Elérhető a WhatsApp böngészős verziója

A népszerű okostelefonos üzenetküldő alkalmazás, a tavaly év elején a Facebook által hatalmas összegért felvásárolt WhatsApp üzemeltetői tegnap bejelentették, hogy a szolgáltatás mostantól PC-ről is elérhető.

A WhatsApp Web használatához be kell lépni a szolgáltatás weboldalára, az aktiváláshoz az ott megjelenő QR-kódot a mobilos WhatsApp segítségével be kell szkennelni, Ezek után a mobilos alkalmazás és a webes kliens szinkronizálódik.

WhatsApp a böngészőben

Mindehhez a WhatsApp legutóbbi verziója, Chrome böngésző, valamint Android, Windows Phone vagy BlackBerry operációs rendszer szükséges – az iOS-es változatot is szeretnék, de az Apple platformkorlátjai miatt ezt egyelőre nem lehet megoldani.

A jelenleg körülbelül 700 millió felhasználóval rendelkező WhatsApp háza tájáról egyébként mostanában sűrűn érkeznek hírek: két napja jelentették be, hogy 24 órás kitiltás vár azokra, akik a WhatsApp Plust vagy más, harmadik féltől származó klienst használnak, illetve a cég közölte, hogy hamarosan megjelenik a hanghívás lehetősége is a szolgáltatásban.

Azóta történt

Előzmények

  • Adatvédelmi szervezetek a WhatsApp-felvásárlás felfüggesztését kérik

    Bár a Facebook és a WhatsApp is kijelentette, hogy nem fognak változtatni az eddigi gyakorlaton, a jogvédők biztosítékot szeretnének.

  • VoIP-funkciót kap a WhatsApp

    A Facebook által 19 milliárd dollárért megszerzett szolgáltatást várhatóan nyár elejétől lehet majd beszélgetésre is használni.