Magyarországon is bővít az SAP

A cég bejelentése szerint a szoftverfejlesztők számára itt kialakított ún. „Apphaus” környezet szokatlannak számít a hazai piacon: lényege, hogy a kreatív munkát végző szoftverfejlesztők munkakörnyezetüket tetszőlegesen és könnyedén változtathatják át egy adott szituációnak vagy munkamódszernek megfelelően.

Hirdetés

A most átadott, 1800 négyzetméteres iroda egyben zászlóshajója kíván lenni az ún. „design thinking” módszertan magyarországi elterjesztésében. Ezt a problémamegoldási, termékfejlesztési megközelítést több neves külföldi egyetemen oktatják, és az SAP is használja a mindennapi munkájában.

SAP: új központ Budapesten

Új központ is épül

Az SAP Hungary Kft.-nél idén a létszámbővülés meghaladta a 20%-ot. Az évet 500 fővel kezdte a szoftvercég, és mára több mint 600, magasan képzett szakembert foglalkoztat a hazai szoftverértékesítés, tanácsadás, oktatás mellett a főként exportpiacra dolgozó támogatási és fejlesztési központjaiban. Ehhez jön majd hozzá egy, hónapokon belül megnyíló európai szolgáltatóközpont.

A 2005-ben Budapesten alakult fejlesztési részlegénél mára több mint 250 szakértő dolgozik többek közt a logisztikai megoldások, a vállalati mobilalkalmazások fejlesztésén, a terméklokalizációkon, a hazai és világpiac számára. A hazai központ a nemzetközi fejlesztési hálózat része.

„Az itt fejlesztett megoldásokat a világ minden kontinensén használják már a vállalatok. Az új iroda kreativitást serkentő atmoszférája hozzájárul, hogy vonzóbb munkakörnyezetet tudjunk biztosítani a jövő munkavállalói számára, és még innovatívabb szoftvereket fejlesszünk ügyfeleink számára” – nyilatkozta Markus Hilken, az SAP fejlesztési központjának igazgatója.

Az SAP Hungary Kft. tavalyi évben 17,5 milliárd forint árbevételt ért el, Magyarországon az üzleti alkalmazások legnagyobb szállítója. Anyacége, az SAP SE a világ legnagyobb üzletiszoftver-vállalata, mely 66 ezer embert foglalkoztat több mint 130 országban.

Azóta történt

Előzmények

  • Budapesten járt az SAP Big Data kamionja

    A német vállalat több tucat jól érthető felhasználási lehetőséggel demózta a Big Data és az M2M technológiák felhasználási lehetőségeit.

  • Iszonyatos pénzért vett felhős céget az SAP

    A német szoftvergyártó története legnagyobb akvizíciója során az amerikai Concur szoftvercégért 8,3 milliárd dollárt fizet.

  • Elektromos autóba ülteti dolgozóit az SAP

    Minden ötödik cégautóra jogosult elektromos autót fog vezetni az SAP szoftvergyártónál. A vállalati flotta átállását 2020-ra tervezi a cég, mely 5000 e-autó beszerzését jelenti addigra világszerte. Jelenleg 170 ilyen járművet hajtanak a szoftvercég dolgozói.

  • Milliárdokat fektet be egy multi Magyarországon

    Mintegy 11 millió eurós beruházással Magyarországon nyit fejlesztési központot a kínai bázisú Pactera nemzetközi IT-tanácsadó cég, amely már az első ütemben 230 új munkahelyet teremt.