-
IT café
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz vwpolopg #19250 üzenetére
Szokták volt mondani, hogy akinek ilyen barátai vannak, annak nincs szüksége ellenségre.
Nem a Sony-nál dolgozik? Hiába a 2 lépcsős azonosítás, ha pl. kliensel letöltöm a fiókja leveleit, vagy egy adott gépen be lett állítva a "megbízhatóság".
A jelszava ugyanaz a fb-on mint gmail esetén? Nincs máshova átirányítva/lekérve a postafiókja?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
blakey
titán
Mostanában elkezdtem megint használni a google chrome-ot és valami nem kerek, azaz nem tudom mit nem tiltottam le, mert állandóan megnyít két reklámoldalt. Régen ilyen nem volt (látom már 64 biten ketyeg ) Mit kéne letiltani?.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz _Csaba_ #19255 üzenetére
Nem értem. Nem mindig ua-t dobja fel ill. nincs kezdőoldalam, azaz egy üres lap a kezdő oldal.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz _Csaba_ #19257 üzenetére
, nem féreg, már 2x töröltem mindent, még a progit is újratelepítettem, olyan mintha valami pop-up elindulna, de nincs engedélyezve, nem tudom mi az oka.
Feltettem a kérdésemet a megfelelő topikban is, hátha tudja valaki a választ.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz blakey #19258 üzenetére
Ne ítéljetek el,,de én csak Chrome-ot használok a Mac-en is...
(Droidot, és a goolge szolgáltatásokat használom, így egyszerűbb az élet nekem)Szóval azon túl, hogy nem ez a "hiba" megoldása nálad, én javaslom az AdBlock használatát a Chrome-hoz...
Két klikk telepíteni, és egy tisztább szárazabb boldogabb érzés...
Én nem foglalkoztam vele a múltban, de mióta megszületett a fiam, (néha leültetem a youtube elé angol mondókákat nézni, meg hogy ismerje meg a számokat, betűket színeket stb...)
Szóval ül az ebihal a porontyoknak szóló videó előtt, majd a semmiből reklám gyanánt elkezd üvölteni torokból full képernyőn a félmeztelen Old Spice néger az arcába ....meg a hasonló retard reklámok, amiknek semmi köze a gyermekműsorhoz...
Na itt lett elegem, és telepítettem...azóta bánom, hogy nem előbb tettem meg[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Lehet, hogy telepítem, de előtte szeretném tudni, hogy miért csinálja most és eddig nem.
-
blakey
titán
válasz _Csaba_ #19261 üzenetére
A Safarinál nincs olyan sok reklám, legalábbis nálam nincs, pl. ezen az oldalon sem jelenik meg semmi.
-
twine
veterán
-
blakey
titán
válasz _Csaba_ #19267 üzenetére
Safari alatt nem olyan agresszív a dolog mint Chrome-nál, ott az arcodba tolnak mindent.
-
blakey
titán
Amúgy az én problémámra az AdBlock nem megoldás, ugyanúgy lesz 2 új tab hírdetéssel..
-
válasz blakey #19254 üzenetére
Muti milyen ablakok? Mindíg ugyanazt az oldalt tölti be? Nem lett valami warez edition telepítve?
Appstore-ból töltsd le a bitdefendert, és futtas le egy keresést (ártani nem árt)
+ nézd meg milyen kiegészítők vannak telepítve.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
blakey
titán
Mindig mást tölt be és 2-t. De max 2X indítás után pár perccel, utána semmi, szóval most nem tudok mit mutatni. Alig van kiegészítő, korábban nem csinálta, most csniálja, igaz utoljára januárban használtam.
-
blakey
titán
-
_Csaba_
senior tag
Tegnap sikerült az eMac gépemre az OS X Tiger-t felközdenem. Már legalább a youtube-ot tudom használni rajta. Pantheren már az sem jött be..
Valaki olyan útmutatót tud melyben a leopard dl lemezből készít sima dvd-re shrinkel oprendszert?
Sajnos hiába veszem ki a nyomtató drivereket nyelvi fájlokat, xcode-ot, akkor sem akarja 1 lemezre elkészíteni az image-t. Gyakorlatban valaki csinált már ilyet? -
blakey
titán
válasz _Csaba_ #19275 üzenetére
Ha bp-i vagy akkor van egy Tiger lemezem, már nem tudom használni.
-
_Csaba_
senior tag
Úgy is lehet? Ketté partícionálni?
Most egy 80as hdd van benne. Az 1 partíción van, arra telepítettem a tiger-t.
Van valami learás erre vonatkozóan? USB hdd-ről is megtudom csinálni a telepítést?blakey: Köszönöm, időközben elkészítettem a Tiger dvd-met Köszi azért a felajánlást.
-
itakai
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült szert tennem egy mac mini-re. Még sosem volt dolgom OS X-el, ezért megköszönném, ha valaki felvilágosítana, hogy programok/játékok telepítése hogyan lehetséges rá? Ncore-on hogy szoktatok keresni OS X programokat/játékokat? (Általában minden PC/Win program )Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz itakai #19279 üzenetére
Egyszerűen, dupla klikk. Mnden ua. mint máshol. Store-ból vagy ha nem store-on kersztül jutsz a programhoz akkor dmg-t (iso) megnyitod és telepíted a leírásnak megfelelően. Egyszerűen lehet telepíteni.
-
blakey
titán
válasz itakai #19283 üzenetére
Olyan programot lehet telepíteni ami osx-re lett írva, exe-t is lehet, de ahhoz program kell. Ugyan a program nekem megvan véve de még egyszer sem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz _Csaba_ #19285 üzenetére
A dmg is iso, képfájl. Mindegy, hogy mi a kiterjesztés, de az nem mindegy, hogy osx-hez vannak a programok vagy sem.
-
blakey
titán
válasz itakai #19287 üzenetére
Használattól függ, ugyanilyen minim van 12 GB RAM-mal, nagyon ritkán játszom, inkább dolgozom rajta, most 31 fokos a vinyó, a házon alig lehet érezni bármit is.Az iMac-em jobban melegedett. Renderelés alatt sem megy 35-37 fok fölé, legalábbis nálam nem megy, játék közben azért gondolom felmegy 45-50 fokra, de nem hiszem, hogy tovább melegedne.
-
Chal
addikt
válasz itakai #19287 üzenetére
Azt azért vedd figyelembe hogy ezzel a géppel olyan nagyon nagyokat nem fogsz játszani. A benne levő intel HD4000 GPU-nál bár van jóval rosszabb is, de azért ez egy mobilgépekbe (jellemzően laptopokba) szánt IGP eszköz, és ebből a kategóriából is egy 3 éves példány. Nekem is ilyen van az air-emben, pár éves játékok elmennek rajta low beállításokkal, a kevésbé durvák akár mediumon is. Szóval nem mondom hogy nem lehet vele jól elszórakozni (én is szoktam játszani vele, de azért kétszer is meggondolom), de korlátozott eléggé hogy milyen játékkal, és azzal is csak lebutítva. Jó szemléleti a HD4000 képességeit, hogy az asztali macemben levő diszkrét radeon 4850 (6 éves) úgy 2-3-szor ráver a benchmarkok alapján.
Egyébként a sotre-ba levő faék egyszerű casual gamek jól mennek vele, hiszen rengeteg mac-ben van ilyen, a fejlesztőknek érdeke hogy legyen pénzük ezen gépek tulajaiból is. Viszont a nagy neveket jobb ha elfelejted.
Ja, és a windows-ra írt játékokat ne is próbáld, emulatorral mennek csak, amik csak tovább rontanak az amúgy is harmatos grafikai teljesítményen. Ezek az alkalmazások főképp desktop windows programok futtatására jók (MS office, meg ilyesmi), 3D-s grafikai dolgokra nem, még erős gépen sem.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Mi számít durvának? Mondjuk én nagyon ritkán játszom, alig van valamilyen játékom.
Pl. F1 2013 Classic Edition vígan megy 1080p-ben, nincs akadás.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Damage
senior tag
Sziasztok!
Előre elnézést kérek, ha előttem már más is kérdezte:
Adott egy régi MacBook (az utolsó white Unibody), rajta sok progi, adat stb.
Egy az egyben át lehet tenni (telepített programokkal együtt) egy új iMac-re?
Elég hozzá a Time Machine? A telepített progik is ugyanúgy fognak futni, vagy újra kell telepíteni?
A válaszokat előre is köszönöm!''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
Chal
addikt
válasz blakey #19290 üzenetére
Azt nem ismerem, de a mainstream nagy nevekkel én nem tudok játszani hd4000-en érdemben, eszméletlenül szaggat/nem bírja. Ami érthető is, elég megnézni a benchmarkokat. Gondolok itt pl. Assassins Creed sorozatra, meg ilyenekre (ugye ezek vannak mac-re is). Szóval egy mai belépő szintű 20.000Ft-os videókártya, amit bárki megvesz egy ma vásárolt PC-be, aki játszani is akar, kb. 5-6-szor erősebb mint a HD4000, és akkor még ennél is ott van a pakliban hogy egy új játék nagyon buta beállításokkal fog csak futni rajta. Nameg ugye a hd4000-nek kevés vmemje van, és az is shared.
Amivel pozitív tapasztalataim vannak, azok a Blizzard játékai. Persze ez is tök érthető, ők mindig annak voltak hívei, hogy legyen buta rajzfilm szerű grafika, így mehet a régi/gyenge gépeken is, cserébe az atmoszférával és a játékmechanikával kárpótolnak.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Sajnos mióta rolling release van OSX-nél, már nem nagyon kérdés hogy megéri e vagy sem. Ha az ember biztonságban akarja tudni a rendszerét, akkor mindig a legutolsót kell használni, nem jön már az egyel régebbihez sem hibajavítás. Játszós másodlagos géphez, vagy célalkalmazás futtatásához (pl stúdióban valami spec. szoftvert használva) oké lehet egy régi OSX, de mindennapos munkára, netezésre nem ajánlott.
Csak az elmúlt 1 évben volt pár olyan markáns security bug, hogy csak lesett az ember (heartbleed, shellshock), aztán ott van egy pár hónapja bejelentett OSX specifikus privilege escalation is, ami még pl mindig nincs javítva, heteken belül fog megtörténni, és nyilván csak a Yosemite fogja megkapni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van egy kisebb problémám az AppStore-al; Featured (wifi hibátlan, net van) betölt, de a Top Charts és Categories-nál nem történik semmi. Több helyen is olvastam róla, de megoldást még nem találtam.
Yosemite.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ha valaki komoly munkára használja akkor nem szabad egyből váltani. Pl. én még nem váltok mert nem fut minden program megfelelően az új rendszer alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest