Gyorsabb EV-töltésbe fektet a Volvo, jönnek a szoftverközpontú akkumulátorok

Szoftverközpontúvá válnak az akkumulátorok, a Volvo a brit Breathe Battery startupba fektet a 30 százalékkal gyorsabb EV-töltés érdekében.

A Volvo befektetett a brit Breathe Battery Technologies startupba, és a jövőben ennek a cégnek az akkumulátorokhoz írt szoftverét használja majd azért, hogy a következő-generációs EV-k töltési idejét 30 százalékkal felgyorsítsa.

A befektetés összegét nem közölték, de az új technológia 2-3 éven belül elérhető lesz, az EV-használat egyik fájó pontján akarnak vele segíteni. A reményeik szerint a befektetés révén elsőként hozhatnak újdonságokat.

A gyártók bár gyorstöltőkkel igyekeznek gyorsabban feltankolni az EV-ket, de az autókban lévő szoftver gyakran korlátozza a felvételt, hogy megvédje az akkut a sérüléstől vagy a túlmelegedéstől.

A Breathe azt mondja, algoritmusalapú töltési szoftverük jobb rálátást nyújt az egyes cellák állapotára az akkucsomagon belül, így teljes sebességgel tölthetnek, miközben nem aggódnak a biztonság és az akku elváltozásai miatt. Szoftverközpontú akkumulátorokról beszélt a cég vezetője, ami nagy változás szerinte.

Elemzők szerint a gyorsabb töltés kulcsfontosságú lehet az EV-kre való átállásban.

A Breathe szoftverei sok termékben ott vannak már, köztük 27 Oppo mobilban ígérnek tovább és magasabb kapacitáson üzemelő akkuműködést.

Azóta történt

Előzmények