Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz jokeph #84515 üzenetére

    Siman lehet BIOS para. Volt egy MSI Core 2-es lapom (P43T-C51), amiben tok jol ment a korban hozzaillo Radeon 5770. Amikor ez megfingott 2016 korul, akkor ott talaltam magam, hogy szinte nincs a boltokban olyan AMD-s videokartya, amelyen ketto egyforma csatlakozo van (fontos, volt, hogy AMD legyen es hogy fizikailag egyforma legyen a csatlakozo, tehat dongle es konvertalas kizarva). Igy nem volt mit tenni, vettem egy Rx480-at.

    No, ez az Asus Rx480 ment stabilan generikusan hasznalva, de jatekoknal sokszor ki tudta fagyasztani a gepet. Linux alatt meg rosszabb volt a helyzet, egy glxgears-tol lefagyott. A kartya masik lapban ment, masik Core 2-es lapban is ment, de ebben nem. Annyit sikerult megfejteni, hogy a PCI-E Power Managemant kornyeken lesz a para, amikor a kartya valtogatja a PCI-E verziot 2.0 es 1.0 kozott es a hasznalt lanek szamat 16 es 1 kozott, na akkor a lefele valtas mindig sikeres volt, de a protokoll upgrade nem tortenhetett egyszerre a lanek szamanak a novelesevel. Ezt Linux alatt sikerult konfirmalni, a powermanagemant driver atirasaval. Ugyonez a dolog egy Gigabyte P43-as vagy P45-os chipes lapon siman ment, ezen az MSI-n pedig megdoglott. Ha leragasztottam a PCI-E foglalatot, hogy x4-nel ne legyen tobb lane, akkor is megoldodott minden problema.

    Irtam ugyan az MSI-nek, hogy szart vag a BIOS, meg kene javitani, de valaszra sem meltattak, ugyhogy elcsereltem az alaplapot.

Új hozzászólás Aktív témák