Sokat spórol az elkaszált streamingtartalmakon a Warner Bros Discovery

3,2-4,3 milliárd dollárnyi költséggel mérsékelné kiadásait a Warner Bros Discovery, ebből 2,5 milliárdot jelenthetnek az elkaszált és kínálatból levett streaminges tartalmak.

A Warner Bros Discovery most először számszerűsítette, hogy mennyit spórolhatnak a cég számára az elkaszált tartalmak (mint a Batgirl), sorozatok, filmek és a leszűkített streaminges kínálat: 2,5 milliárd dollárt.

Az új médiaóriás 3,2-4,3 milliárd dolláros megtakarítást tűzött ki célul a pénzügyi átszervezések során, ebből jelentős részt, 2,5 milliárd dollárt tehet ki így a tartalmak csökkentése.

Az AT&T alá tartozó WarnerMedia és a Discovery áprilisban fejezték be egyesülésüket, így született meg a Warner Bros Discovery. Ennek vezérigazgatója, David Zaslav azt ígérte a befektetőknek, hogy az egyesülés után 3 milliárd dollárt biztosan megtakarít.


[+]

Ennek részleteiről most hatósági dokumentumok árulkodtak. A 2024 végéig teljesítendő költségcsökkentésekhez hozzájárul majd, hogy 36 műsort vettek le az HBO Max streamingszolgáltatás kínálatából. 0,8-1 milliárd dolláros költségcsökkentést jelentenek majd a cégnél várható leépítések is, de létesítmények egyesítésétől is remélnek még 400-700 millió dolláros csökkenést.

A cég sorra áll elő a költségcsökkentő ötletekkel az egyesülés óta, számos várt vagy népszerű projektet elkaszált, és a CNN+ streamingszolgáltatást is leállította egy hónappal annak sokat reklámozott startja után. Azt is közölték már, hogy az HBO Max streamingszolgáltatást beolvasztják a Discovery+ megoldásba.

Azóta történt

Előzmények