-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz lezso6 #41294 üzenetére
Pedig nem azzal van a gond, hogy hozzászoktam az LG-hez. Egyszerűen régen voltak olyan prémium minőségű szettjei, amiket manapság egybeszettbe nem hiszem, hogy gyártanak. Főleg azok sikerültek jól, amikor Mark Levinsonnal 1-2 évre összeálltak. Egyszerűen ezek a szettek nagyon ott voltak-vannak. Elég, ha csak egy ilyet meghallgat az ember. A kettő magassugárzó nehezebb, mint némely mai termékbe a mélynyomó. Ha a magassugárzó reflexnyílásába benézek, akkor nem 10-20W-osokat látok, hanem 50W/db-os hangszórókat találok. Ezekben a mai cuccokban nincs meg egy tág térérzet, a hang teljesen a hangszórókra korlátozódik, nem tágul ki...
Nehéz leírni számomra mi a jó hang: legyen határozott mély, de ne legyen tolakodó. A magas közép erőteljes-csattanós legyen, legyen "éle" a magasnak. De mégse legyen fülsértő, hanem selymesen simuljon bele a fülembe. A hangot ne a hangszóróból halljam, hanem mintha csak előttem a falból jönne a hang. Bocs, lehet h.lyén hangzik, de röviden kb. így tudnám leírni. Ja, és mély nélkül is hallgatható legyen a magashangszóró, jól szabályozható legyen. A zenét a magassugárzó vezesse, és ne a dübörgésre alapozzon.
A Microlabnak kb. a mélye volt jó. A magas közép szegényes, erőtlen volt. A hangban nem volt semmi dinamika sajnos, és "tere" sem volt a hangnak.
"1. az LG erősítője valószínűleg dinamika-kopressziót alkalmaz, felhangosította a halk részeket"
- A DRC ki-be kapcsolható."2. a Microlabnak jobb a dinamikája, nem torzít magas hangerőn, ez pedig halkabbnak tűnik"
- Szerinted az LG-m 50W/ db hangszóróval hol torzít?Csak azért írtam ezeket le, mert nem csak 40-50 ezres LG egybeszett létezett régen, hanem bizony nagyon komoly darabok is.
http://www.diesel.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Gitáros topic
- Dacia topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest