Új hozzászólás Aktív témák

  • Peat;)

    veterán

    Látom divatba jött a garnéla, ezeket az aranyhal, illetve háton úszó harcsa megkajálná? Gondolom igen, de azért megkérdeztem hátha... :)

    Más, nekem külső szűrő van ami biztosan megfelel az akvárium méretének. A két csővezeték egy szívó kosárban és vízvisszanyomó rúdban végződik(kb 1 méter, két részből áll, a rudak oldalán vannak a lyukak egy sorban). Na most ezeket ki szerint hogy érdemes elhelyezni? Mert a kosár kb középszinten van, míg a hosszú cső ami áramoltatja a vizet az fent. Annak két része van, így az egyiket a felszínre irányítom a másikat meg lefele/félig üveg felé, hogy alul is legyen áramlat. Kavicsos a talaj és az a problémám hogy elég sok "végtermék" megmarad, pár hetente aljzattisztítóval elég alaposan végig kell menni.

    Harmadik kérdés :), két fénycsöves tetőm van, de mindkét fénycső ugyanolyan és a növények nem szeretik igazán. Van valami olyan cső, ami kifejezetten jót tesz az átlagos növényeknek, de algát nem gyarapítja? (amivel egyébként is küzdök, szerintem a víz kémiája lehet már csak rossz, de nem érdekel, pár hetente végig kell mennem üvegen)

Új hozzászólás Aktív témák