Microsoft logó a Diablón és a Warcrafton?

A cégekhez közeli forrásokra hivatkozva a lap azt is tudni véli: már folynak a tárgyalások az átvételről. A Microsoft még nem nyilatkozott az ügyben. A részleg értéke egyébként mintegy 1,5 milliárd dollár és nevéhez olyan világhírű és népszerű játékok kötődnek, mint a Gyűrűk ura, a WarCraft vagy a Diablo. A Vivendi Universal Interactive Publishing részei egyébként a Blizzard, a Sierra és az Universal Interactive játékfejlesztő cégek.

Az eladósodott médiakonszern Jean-Marie Messier exvezető idejében vált a világ második legnagyobb médiacsoportjává, majd később milliárdos veszteségekkel kellett szembenéznie. Jean-René Fourtou, a Vivendi új vezetője szerint a céget csak radikális lépésekkel lehet megmenteni a csődtől, ide tartozik a vízi, a környezetvédelmi, a közlekedési és a kiadói üzletágak eladása.

A Microsoft, az Xbox sikeres eladásaiból származó bevételnövekedések ellenére továbbra is veszteségekkel küzd, tavaly már-már bevásárlótúrát tett a játékfejlesztő cégek között, hogy pozícióját legalább e piaci szegmensben megerősítse.

Hirdetés

Szakmai előadások és koncert: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja a vendégeit – akár az IT Café olvasóit - a Normafa Rendezvényházba.

Azóta történt

Előzmények