2018. január 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mérleg rovat

Kína begorombult a ZTE lehetséges bojkottja miatt

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Reuters

Az Egyesült Államok nem nézi jó szemmel, hogy a kínai világcég nagyban üzletel Iránnal.

A kínai külügyminisztérium ma ingerült közleményben reagált arra a hírre, hogy az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma állítólag exporttilalmat (amerikai nézőpontból: importtilalmat) vezetne be a ZTE távközlési vállalat termékeire, mivel úgy ítélik meg, hogy a kínai cég megsértette az amerikaiak Iránra vonatkozó tiltásait.

H​ir​d​eté​s​

A Reuters hírügynökség úgy tudja, hogy a tervezett korlátozások már holnap életbe lépnének, és mindenkire érvényesek lennének, akik ZTE-termékeket akarnak beszállítani az USA-ba.

A kínai külügyminisztérium határozott tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy az amerikaiak saját törvényeikre hivatkozva gátolják a kínai vállalkozások tevékenységét, és kifejezték abbéli reményüket, hogy ezt a hibás döntést mihamarabb visszavonják.

Kína és Irán egyébként igen szoros kereskedelmi és diplomáciai kapcsolatokat ápol, Kína nem kis részben vett részt az iráni atomprogram támogatásában – épp ezért követelik meg tőlük az amerikaiak az exportkorlátozást, melyet azzal is megerősítettek, hogy a ZTE nemcsak saját, hanem amerikai vállalatoktól megvásárolt termékeket is szállít Iránba – igazából ez utóbbi a bojkott igazi oka.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.