Xbox-on debütál a Doom 3?

A redmondi óriáscég egyik legfőbb terméke mostanában az Xbox nevű konzol. A cél: minél többet eladni belőle. Ám, hogy ez milyen módszerrel sikerül, már majd hogy nem mindegy. Kérdés persze, hogy mit szólnak a legújabb tervhez a fanatikus számítógépes játékosok.

Az történt ugyanis, hogy az elmúlt hetekben egyre vadabb találgatások látnak napvilágot az internetes fórumokon, hogy lesz-e PC-s Doom 3. Az indok: a Microsoft - az Xbox eladásainak növelése céljából - úgy döntött, hogy elsőként az Xbox-ra legyen elérhető a sokak által már várva várt Doom 3 játék. Ez a kérés már ott fekszik a játékfejlesztő id Software vezetőinek asztalán, ahogy erről a Homelanfed.com internetes oldal beszámolt.

Igaz, kérdéses még, hogy az id Software elfogadja-e a Microsoft ajánlatát. Az id Software ugyanis már hónapokkal ezelőtt jelezte, hogy a Doom 3-ból mind Xbox, mind PC-verzió meg fog jelenni, ráadásul ez utóbbi előbb. A redmondiak viszont hajlandóak lennének most egy tetemes, ám közelebbről meg nem nevezett összeget fizetni azért, hogy az Xbox-os verzió előbb, de legrosszabb esetben is egyszerre jelenjen meg a PC-s verzióval. Az id Software egyelőre még nem lelkesedik az ötletért.

Azóta történt

Előzmények

  • Microsoft logó a Diablón és a Warcrafton?

    A Financial Times brit lap információi szerint ajánlatot tett a francia Vivendi Universal médiakonszern számítógépes játékfejlesztő részlegének megvásárlására a Microsoft.