Akkor ezek a verziók vannak?
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Sajnos a régi cd játszók nem igazán olvassák az írott lemezeket, és eredeti beszerzése egyre nehezebb.
Nincs kedvetek összeállni, és régi nehezen beszerezhető játékokat összedobni, és legyártatni?
Nem értek hozzá, utána kellene nézni, illetve akinek megvan valami, bedobni kölcsönbe a közösbe, megérdeklődni mekkora mennyiség, amit már vállalnak.
Természetesen abandonware jellegű játékokra gondoltam, ahol nincs jogvita, de itt se ismerem a lehetőségeket, hogy például gog-ról, vagy steam-en megvásárolt játékok esetén hogyan tehetünk játszhatóvá 20-30 éves játékokat.
Sok DOS játék zenéje a CD-n van. -
envagyok
veterán
válasz FoxiestFox #98281 üzenetére
Nagyon régi meghajtókkal vannak gondjaim, 25-30 évesekkel.
Pl. Mitsumi LU005, NEC-CDR4300A.
Van pár Plextor íróm, megpróbálkozok velük.
Illetve írható lemezekből melyik a jobb, egyik fórumban a Verbatim Metal AZO-t ajánlják. -
envagyok
veterán
Nem tudom.
Az eredeti zenei cd-ket az elejétől a végéig gond nélkül játsza mindkettő.
Nekem már nagyon régen, kb 20 éve, új Blaupunkt CD váltókkal is voltak gondjaim, nem olvasták az írott zenei cd-imet.Majd próbálok lassan írni egy lemezt, mert az biztos, amit próbálgattam, azt több mint x16 sebességgel írtam.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Én elgondolkodnék MI alapú képjavításon.
Van egy brutális Matrox digi kártyám kihasználatlanul
Elcserélhetem más régi hardverre. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz RollandCG #98338 üzenetére
Fene tudja..
Inkább hátra dugnám, meg az a fekete
Azon agyalok, hogy ha meg tudnám végre oldani egy vagy 2 különböző partíción a dos/win95 dual bootot, akkor win95-el total commanderrel már lanon át tudok húzni mindent, nem lenne szükséges a cf kártyát húzkodni, vsn ide foglalatba rakható cf tartóm is, a felszabaduló helyre menne a hálókártya. -
envagyok
veterán
Erről az új, v2-es picogusról olvasgatva egész jó cuccnak tűnik.
[link]""PicoGUS can emulate Gravis UltraSound, AdLib (OPL2), CMS/Game Blaster and Tandy 3-Voice, and supports MIDI output with MPU-401 intelligent mode emulation,"
Van rajta wavetable header, és usb port, amivel usb játékvezérlővel lehet játszani dos alatt, pl xbox 360 rádiós gamepad.Mindez 45 usd körüli áron.
Nekem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest