Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Azt szeretném kérdezni olyantól aki használ Imax B6-ot, hogy li-ion akksit vagy Ni-Mh akksit csak egyesével tudok ezzel tölteni, regenerálni? vagy többet is (pl 4 db) mint az IPC-1L-el? Különálló 1 darabos akksikról lenne szó, nem modellezéshez kellene. A beépített tápos IMAX B6 AC van olyan jó mint a sima külső tápos elődje?
-
mexel
veterán
Feltételezem hogy a lidl-is töltő nem tud regenerálni ugye?
-
mexel
veterán
Közben olvasgatom a Soshine fórumát, és jókat írnak róla. 4 teljesen független csatorna ha jól olvasom (azaz 1 db-ot is lehet tölteni, vagy akár 3-at is) és van kézi refresh funkció ha minden igaz. (bár erről mintha olyasmit írtak volna hogy régi elemekkel nem működik jól, pedig ott kellene.) 2xAA akksira azt írják 1050mA, ez mennyi lehet 1db akksinál? Van ilyen itt valakinek? Még ilyen dollár árak mellett is jó vételnek tűnik.
-
mexel
veterán
Gondolkodom a Soshine SC-C3 rendelésén kínából. Ha 3 darabot rendelek, akkor pár száz ft-l olcsóbb (ilyen dollár ár mellett). Lehet hogy érdekelne valakit még ilyen? Kb1-1,5 hónap mire megjön.
-
mexel
veterán
Ha megjöttek a Soshine SC-C3 töltők akkor írok róla hogy mik a tapasztalatok. Másnak is fog jutni, kettővel több lesz mint amire szükségem van.
-
mexel
veterán
Úgy néz ki hamarosan itt vannak a Soshine SC-C3 töltők. Sajnos úgy tűnik nem csúsznak át a vámon mert több minden lett rendelve. 100$ körül "csak" áfa jön rá? Azt hol fizetem? A postán?
-
mexel
veterán
megjött a Soshine SC-C3 töltő, tesztelek egyet A helyzet az, hogy hiába tesztelem, mert csak azt fogom látni a végén, hogy feltölti az akksit és kész 2 db van pluszban, bontatlan, csak még nem megy a hardverapró így nem tudom feltenni, de felkerül ha indul az új oldal.
-
mexel
veterán
Az AA akksiknál mi számít nagyon lemerült-nek? Ezek elvileg 1,2V-osak, meddig kell tölteni őket, és mennyi az a fesz amikor már muszáj tölteni?Most próbálok régen töltött, nem használt akkukat "összerakni" a töltővel, kíváncsi vagyok mitől lesz jobb mint egy sima mezei töltő. (mondjuk 2 akksira kiírta hogy rossz, azok már nagyon le voltak merülve majdnem nullára) Egy másik kb 0,7v-on leledző évek óta nem használt Energizer-t (2300mAh)-t pedig pár perc alatt töltöttnek mutat, ez érdekes, illetve valószínűleg ez is rossz. Ezekből mit lehet kiokoskodni?
-
-
mexel
veterán
válasz Dluinet #5077 üzenetére
Köszönöm! Kezdek felvilágosulni (egyszerre nem tud tölteni és kisütni is, ha kisütést nyomok neki akkor előbb megvárja míg mindet kisüti és utána kezd tölteni)
Azt honnan tudja egy töltő, hogy hány mAh-s egy akksi? (egyszerűen feszt méreget és ha elért egy szintet akkor töltöttnek jelzi?) A lemerült akksikat nem is süti ki, csak kb 1-2mp és már tölti is. A kis kapacitásúakat elég gyorsan tölti, de töltés után az újabb refresh már tovább tart. Érdekes kis kütyü, kíváncsi leszek a végeredményre. Első körben 1,4xV-ig töltött 2 akksit. (valahogy jó lenne megmérni az akksik kapacitását, de ez gondolom nem egyszerű)[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Kisütés után kivettem egy akksit és 1,24V-ot mértem rajta Most próbálom azt a régi akkukkal, hogy feltöltöm, majd kisütés. utána töltés-kisütés. párszor megcsinálom és megnézem mi lesz az eredmény.
-
mexel
veterán
Közben úgy néz ki valóban segíthet valamit az akksikon a Soshine SC-C3. Többszöri kisütés-töltésnélnél már sokáig süti ki, majd tovább tölti azaz van mit kisütni az akksiból. Ez azt jelenti hogy regenerálódik? Viszont van olyan akksi amit hibásnak ír. Azokat hiába töltöm sima töltővel, akkor is hamar lemerülnek, semmit sem bírnak. nem minden menthető, de ami igen azon talán segít a töltő. Jónak tűnik, és tetszik is. Ha valakit érdekel még kettő van.
-
mexel
veterán
Ni-Mh akksinál ha feltöltöm kb 1,35-1,4V-ig (ennyi amikor lejön a töltőről) akkor tartani kellene ezt a feszt, vagy 1-2 nap alatt mehet le 1.25V-ig? Vagy ha elindul lefelé a fesz akkor már kuka az akksi? Csak mert most regenerálás után van pár régi ami tartja az 1.35 környékét, de van ami lement 1.25V-ra. Ebből következtethetek?
-
mexel
veterán
Köszönöm! Ez lényeges és kimerítő infó. Valami teszter lenne jó már csak kapacitásmérésre. Mondjuk ha jól tudom Az IPC1 erre pont jó lenne, de már nem akarok venni mert nem nagyon használok ilyen akkut, csak a régieket szeretném megtudni mit bírnak. Valószínűleg úgyis kuka (gyűjtő) lesz a végük 1-2 kivétellel.
Vannak akkijaim amit ha kisütök, akkor sokáig tart, 3-4 óráig is miután feltöltöttem, de van amikkel pár perc alatt végez. Az előbbiket fogom megtartani valószínűleg tartalékba. -
mexel
veterán
Ez a kisütés dolog engem is érdekel hogy hogyan érdemes (Soshine SC-C3) csinálni. Először is, nagyon régi és elhanyagolt akksijaim vannak. Csak olyan töltővel voltak töltve amik nem nagyon kapcsolnak le, azzal is összevissza. Vannak köztük már sok évesek is. Azt csináltam, hogy betettem a töltőbe, és kezdésnek nyomtam egy kisütést. Utána a töltő rögtön el is kezdi tölteni. Itt látszik pl hogy 4 egyforma típus közül is teljesen más időkben készülnek el. Valamelyik 3-4 perc alatt, valamelyik 15 perc alatt. Ez ilyenkor gyanús egy 2000-2300-as akksinál. Utána a töltőt lekapcsolom, majd újra be. Ilyenkor egy kisütést nyomok, ami már tovább tart, de itt is látszik hogy van akksi amit elég hamar kisüt, van ami ilyenkor már 20-30 perc is lehet. Utána automatikus töltés. Ilyenkor már tovább tölti, akár 30-40 percet is. A harmadik kisütésnél, már ha jónak tűnik az akksi már 1 óra vagy több is lehet (van amikor csak a negyedik kisütésnél), és ezután a töltés még hosszabb. És így tovább. Ezt így jól csinálom, vagy érdemes így csinálni? Még ezek után is eléggé változó a töltés és kisütés, van amikor kisütök 4 akksit, 1-2 óráig megy a kisütés és lemegy 3/4-ig, majd utána hirtelen nulláig. Ezek már hibás akksik? Töltésnél szintén, van amelyiket sokáig tölti, de a másik már fele idő alatt kész (ugyanolyan típusból).
Más: volt annyira lemerült akksi is hogy hibásnak írta a töltő, és nem indult el a töltés. Ahogy régebben itt íták, arra kicsit rátöltöttem egy sima töltővel, utána már ment a töltés/kisütés.
Az aránylag fiatal és jó akksijaimnál 1-2 kisütés/töltés ciklus után eléggé egyformán mennek a kijelzők, és sokáig is tart mindkét fázis.
Ennyi a tapasztalat röviden a Soshine SC-C3-ról, legalábbis amit én meg tudtam csinálni vele. A töltés módjáról és hogy mekkora árammal tölt azt sajnos nem tudom.
Bocs ha rövid voltam -
mexel
veterán
válasz Gregman #5131 üzenetére
Feletted eggyel a megoldás Nekem most fogyott el a Soshine töltő. Jó az IPC1 de ha valakit nem izgat a kijelző, és a tesztelgetés, csak egy jó töltőt akar akkor egy jó automata kisütős több csatornás töltő is megfelel szertintem. (mint pl az említett tronic és soshine) Ezek már nem teszik tönkre az akksikat.
-
mexel
veterán
Ez így van. Itthoni pénzekhez nem olcsó az ipc sem. Most tesztelgetek egyet, de sok minden lehetne más is benne, a refresh funkció pedig kicst túl van misztifikálva a sok leírásban. A kijelző ami jópofa, és hogy kiírja hogy kb mkkora a kapacitása az akksinak, bár ez sem jelent semmit úgy vettem észre. Van akksim amire azt írja hogy még 2200mAh-s, de egy egyszerű zseblámpa megfingatja 2 perc alatt. Amellett új akksikhoz egy jó kisütős- kikapcsolós automata töltő feltétlenül kell. (mint pl a soshine sc-c3-asok amiket letesztelgettem.) Ha az akksi új kora óta ilyeneket használ valaki akkor hasznosak ezek a töltők nagyon, megnövelik az akksik élettartamát szerintem. A többi extra az már cska hab a tortán, és jó játék annak aki szereti. Én például élvezem az ilyen kijelzős méregetős csodákat, annak ellenére hogy nincs egy új akksim sem és nem is használom őket
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
A kb-t úgy értem, hogy nem biztos hogy teljesen hiteles. Vagy ha hiteles is, nekem 2x egymás után sem sikerült még egyforma értéket kihozni. Új akkunál ez valószínűleg jobb arány, ahogy írtam régi darabokról beszélek. Az szerintem kis negatívum, hogy kisütés funkciónál figyelni kell mennyit vesz ki az akksiból, mert amint elindul a töltés törli az értéket, és azt kezdi el írni mennyit tölt vissza. (ez pl eléggé érdekes adat, mert ez nem azt jelenti mennyit tud az akku.) Ennél fontosabb lenne, hogy azt is megnézhessem mennyit tudott kivenni az akkuból, jobb lenne ha nem törlődne az érték.
-
mexel
veterán
Igen, így van, köszi. Csak ezért is írtam, hogy az a kitétel azért nem teljesen igaz amit sokan írnak, hogy a régi akkuimat teljesen rendbetette. A régi, elhasználódott akkuk sajnos már nem lesznek képes csodákra, egyszerűen csakannyi történik hogy néhány rendes kisütés segít a memóriaeffektuson kicsit, de az akksik nem javulnak meg ezáltal. Akinek fontos a jó akksi az vesz eneloop-ot a fényképezőbe, a régiek pedig jók dísznek vagy egy-két olyan kütyübe ami nem eszik sokat. Az biztos, hogy az egyszerű falitöltők amik semmit sem mérnek csak töltenek amíg bírnak, csak károsítják az akkut. Sajnos az emberek nagy része ilyet használ, átlag kereskedelmi forgalomban ilyeneket kapni.
-
mexel
veterán
de igen. csak a teszt funkció töltéssel indít, így azt nem tudom meg hogy ha áll 3 hétig az akksi akkor mennyi jön ki belőle, csak kisütés funkcióval. ha viszont nem tudok ott lenni mellette és figyelni, akkor törlődik az érték és azt írja ki a végén amennyit beletöltött. Ezt csak azért írom, mert nekem úgy hasznosabb lenne, ez nem von le semmit a töltő értékéből. ( csak mert látom nagyon véded )
-
mexel
veterán
Ha 800mAh-s AAA akksit 500mAh-al töltök az baj? Nyomtam egy refresht nekik és véletlenül 500mAh--es töltést állítottam be. Csak langyosak.
-
mexel
veterán
Ami igazán tetszik (illetve eléggé nem), megjelentek a piacon az 5000mAh-snak mondott 18650-es GTL akksik. Hihetetlen a pofátlanság határa. Azt írják:
"100%-os minőségi japán akkumulátor cellák
* 100% ellenőrzött minőség
* Gyártó Hi-Capacity Power Products."
Jó ha 1500mAh-t tud, bár az is kétséges. -
mexel
veterán
Én is vettem kíváncsiságból 4db AAA BTY 1000mAh-s akksit, kb 1$-ért Már a formájuk is érdekes, most lemértem mindet, 280 és 300mAh van mind. A kínaiak nem aprózzák el ha nagyot kell mondani. A lényeg, hogy elvigye valaki, madár van bőven ilyesmire. Sőt, még meg is sértődnek ha az ember segíteni akar, hogy ne vegyék meg az ilyesmit
-
mexel
veterán
Talán valaki tud segíteni: Gondolkodom egy Imax B6 töltő vásárlásán, de sok helyen azt írják, hogy elég pontatlanul mér. Ami érdekelne: ezzel lehet 18650-es akksi kapacitást mérni, tesztelni? Vagy inkább egy Turnigy Accucel? Mondjuk inkább az Imax érdekelne, az még beleférne a költségvetésbe.
-
mexel
veterán
válasz kugyu21 #5182 üzenetére
A laptop akksiknál azért nem olyan egyszerű a felújítás szvsz. Ott nem mindig a cella megy tönkre, hanem az elektronika figyeli a töltésszámot és az is letilthaz ha jól tudom. Így hiába rak bele az ember új cellát, üreset fog mutatni. Le kell nullázni az elektronikát is, azt meg nem mindenki tudja megcsinálni. A másik: házilag nem nagyon lehet úgy szétszedni és összerakni hogy az jó is legyen szerintem, egyrészt amit írtál a forrasztás, a nagyon patent illesztés, és maga a műanyag ház szétszedése és összerakása sem mindig zökkenőmentes Ráadásul eléggé bízni kell abban hogy biztonságos legyen, mert ha valami nem tökéletes akkor egy szép detonáció is lehet belőle.
A topik szerintem már túllépett a fényképezős akksis témán, egy jó átfogó akksi-töltő topik lett belőle -
mexel
veterán
Azért óvatosan a szétszedéssel is, kis rövidzárral is lehet kellemetlen sérüléseket szerezni. Csak olyan nyúljon hozzá akinek azért van némi műszaki érzése és gyakorlata! Ha cellát akar valaki cserélni csak minőségit vegyen. Pl sanyo-t lehet kapni nagyobb packban is, samsungot, vagy panát. Az ilyen noname vacakok nem bírnak majd sokat egy laptopban.
-
mexel
veterán
Hogyan tudnám megmérni a 18650-es akksi kapacitását anélkül, hogy vennék egy modelltöltőt?
-
mexel
veterán
Nem ilyen mechanikus dologra gondoltam, hanem inkább arra, hogy nincs-e valami kis elektronika amivel ez megoldható. pl egy digit kijelzős kütyü Mondjuk akkor már lehet hogy egyszerűbb ha veszek egy imax b6-ot vagy egy turnigy-t
csak van most itt egy csomó 18650-es és jó lenne teszteket csinálni róluk.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Vannak ilyen programok, de ahhoz is kell egy olyan töltő ami kezeli ezt. Tehát ugyanott vagyok, hogy venni kell egyet. tanácstalan vagyok, mert az ipc1-l-t sem használom ki, és egy ilyen moddelezős tápot sem használnék ki, viszont az kiírná a kapacitását a 18650-eseknek. Valószínűleg érdekes lenne. nincs véletlenül valakinek itt zuglóban az Őrs környékén ilyen töltője? Letesztelhetne nekem pár akksit, hogy tudjam mit bírnak
-
mexel
veterán
Az a baj, hogy átlag felhasználónak, akinek nincs érzéke ilyen dolgokhoz annak az ipc is "bonyolult" lesz. Ez már inkább való "kockáknak" akik nézik a kijelzőt, lesik az értékeket. Az egyszerű felhasználónak, aki szeretné csak jól kezelni az akksijait, és többet akar egy fali töltőnél, annak inkább megfelel egy Soshine Sc-C3 típus, és az ehhez hasonlók. Ott van egy kisütés gomb, ami után indul a töltés. Ha vigyázni akar az ember az akksikra, csak azt kell meghegyeznie, hogy ha kivette az akksit a készülékből amiben használta, és berakja a töltőbe, előtte nyomja meg a kisütő gombot. Utána feltöltődik az akksi, és amikor kell lekapcsol a töltő. Ez ideális és jó az akksinak. Az ipc már több ennél, több gomb, és állítgatás. Sokaknak nem mond semmit hogy 200mAh vagy 500mAh, nem is érdekli őket és nem is tudják mit kell azzal csinálni, inkább félnek tőle. Nem mindenkinek fontos hogy tudja ezt, érthetően. Nekik nem is ajánlanék ilyen töltőt. Kár hogy itthon normális áron nem láttam (illetve semmilyen áron) Soshine töltőt, nekem nagyon megtetszett. (nincs már eladó darabom, nem azért reklámozom, hanem valóban jó volt)
-
mexel
veterán
Sziasztok! Régebben volt egy jó kis töltő, a Soshine SC-C3. Sajnos már nem nagyon kapni. Van most valami ami hasonló tudású és ajánlott és főleg olcsó darab? Ha jól emlékszem ez annyit tudott hogy 4 külön csatorna volt, volt kisütés funkció és automatikusan kapcsolt le. Elvileg egy egész jó kezdő darab volt. Szülőnek kellene egy, a lényeg hogy tudja kezelni is
-
mexel
veterán
Sziasztok! Kaptam egy hama super-charger 46536 töltőt. Azt látom ráírva, hogy "automatic charger for 4 Ni-Cad batteries" stb-stb. Micro (AAA) és Mignon (AA) akksikhoz van.
Elképzelhető hogy ez csak régi kadmiumos akksikhoz való? Azaz Ni-MH akksikat nem tölt? A képen látszik hogy elvileg van kisütés és teszt funkció is. Sehol nem látok rajta egy NI-MH feliratot sem.
A hátulján ez van:
SEC: (1,5V---150mA)x4
MAX: 0.9VA -
mexel
veterán
Köszönöm, akkor ez a ni-cad töltő megy is a kukába azt hiszem, mert nem nagyon használható semmire.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Az IPC-1L töltőmet akarom lecserélni, eladni mert nem igazán használok már AAA akksikat, főként csak 18650-es LiIon-t. Olvasgattama fórumot, és úgy látom most erősen ajánlott lehet egy Liitokala lii-500 töltő. Sok tesztet megnéztem, utánaolvastam, de megerősítésképpen megkérdezem: Ez a töltő lekapcsol a töltési ciklus végén? ( Liion-nál)
Azaz nem ál átt csepptöltésre és nem tölt utána ugye? Mert van néhány töltő ami túl tud így töélteni elvileg ha otthagyja az ember. ( nem szándékozom liion-t felügyelet nélkül tölteni, de így lenne biztosabb.)
Ha nem tölt túl, sőt nimh-t sem akkor azt hiszem veszek egy ilyet.
Van egy IMAX B6-om is, de azt macerásabb kezelni ilyesmire.A másik: édesapámnak kellene egy egyszerű töltő nimh és liion akksihoz, a Liitokala Engineer 300 és a LiitoKala Engineer Lii-260 -at néztem ki. A kettő között mi a különbség, és mennyivel rosszabbak az 500-asnál azon kívül hogy 2 slotosak?
Valami más jó alternatíva van még?
Az IPC-t azért nem adom neki, mert neki az már bonyolult
( egyébként mennyiért lehet most eladni egy Voltcraft IPC-1L-t? )Ja, még valami: a liitokala 500-nál csak max 1A-el lehet tölteni? találtam még az Opus3100 -at, ott 2A ha jól látom. Opus mivel jobb?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Ja, és Liitokala lii-500-at honnan érdemes rendelni? Én alapból Ebay-ről szoktam, de ott kb 3-5$-al drágább mint alin.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Konteó topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest