Megjelent az androidos Vivaldi böngésző új verziója

Kiterjesztett blokkoláskezelés és könnyebben kezelhető böngészés.

A legújabb, 3.2-es változat két fő újdonsága (a kisebb hibajavítások mellett) a beépített nyomkövető-, illetve reklámblokkoló képességeinek továbbfejlesztése, valamint a felhasználói felület kisebb átalakítása.

Amikor annak idején elkezdték kidolgozni az androidos böngészőt, a felhasználók egyik legtöbbet hangoztatott kérése a beépített nyomkövetés- és hirdetésblokkoló volt – írják a közleményben –, és ez az igény azóta csak erősödött, ugyanis egyre többen igyekeznek megfigyelni a netezők online életét, illetve a nem kívánt hirdetések száma is egyre nő.

Vivaldi
[+]

Ezért ezt az eszközt most továbbfejlesztették, hogy a felhasználók még több lehetőséget kapjanak: akár saját tiltólistáikat is beilleszthetik a rendszerbe, emellett a korábbinál sokkal több módon szabhatják testre, hogy a blokkoló milyen típusú tevékenységeket tiltson. Ezeket a listákat részleteiben is módosíthatják, pl. egyedi engedélyeket adhatnak – e funkciók egyébként az asztali változatban már korábban megjelentek.

A másik változás szintén felhasználói kéréseket vesz figyelembe: sokan jelezték, hogy a mobilos verzióban szeretnének több funkciót a felhasználói felület alsó részén látni, így pl. a könyvjelzők, az előzmények vagy a letöltések már oda is kerültek, ezt követi most az, hogy több, a fülek kezelését szolgáló funkció vagy a navigáció is alulra került: ez megkönnyíti mobilon az egykezes, csak hüvelykujjal történő kezelést.

Azóta történt

Előzmények