Új hozzászólás Aktív témák

  • .impulse.

    csendes tag

    Komoly kérdéseim vannak.

    Airsoft légfegyvert kizárólag lőtéren (pincelőtéren, szobai lőtéren), céllövöldében, bekerített magánterületen, a fegyver használatára vonatkozó biztonsági előírások betartása mellett, kizárólag sportlövészetre vagy céllövészetre lehet használni.

    Tehát airsoft fegyverrel lőni, játszani CSAK:
    - bekerített helyen (ahol mást nem zavarunk, mást nem találunk el véletlenül)
    - a terület tulajdonosának hozzájárulásával

    Mondja a jog. Namármost, a kérdésem nekem az, hogy ez esetben az ember azt sem teheti meg, hogy kimegy az erdőbe, vagy a pusztába kipróbálni a fegyverét? Továbbá az is teljesen döglött gondolat, hogy az ember pár haverjával kimegy egy isten háta mögötti erdős-mezős területre lövöldözni?

    Persze ha egy hely tényleg az isten háta mögött van, akkor valószínűtlen, hogy bárki feljelenti, de ha mégis arrafelé teker haza a teszkóból egy öregasszony, és sasszemével 200 méterről kiszúrja a _puskát_ és kihívja a rendőrséget, az valóban 50ezer forint bírságba fog kerülni per fő?

    Aki a légfegyver gyártására, kereskedelmére, megszerzésére, tartására vagy használatára vonatkozó szabályokat megszegi ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

    Rendelet 39. § (1) A kizárólag 7,5 joule vagy ennél kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyvert, a légfegyvert, a festéklövőfegyvert, gáz- és riasztófegyvert a hozzá tartozó lövedékektől, tölténytől elkülönítve, jól zárható helyen úgy kell tárolni, hogy ahhoz illetéktelen személyek ne férjenek hozzá.

    Tehát a kérdésem a következő:

    Kimehetek-e egy erdőbe haverokkal springesekkel meg aepekkel puttyogtatni, vagy csak és kizárólag magánterületen, bérelt pályán lehetséges a játék? Azért kérdezem meg külön, mert érdekelnek a személyes tapasztalatok, vélemények is. Egy 50-100 fős airsoft háborút minden bizonnyal nem jó ötlet a kiserdőben illegálba' megszervezni, de egy baráti springelés még bejátszható? Vagy az sem?

    Ha pedig ezeket a jogszabályokat véresen komolyan veszik, akkor például hogy lehetséges az, hogy ez a brigád (nem találom már a weboldalukat) - lasertag ugyan - bárhova kitelepül, és ott bonyolítja le a játékot. Hiszen az egyszerű ember a lasertag fegyvert is könnyen valódinak nézheti, tehát elvileg azt sem szabadna közterületen lóbálni.

    Előre is köszönöm a válaszokat! :R

Új hozzászólás Aktív témák