A bíróságtól kéri vissza a befagyasztott bankszámláit a Vivo

A kínai óriás azt kérte az indiai bíróságtól, hogy az ország pénzügyi hatóságának döntését felülbírálva adják vissza a bankszámláikhoz a hozzáférést.

Nagy port kavart, hogy az indiai hatóságok pénzmosás vádjával kezdtek vizsgálódni a Vivo irodáiban, azonban itt nem ért véget a történet. Végül befagyasztották a kínai óriáscég bankszámláinak jelentős részét.

A Vivo most azt kéri az indiai bíróságtól, hogy bírálja felül a pénzügyi hatóság döntését, az szerintük ugyanis nem törvényes, és árt az üzleti működésnek. Azt is közölték, hogy így nem lesznek képesek munkabéreket és adókat fizetni. 10 érintett bankszámlát szeretnének visszakapni, hogy havi 357 millió dollárt fizethessenek azokról.

Július 13-ig születhet döntés, utána újabb meghallgatást tartanak.

A pénzügyi hatóságok összesen 59 millió dollárt blokkoltak 119 olyan bankszámlán, ami a Vivo indiai üzletágához és annak cégeihez köthető. A Vivóval szemben pénzmosás vádjával folyik a nyomozás.

Kína az ügy kapcsán jelezte, tisztességes üzleti környezetet várna el a cégei számára, amelyek ellen a számos nyomozás aláássa a külföldi vállalatokba vetett bizalmat. A Vivo többször jelezte, együttműködik a hatóságokkal és betartja a helyi törvényeket. Az indiai piac egyik legnagyobb szereplője, a Counterpoint Research szerint 15 százalékos részesedéssel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények