Új vezető a Xerox magyar képviseleténél


Marius Persinaru

A cég bejelentette, hogy a Xerox Magyarország ügyvezető igazgatói posztját mostantól Marius Persinaru (51) tölti be, aki kiemelt szerepet szán hazánkban a termékkínálat szélesítése mellett, az outsourcing szolgáltatások bővítésének. Célja, hogy a nagyvállalatoktól kezdve a kis-és közepes vállalkozásokig mindenki számára hozzáférhetővé váljanak a dokumentumkezelést könnyítő, egyedi problémákra szabott, költséghatékony Xerox-megoldások.

A bukaresti Politechnikai Intézetben mérnöki diplomát szerző szakember 1998 óta dolgozik a Xeroxnál. Tizenegy évig a cég romániai és moldovai piacokért felelős leányvállalatnál töltött be vezetői pozíciókat. Előbb logisztikai menedzserként, majd a partnerkapcsolatokat gondozó igazgatóként végezte a munkáját. Elért eredményeinek köszönhetően előléptették, és 2004-ben kinevezték a Xerox Románia élére. Az ügyvezetőséget öt évvel később angliai megbízásra cserélte, és a cég fejlődő piacokat felügyelő divíziójához került. Itt alelnökként foglalkozott a közép- és dél-amerikai, az afrikai, a közép-európai, a közel-keleti, az indiai és az orosz régióban az üzleti lehetőségek felkutatásával, a vállalat helyi pozícióinak erősítésével. 2012-ben ismét operatív megbízást vállalt: különböző vezetői feladatokat ellátva közreműködött a cseh és a szlovák leányvállalat megújításában. Ezzel párhuzamosan a török, az izraeli és a közép-európai piacokra fókuszálva új kereskedelmi stratégiát dolgozott ki.

A románul, franciául és angolul beszélő Marius Persinaru a stratégiai menedzsment, illetve a Lean Six Sigma fejlesztési programok területén is tapasztalt szakembernek számít. 2009-ben az Év Üzleti Vezetőjének választotta a tekintélyes román gazdasági magazin, a Business Review.

Azóta történt

  • 35 millió dolláros beruházást hajtott végre a Xerox

    Kétéves munka után jelentős mértékben kibővítették amerikai tonergyárukat.

  • 1906. február 8.

    Seattle-ben megszületett Chester Floyd Carlson amerikai feltaláló, akit a fénymásolás feltalálójának tartanak. Találmányának a xerográfia nevet adta (a görög xeros [száraz] és graphein [írás] szavakból). Nem sokkal korábban a magyar Selényi Pál már kidolgozta a fénymásolás alapjait, de a Xerox Corp. megalakulása az amerikai tudós munkájához köthető.

Előzmények

  • Új vezető a Microsoft magyar képviseleténél

    2015. február elsejétől Grósz Judit a Microsoft Magyarország marketing- és operatív igazgatója.

  • Új vezető az LG Electronics Magyar Kft. élén

    Youngnam Roh régiós vezetőként Magyarország mellett további nyolc országban koordinálja az LG tevékenységét.

  • IT beruházások: lassú növekedés várható

    A Rentaserver Kft. hazai kkv-k és nagyvállalatok körében végzett felmérése szerint lassú növekedés várható az IT eszközpark-beruházások terén, illetve a készpénzes finanszírozási forma jár az élen a bérleti konstrukciók előretörése mellett.

  • Magyarországon is bővít az SAP

    Átadták az SAP új irodaépületét a budapesti Graphisoft parkban. A 120 embernek helyet adó új irodára az üzleti szoftvercég bővülése miatt volt szükség: a vállalatnál tovább zajlik a létszámbővülés, hamarosan egy új szolgáltatási központot építenek fel Budapesten.